Македония е прочута със средновековните си манастири, лозя, овощни градини, овехтели турски чаршии, Ортодоксални църкви и просторни търговски цетрове. Тя е изпълнена със звука на местните гайди, изпечената в турски стил кайма и някои от най-евтините вина на планетата. Страната е необикновено зелена, а хората там са изключително гостоприемни и приветливи.
Скопие е привлекателна дестинация за много туристи. Паметниците на културата, музеите и хубавата кухня го превръщат в желана дестинация за екскурзия. Покрайнините на Скопие пък са перфектни за любителите на природата и алпинизма.
Автобусна програма за Нова Година в Скопие с настаняване в хотел 2/3*,4* и 5* и Новогодишна Гала вечеря в ресторант „Македонска кука“
Дата на отпътуване: 30.12.2015г. – 02.01.2016г.
Цена от:171.60лв.

Потвърдено пътуване!
ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
транспорт София-Скопие-София
3 нощувки в съответната категория хотел
3 закуски  в съответната категория хотел
панорамно-пешеходна обиколка на град Скопие
водач от фирмата организатор по време напътуването и престоя в Скопие

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
медицинска застраховка
лични разходи
програми по желание
Посещение на стария град Охрид и манастира „Свети Наум“
Посещение на каньона на река Треска и язовира Матка
Пътни, магистрални и гранични такси 9 лв на човек (заплащат се задължително към пакета)
Новогодишна Гала вечеря в ресторант „Македонска кука“  90 лв на човек (заплаща се задължително към пакета):
Меню за Новогодишна Гала вечеря:
Предястие:
мешана свежа салата (краставици, домати, зеле, цвекло, моркови)
ордьовър (шунка, бяло сирене, кашкавал, урнебес салата)
Основно:
Свинско печено със сос и хайдушка плескавица
Гарнитура селско хлебче, печени картофи и люто пиперче
Десерт:
специален новогодишен десерт и сезонни плодове
Напитки:
неограничено количество напитки
аперитив – мастика, узо, коняк, водка, вино, бира
безалкохолни – кола, фанта, пепси, газирани напитки, минерална вода

 

Програма:

Ден 1 -30.12.2015 г.
Дневен преход. 07:00ч. Отпътуване от „Автогара Сердика” – София (бившият „Трафик Маркет”), преминаване през Драгичево – 08.00ч., Кюстендил – 08.30ч. по маршрут Крива Паланка – Скопие. Посещение на  Старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата “Свети Спас” със саркофага на Гоце Делчев, Камен мост и къщата музей на майка Тереза (отвън). Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2 -31.12.2015 г.
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание: 07:30 Посещение на стария град Охрид и манастира „Свети Наум“- паметника на Кирил и Методий, паметника на Климент Охридски,къщата на братя Робеви,църквата „Света Богородица Перивлепта“от ХII в,която автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата „Свети Панталеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата „Света София“, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Посещение на манастира „Свети Наум“, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата „Св.Св Архангел Михаил и Гавраил, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода. Връщане в Скопие около 15:00 и подготовка за празничната вечер.

Вечерта – посрещане на НОВАТА 2014 ГОДИНА в ресторант „Македонска кука“ с богато меню, музика и танци.  Нощувка.

Ден 3 -01.01.2016 г.
Закуска.Свободно време или екскурзия по желание: Посещение на една от най-красивите македонски природни местности: каньона на река Треска и язовир Матка в близост до столицата Скопие. Мястото е изключително живописно, а сред отвесните скали, скрили в нишите си легенди и предания за отминалите времена, се намира и манастира „Свети Андрей“, основан през 1389 г. от по-малкия брат на Крали Марко.

4 ден -02.01.2016 г.
Закуска.12:30 отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цени на човек в хотел 3*,4*,5* за 3 нощувки:

Цена на човек
в двойна стая
Цена на човек
в единична стая
Hotel Sonce 2*/3* 171,60лв 291.20 лв
Hotel OK 4* 208.00лв 364.00 лв
Hotel Holiday INN 5* 301.60лв 488.80 лв

 

(krj)

 

Translate »