Ниш се нмира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос – градът на Феите. Интересни забележителности: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът „Бановина“, построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет.

Нова година 2016 в НИШ – Хотел REGENT CLUB 4*

Новогодишна Вечеря с неограничено количество местни алкохолни напитки и жива музика!

Маршрут: София-Ниш-София
Хранене: HB

Цена от: 389 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати: 31.12.2015 – 02.01.2016

Включен пансион: 2 закуски, 1 вечеря и 1 празнична новогодишна вечеря с неограничено количество местни алкохолни напитки и жива музика
Хотел по програмата: REGENT CLUB 4* – www.regentclub.com

1 ДЕН /СОФИЯ – НИШ/
(При възможност отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив – с предварително запитване).
Отпътуване от София от стадион “Васил Левски” в 08.00ч. в посока ГКПП Калотина – Ниш. Пристигане в Ниш около обяд. Спиране на археологическото находище „Медиана”, където са разкрити останките от някогашната резиденция на император Константин Велики. Посещение на „Челе Кула” (изградена от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809г.). Настаняване в хотела. Кратка почивка. Туристическа програма: площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, сградата „Бановина” в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите – крепостта на река Нишава, изградена през 1723г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Свободно време. Връщане в хотела и подготовка за вечерта. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
2 ДЕН /НИШ/
Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка в Ниш или пазар. Възможност да посетите Търговски център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджийското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
3 ДЕН /НИШ – СУКОВО – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на Суковски манастир. Пристигане в София привечер.

* Дата човек в двойна стая единична стая трети възрастен дете до от 2 до 12 години в стая с 2 възрастни
Цена за записване до 01.10.2015 31.12.2015  389лв.  439 лв.  340 лв.  285 лв.
Цена за записване след 01.10.2015 31.12.2015  399лв.  449 лв.  350 лв.  295 лв.

При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 20 лева на човек

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
2 нощувки, 2 закуски в хотел Regent Club 4*, разположен в центъра на град Ниш
1 вечеря в ресторанта на хотел Regent Club 4*
1 празнична новогодишна вечеря с неограничено количество местни алкохолни напитки и жива музика в ресторанта на хотел Regent Club 4*
транспорт с туристически автобус 3*
водач от фирмата организатор
екскурзоводско обслужване
групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
входни такси за забележителностите: Челе кула – 150 динара
доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.
доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

НОВОГОДИШНО МЕНЮ: ОЧАКВАЙТЕ!!!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
Срок за записване: до запълване на свободните места.
Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

(vad)

Translate »