Сараево е столица и най – голям град в Босна и Херцеговина. Сараево се намира в долината Сараево, заобиколен от Алпите, близо до река Милячка. Сараево е известен с различните религии помещаващи се в него – ислям, православие, католицизъм и юдаизъм. Там могат да се видят примерите за присъствието им. За почитателите на музеи и архитектурни забележителности има доста голям списък.Любопитен факт за Сараево е, че града е претърпял най – дългата обсада в модерната военна история по време на Босненската война. В Сараево се организират и фестивали.

 

Автобусна програма за Нова Година 2016 в Сараево с настаняване в хотел Hollywood 4* и Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотела.

Дата на отпътуване: 30.12.2015г. – 03.01.2016г.
Цена:от 266,66 лв

 

Програма:

Ден 1 / 30.12.2015
Отпътуване от София в 22:00 ч. от Трафик Маркет (Автогара сердика) в посока Калотина. Нощен преход по маршрут София – Ниш – Крушевац – Кралево – Вишеград – Сараево. Транзитно преминаване през Сърбия.

Ден 2 / 31.12.2015
Сутринта пристигане във Вишеград.
Включена в пакета: БОНУС: Разходка до един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“. Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.

Включена в пакета: БОНУС: Посещение на Андричград.
Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен – Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино.

Свободно време.

Отпътуване към Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи.
Настаняване следобед в хотел 4* в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево, хотелът е периферно разположен, на гостите са предоставени за безплатно ползване – басейн, сауна, фитнес и безжичен интернет. Свободно време.  Подготовка за Новогодишната вечеря.

Екскурзии по желание: 20:00ч. Новогодишна Гала вечеря.
Празнична новогодишна вечеря със забавна музикална програма.  Вечерята е на шведска маса и включва широка гама от местни и международни ястия. Неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – ракия /от сливи, круши, грозде/, водка, ликьор, червено и бяло вино, бира. Нощувка.

Ден 3 / 01.01.2016
Късна закуска.
Свободно време в Сареаво или по желание с допълнително заплащане: Екскурзия до Мостар.
Екскурзии по желание: 11:00ч. Отпътуване за Мостар, живописен град включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО. Разходка в Старият град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар се открояват още джамията Коски Мехмед паша, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула.

Свободно време и възможност за обяд в едно от многобройните традиционни ресторантчета.
Завръщане в Сараево. Свободно време.
Екскурзии по желание: 19:00ч. Вереря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4 / 02.01.2016
Закуска
Екскурзии по желание: 19:00ч. Посещение на босненското чудо – Пирамидите. Само при благоприятни климатични условия, в случай че няма такива, групата има свободно време в Сареаво.

Отпътуване към добилите широка популярност Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Своеобразен феномен намиращ се в непосредствена близост до селището Високо. Хълмове с правилни геометрични ъгли, който се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Мястото се твърди, че дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Посещение на тунелите към босненските пирамиди, турът в тунелите е на английски или босненски език.
Разстоянието от паркинга на автобуса до входа на тунелите е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеша.
Завръщане в Сараево.
Включена в пакета: БОНУС: След обяд туристическа програма в Сараево – Историческият музей, Джамия Али Паша, Евангелистката църква, Националният театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант.
Завръщане в хотела.
Екскурзии по желание: 19:00ч. Вереря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 5 / 03.01.2016
Закуска
Отпътуване от Сараево в посока гр. Ниш.
Включена в пакета: БОНУС:  посещение на гр. Ниш – един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада” и свободно време за покупки и разходка.
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Допълнителни услуги:
Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотела – 90.00 лв(*включено неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки)

Цена на човек в двойна стая от 266.66 лв

DBL SNGL TRPL DBL+CHD (0 – 5.99) DBL+CHD (6 – 11.99)
Хотел Hollywood 4* – Стандартни стаи 796.00 лв 
533.32 лв
580.00 лв 
388.60 лв
1194.00 лв 
799.98 лв
1035.00 лв 
693.45 лв
1115.00 лв 
747.05 лв
Хотел Hollywood 4* – Реновирани стаи 868.00 лв 
581.56 лв
618.00 лв
414.06 лв
1302.00 лв 
872.34 лв
1193.00 лв 
799.31 лв
1237.00 лв 
828.79 лв

*Цените за ранни записвания са валидни до 07.12.2015 и включват 33% отстъпка

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
Транспорт София – Сараево – София с лицензиран туристически автобус или микробус;
3 нощувки със закуски в хотел Hollywood 4* Сараево;
БОНУС: Безплатно ползване на басейн, сауна, фитнес и безжичен интернет;
БОНУС: Панорамна обиколка на Сараево известен като Малкия Йерусалим;
БОНУС: Посещение и Фотопауза във Вишеград при моста на Мехмед паша;
БОНУС: Посещение на Андричград;
БОНУС: Посещение на гр. Ниш;
Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотела  – 90 лева на човек (заплаща се задължително към екскурзионния пакет); Деца  до 11.99г. – 45 лева;
Вечери в ресторанта на хотела;
Медицинска застраховка за 10 000 евро с Асистанс – заплаща се при резервация;
Полудневна екскурзия до Мостар – 49 лева при мин. 20 човека;
Посещение на босненското чудо – Пирамидите;
Напитки по време на вечерите;
Входни такси и билети за музеи и обекти, градски транспорт;
Допълнителни екскурзии и услуги;

(krj)

Translate »