Любляна е Прага в умален вид като изключим тълпите от туристи. Наравно с това, че е най-големият и известен град в Словения, това очарователно място е изключително чисто, потънало в зеленина райско кътче.

В Любляна няма световно известни забележителности, което всъщност е страхотно. Няма да е нужно да препускате от едното място на другото, да правите набързо снимки и да го зачерквате от дългия списък. Разполагате с цялото си време просто да се насладите на красотата на града. През студените декемврийски дни ще ви стоплят хилядите лампички и коледната украса, изградена от местни художници, както и храната и напитките, които се продават на уличните сергии по брега на река Любляница. Любляна е един очарователен град, изпълнен с художници, музеи и галерии. С население от около 300 000 души тя е една от най-малките, но в същото време привлекателни столици в Европа.

Река Любляница минава през центъра на града, покрай бароковите сгради и под укрепленията на старинния замък на хълма. Новият град – модерното ядро на града, се намира на запад от реката, докато Старият град и Замъкът са от страната на източния и бряг. Има множество мостове, най известния, от които е Тройният мост (Tromostovje), проектиран от архитекта Йоже Плечник.

Нова година 2016 в ЛЮБЛЯНА, Словения

Маршрут: Любляна, езерото Блед*, пещерата Постойна яма*
Хранене: HB

Цена от: 495 лв.

4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 30.12.2015 – 02.01.2016

Включен пансион: 3 закуски и 3 вечери

1 ДЕН – 30.12 /СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА/
(При възможност отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив – с предварително запитване)
Отпътуване от София в 06.00 часа от паркинга пред стадион “В.Левски”. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Пристигане в Любляна вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН – 31.12 /ЛЮБЛЯНА – езерото БЛЕД*/
Закуска. Туристическа програма в централната пешеходна част на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Свободно време за самостоятелна разходка или по желание екскурзия до езерото Блед (с допълнително заплащане). Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Посещение на средновековния замък на Блед построен върху скала извисяваща се на 100 метра над езерото. Замъкът е дарен през 1004г. от германския император Хенрк II на епископ Албуин от Брихен. Връщане в Любляна. Вечеря в ресторанта на хотела от 18.30ч. до 20.00ч. ПОСРЕЩАНЕ НА НОВОГОДИШНАТА НОЩ, НАВЪН НА ЦЕНТЪРА НА ЛЮБЛЯНА, НА ОТКРИТО С МНОГО МУЗИКА И СПЕКТАКЛИ. Нощувка.

3 ДЕН – 01.01 /ЛЮБЛЯНА – пещерата Постойна яма*/
Закуска. Свободно време в Любляна или по желание екскурзия до природния феномен пещерата “Постойна яма”. Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – човешката риба. Разглеждане на пещерата с влакче. Посещение на замъка Предяма – изграден в самата скала. Построен преди 700 години в самата скала на височина 123м., той е служел за убежище на непокорния рицар Еразем от Предяма. Връщане в Любляна. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН – 02.01/ЛЮБЛЯНА – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

ЦЕНИ: 

Дата човек в двойна стая трети възрастен единична стая дете до 12г.
(в стая с 2ма възрастни)
30.12.2015  495лв.  475 лв.  625 лв.  425 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в центъра на Любляна. Вечерята на 31.12 ще бъде от 18:30 – 20:00 (след това празненството продължава в центъра на града).
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • входни такси за туристически обекти и забележителности
 • екскурзия до езерото Блед с включен билет за Бледски замък: 25 евро (организира се при група минимум 30 души, заявява се и се заплаща на място)
 • екскурзия до Постойна яма с включен комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 35 евро (организира се при група минимум 30 души)
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лв.; от 71 до 75г. – 5 лв.; от 76 до 80г. – 9 лв. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. *Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. *Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

(vad)

Translate »