Сараево е столица и най – голям град в Босна и Херцеговина. Сараево се намира в долината Сараево, на бреговете на река Милячка. Градът е известен с различните религии помещаващи се в него – ислям, православие, католицизъм и юдаизъм. За почитателите на музеи и архитектурни забележителности има доста голям списък. В него влизат музея на Сараево, музея за съвременно изкуство Арс Аеви, националния музей на Босна и Херцеговина, музея за литература и театрално изкуство на Босна и Херцеговина, националния театър на Босна и Херцеговина, градската библиотека, арт галерията на Босна и Херцеговина и Босненския институт. Любопитен факт за Сараево е, че градът е претърпял най – дългата обсада в модерната военна история по време на Босненската война. В Сараево се организират и фестивали. Сараево филм фест основан през 1995г. се превръща в основен филмов фестивал за Балканите. Зимният фестивал Сараево провеждан всяка зима от 1984 г. Джаз фестивалът Сараево провеждан ежегодно първата седмица на ноември. Най – големият от всички фестивали е „нощите на Башчаршия“ – организира се ежегодно от 1-ви до 31-ви юли. Той включва изпълнения на класическа музика, рокендрол, фолклорна музика, театър, опера, балет. Има и различни изложения на книги, филми и др.

Нова Година в Сараево

Включена празнична новогодишна вечеря с богато меню и жива музика!

София – Сараево – Мостар – Сараево – Вишеград – София

Автобусна програма

Дата на отпътуване: 30.12.2015 г.

Цена за Ранни записвания в периода 01.07-31.07.2015 г.

– от 349 лв. на човек в Двойна стая

Стандартна цена след Ранни записвания:

– от 385 лв. на човек в Двойна стая
*Доплащане за Единична стая + 115 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН
София – Сараево
~590 km
Отпътуване от София в 7:00 ч. от площад „Александър Невски“, в 7:30 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Ниш – Сараево. Пристигане в Сараево вечерта. Настаняване. По желание – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ДЕН
Сараево
Закуска. Туристическа програма: пешеходна обиколка на Сараево, град, известен като Малкият Йерусалим, съчетал в себе си културите на Ориента и Европа – Башчаршия, джамията на Хусрев бег, Латинският мост, където е извършен атентатът, поставил началото на Първата световна война, католическата катедрала „Свето Сърце Исусово“, православната катедрала „Рождество Богородично“. Свободно време. Празнична новогодишна вечеря с жива музика и богато меню. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Празнична новогодишна наздравица с чаша шампанско. Нощувка.

3 ДЕН
Сараево – Мостар – Сараево
~300 km
Късна закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Мостар, най-големият град на Херцеговина. Пешеходна разходка: старата чаршия на куюмджиите, турският хамам, Стари мост – символ на мира и етническата толерантност, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в Сараево. По желание – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ДЕН
Сараево – Вишеград – София
~590 km
Закуска. Отпътуване за България. По пътя – фотопауза във Вишеград: старият мост на Дрина и Андричград. Старият мост е възпят в най-известния роман на писателя Иво Андрич, „Мостът на Дрина“. Служи като вдъхновение на Емир Кустурица за създаването на неговия Андричград – уникален музей на открито. Пристигане в София на автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ късно вечерта.
НАСТАНЯВАНЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Полудневна екскурзия до Мостар (при минимум 20 записани туристи) – 32 лв.
Две вечери в ресторанта на хотела (на 30.12 и 01.01, по стандартно меню, без включени напитки, при минимум 10 записани туристи) – 48 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист – 89 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в единична стая 40 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в двойна стая 25 лв.
Трансфер от хотел „Хемус“ *** до площад „Ал. Невски“ на турист 5 лв.

ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти – 12 лв.
Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители – 25 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус
3 нощувки със закуски в хотел „Saraj“ 3* в Сараево
Празнична новогодишна вечеря с богато меню и музика на живо на 31.12.2015 г.
Пешеходна обиколка в Сараево
Туристическа програма във Вишеград – моста на Мехмед паша Соколович и Андричград
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Полудневна екскурзия до Мостар
Вечери на 30.12 и 01.01
Напитки по време на празничната новогодишна вечеря
Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цени на напитки в ресторанта на хотела: вино 0,2 l = 2,50 EUR; кафе, минерална вода = 0,51 EUR; сок = 1,53 EUR
Валутен курс: 1 EUR = 1.95583 BAM
Часово време: България 12 ч.; Босна и Херцеговина, Сърбия 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Босна и Херцеговина, Сърбия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Босна и Херцеговина, Сърбия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

(bhm)

 

Translate »