Заслужава си да отидете в Сърбия не само, защото е родината на Горан Брегович и защото сръбската скара се харесва на българина, а и заради историята и културата на страната.
Белград е само на 400 км от София и макар през XX век да е бомбардиран пет пъти, е красив и модерен град. В сръбската столица има над 30 музея и галерии, много дискотеки и клубове за всеки вкус. Търговският център на града е площад “Терзие”. Основната забележителност на Белград е крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа, образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. Впечатляващ е и Старият дворец – дом на династия Обренович. В момента там се помещава градският съвет.

Нова Година 2016 в Белград

София – Ниш – Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Белград – Раваница – София

Дати на заминаване: 30.12.2015 и 31.12.2015

Ранни записвания до 31.07.2015

– 300 лв. на човек в Двойна стая

Стандартни цени след периода за ранни записвания:

– 330 лв. на човек в Двойна стая

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН
София – Ниш – Белград
~390 km
Отпътуване от София в 7:30 ч. от площад „Александър Невски“, 8:00 ч. от автогара „Сердика“, по маршрут Калотина – Ниш. Кратка пешеходна разходка в центъра на Ниш: площадът на Освобождението с паметника на освободителите на града; сградата на Кметството; старата турска крепост; дворецът „Бановина“ – днес седалище на Нишкия университет. Свободно време. Отпътуване за Белград. Настаняване. По желание: вечеря в традиционен сръбски ресторант. Нощувка.

2 ДЕН
Белград
Закуска. Панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод на български език: Нови Белград, площад „Теразие“, дворците на Обреновичите и Караджорджевичите, Народното събрание (Скупщина), площад „Славия“, „Св. Сава“ – най-големият православен храм на Балканите, булевард „Крал Александър“, църквата „Св. Марко“, площад „Никола Пашич“. Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език: от Площада на Републиката, по улица „Княз Михайло“ до крепостта Калемегдан. Свободно време. Възможност за посрещане на Нова година на централния площад в Белград, или по желание: празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Празнична новогодишна наздравица с чаша шампанско. Нощувка.

3 ДЕН
Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Белград
~180 km
Късна закуска. По желание: полудневна екскурзия до Нови Сад, втори по големина град в Сърбия, столица на автономната област Войводина. Пешеходна разходка: Петроварадинската крепост, наричана „Гибралтар на Дунав“, улиците „Дунавска“ и „Змай Йовина“, православната църква „Св. Георги“, католическата църква. Свободно време. Фотопауза в близкото градче Сремски Карловци – важен сръбски културен център, и дегустация на местно вино. Връщане в Белград. Нощувка.

4 ДЕН
Белград – Раваница – София
~390 km
Закуска. Отпътуване за България. По пътя – посещение на оградения от крепостни стени средновековен манастир Раваница, построен от Св. княз Лазар, трагично загинал в битката на Косово поле през 1389 год. В църквата се пазят неговите мощи. Пристигане в София на автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус
3 нощувки със закуски на блок-маса в Belgrade City Hotel 4* (или подобен) в Белград
Панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод на български език
Пешеходна разходка в Белград с местен екскурзовод на български език
Пешеходна разходка в Ниш
Посещение на манастира Раваница
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Вечеря в традиционен сръбски ресторант
Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
Екскурзия до Нови Сад
Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт

НАСТАНЯВАНЕ

Единична стая +125 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Екскурзия до Нови Сад, при минимум 20 записани туристи – 35 лв.
Вечеря в традиционен сръбски ресторант (тристепенно меню), при минимум 20 записани туристи – 35 лв.
Празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню и неограничена консумация на местни напитки, при минимум 20 записани туристи – 119 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист – 119 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ 3* на турист в единична стая-40 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ 3* на турист в двойна стая- 25 лв.
Трансфер от хотел „Хемус“ 3* до площад „Ал. Невски“ на турист- 5 лв.

ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти – 20 лв.
Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители – 40 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Валутен курс: 1 евро = 120 сръбски динара
Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

(bhm)

Translate »