След Революцията през 1989 г. Прага стана космополитен метрополис, но в същото време успешно запази непокътнати бирариите си, които предлагат най-добрата бира в света. Чешката столица е малка и компактна.Историческият център на Прага е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Ако има SPA курорт, който да е наистина „класика в жанра”, то без съмнение това е чешкият Карлови Вари. Един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър.Най-големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал и император на Свещената римска империя Карл IV. 

 

Екскурзия Нова година 2016 в Прага и Карлови Вари
6 дни / 5 нощувки / 5 закуски / 2 стандартни вечери
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване: 29.12.2015 г.
*Възможност за трансфер в двете посоки от Бургас,Сливен,Стара Загора,Пловдив,Пазарджик,Варна,Девня,Шумен,Търговище,Велико Търново,Ловеч,Ботевград

Цена:589 лв

Програма:
1 Ден: 29.12.2015 – 980 км
София – Братислава
Тръгване от София, стадион В. Левски в 5.00 ч. Транзитно преминаване на Сърбия.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.
Пристигане вечерта в Братислава, столицата на Словакия. Настаняване в хотел. Нощувка в Братислава.

2 Ден: 30.12.2015 – 320 км
Братислава – Прага
Закуска. Разглеждане на Братислава: Братиславски Храд, Катедралата Св.Мартин, Старото Кметство, Епископския дворец, Народния театър.
Около обяд отпътуване за Чехия. Пристигане в Прага. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Прага.

3 Ден: 31.12.2015
Прага
Закуска. Тур. Програма в Прага. Обиколката на Прага започва от хотела с автобуса. Автобусът спира на Лъвовия двор – Северната страна на Пражката крепост. След това се посещава Пражката крепост с готическата катедрала св. Вит. Обиколката продължава с посещение на Голямата панорама на Прага, Кралския път с началото на романтичната Нерудова улица, горната част на Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай, след това се посещава църквата Дева Мария победителка с прочутата скулптура Бамбино ди Прага, следва Музеят на музиката, Малтийският площад с романската църква Дева Мария под синджирите, Буквойският дворец, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Карловият мост, Староместкият площад с прочутия часовник с апостолите „Орлой“. Свободно време в Прага.
По желание круиз по Вълтава „Пражка Венеция” (с допълнително заплащане 16 евро за възрастен и 9 евро за дете до 12 г.) с продължителност 50 минути и преминава покрай най-значителните исторически паметници и множество романтични канали. Свободно време.
Посещение на коледни базари в Прага. Най-големият се разполага върху павирания площад в центъра на Стария град и подхожда идеално на величествените барокови сгради, които го заобикалят. Освен редиците с пъстро украсени дървени къщички, предлагащи атрактивни ръчно правени сувенири, коледни подаръци и изделия от истински чешки кристал, на площада ви очакват певци и музиканти, грижещи се за доброто настроение на гостите, както и мини зоопарк с понита, кози, овце и лама за най-малките.
Среща с автобуса и връщане в хотела. Подготовка за новогодишната нощ.
ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2016 ГОДИНА:
• По желание – празнична Новогодишна вечеря в ресторант-бирария в центъра на Прага (Прага 1, Нове место) – „Новоместски Пивовар” www.npivovar.cz/en/ с включена НЕОГРАНИЧЕНА КОНСУМАЦИЯ НА БИРА, ВИНО И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ – 68 евро за възрастен и 28евро за дете до 8 г. Тръгване с автобуса от хотела към ресторанта в 19 ч. Туристите, които са избрали тази вечеря, но желаят да посрещнат Новата година на открито, могат да го направят на Вацлавския площад, който е само на 400 м от ресторанта, след което да се върнат на вечеря. В 1:00 ч. – среща с автобуса и прибиране в хотела.
• Туристите, които не желаят Новогодишна вечеря и са останали да посрещат Новата година в центъра на града, също могат да се приберат до хотела с автобуса.
Нощувка в Прага.

4 Ден: 01.01.2016 – 260 км
Прага – Карлови Вари – Прага
Късна закуска. Еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-старите и най-известни балнеокурорти. Пешеходна обиколка: Елизабетске лазне, хотел Термал, Извора на свободата, Млинската колонада – един от символите на града, Пазарската колонада, кулата на Карл IV, Колонадата с гейзерите, паметника на котката, църквите Св. Урбан, Св. Лука и Мария Магдалена. Драматичния театър, паметниците на: Карл ІV, Дворжак, Св.Троица. Гранд хотел Пуп. Свободно време за разходка и посещение на музеи по избор: Карловарски музей, Музей на Ян Бехер, Музей на Стъклото (Възможно е някои от тези музеи да не работят на 01.01.) Връщане в Прага привечер. Вечеря. Нощувка В Прага.

5 Ден: 02.01.2016 – 540 км
Прага – Будапеща
Закуска. Отпътуване за Унгария. Панорамна обиколка на Будапеща: Площада на Героите с колоната на Милениума и паметниците на най-известните личности от унгарската история, бул. Андраши,
Рибарските кули с катедралата Св. Матияш, паметниците на Св. Ищван и Св.Троица, Двореца, Парламента. Мостовете на р. Дунав – Моста Маргит, Верижния мост, Моста Елизабет, Моста на свободата. По желание разходка с корабче по р. Дунав (с допълнително заплащане – 15 евро за възрастен и 8 евро за дете до 12 г.). Настаняване в хотел. Нощувка в Будапеща.

6 Ден: 03.01.2016 – 750 км
Будапеща – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 
Цена:
• 589 лв. – на човек в двойна или тройна стая
• 499 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
• 746 лв. – за единична стая

Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с климатик, минибар, DVD
• 5 нощувки в хотели:
o 1 нощувка със закуска в хотел 2 или 3* в Братислава,
o 3 нощувки със закуски и 2 стандартни вечери в хотел ABITO 3* в Прага www.abitohotel.cz/en/, или подобен
o 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща
• Тур. програма; екскурзоводско обслужване.

Не включва:
• Мед. застраховка на ЗК Уника: за 4000 евро: 5лв. – до 65г., 7лв. – до 70г., 9лв. – дo 75г., 12лв. – до 79г.; за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;
• Музейни такси: около 1600 CZK ~ 65 евро (виж Музеи)
• Круиз по р. Вълтава „Пражка Венеция” – 16 евро за възрастен и 9 евро за дете до 12 г.
• Разходка с корабче по р. Дунав в Будапеща – 15 евро за възрастен и 8 евро за дете до 12 г.
Празнична Новогодишна вечеря в ресторант-бирария в центъра на Прага (Прага 1, Нове место) – „Новоместски Пивовар” www.npivovar.cz/en/ с включена НЕОГРАНИЧЕНА КОНСУМАЦИЯ НА БИРА, ВИНО И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ – 68 евро за възрастен и 28 евро за дете до 8 г.
• Ползване на слушалки по време на панорамната и пещеходна обиколка с местен екскурзовод: в Прага 3.50 евро (заявяват се при записване и се плащат при доплащане на екскурзията)
• Билети за градски транспорт – Единичен – 20 CZK / За Деца до 15 г. – 20 CZK / За 24 часа – 80 CZK
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 100 лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.

(ist)

Translate »