Струмица е град в Република Македония. Разположен е в югоизточната част на Република Македония, като е много близо до границата с България при град Петрич.
Хотел Сириус 4* Струмица е разположен на международен кръстопът: на 20 км от границата с България и на 30 км от границата с Гърция в град Струмица, недалеч от центъра на града. Хотел „Сириус“ 4* предлага релаксираща атмосфера на своите гости с красивия си собствен парк с богата средиземноморска растителност и гледка към окръжаващите го планини – идеално място за отдих.
В хотел Сириус 4* Струмица има новооткрит модерен СПА център.

Екскурзия Нова Година 2016 в СПА хотел СИРИУС 4* в Македония – Струмица с включена Новогодишна вечеря с богато меню и напитки
Продължителност: 4 Дни/3 Нощувки
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване: 30.12.2015 г

Цена: 477.00 455 лв.

Програма:
1 ден 30.12.2015:
София – Рупите – Струмица
Отпътуване от София В 8.00 ч. от площад Ал. Невски. Пътуване по маршрут: София – Рупите – Ново село – Струмица. Около 10:30 сутринта пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан – Кожух. Навсякъде из кратера извират множество горещи минерални извори с високо съдържание на сяра, подходящи както за провеждане на лечебни процедури, така и за отглеждане на зелени водорасли в образувалите се поточета. Продължаване за границата с Р. Македония при КПП Златарево / Ново село. В ранния следобед пристигане в град Струмица. Панорамна разходка с автобуса в „града на фонтаните” и първи впечатления от прекрасно уредения, колкото древен, толкова и млад град. Свободно време за разходка, чаша ароматно кафе или обяд в центъра на града. В късния след обяд настаняване в СПА хотел „Сириус” 4*. Свободно време за релаксация и възползване от СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден 31.12.2015:
Струмица
Закуска. Туристическа програма в околностите на Струмица, включваща древните византийски манастири: ”Свети Леонтий” в село Водоча и манастира ”Св.Богородица Милостива” в село Велюса. Разглеждане и запознаване с тяхната история. На връщане, по желание, свободно време в града. Завръщане в хотела, възможност за релаксация и процедури в модерния новооткрит СПА център на хотела.
В 20.00 часа тържествена новогодишна вечеря в ресторанта на хотела в компанията на професионален оркестър с известни македонски певци, който ще ни поднесе разнообразни стилове музика за всеки вкус. Нощувка.

3 ден 01.01.2016:
Струмица
Късна закуска. Свободен ден за СПА, развлечения и почивка. Вечеря. Нощувка.

4 ден 02.01.2016:
Струмица – Самуилова крепост – Петрич – София
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на хотела в 11:30 часа и отпътуване за София. Попътно посещение в Национален парк-музей ”Самуилова крепост” за около половин час. Разходка в Петрич за около два часа с възможност за обяд и шопинг. В 15:30 часа продължаване за София. Пристигане в София вечерта.
Цена:
455 лв. –на човек за настаняване в двойна/ тройна стая
• 273 лв. – за дете от 6 до 12 г., настанено с двама възрастни
• 239лв. –за дете от 3 до 6 г.
• 60 лв. – за дете до 3 г. (не ползва легло, има собствено място в автобуса и стол в ресторанта за тържествената вечер)
• 647 лв. – за единична стая

Включва:
• транспорт с лицензиран автобус 3*;
• 3 нощувки със закуски в СПА хотел СИРИУС-4*- http://www.hotel-sirius.com.mk/
• 2 стандартни вечери без напитки на 30.12. и 01.01.15
Новогодишна вечеря с богато меню и напитки;
• Безплатно ползване на всички съоръжения в СПА центъра на хотела
• Мед. застраховка помощ при пътуване ;
• посещение на забележитеностите по програмата;
•  водач от агенцията.

Не включва:
• входни такси за обекти посещавани по желание
• Спа процедури /масажи / по желание
 Информация за хотел Сириус: http://www.hotel-sirius.com.mk/
Местоположение на хотел Сириус 4* Струмица: хотелът е разположен на международен кръстопът: на 20 км от границата с България и на 30 км от границата с Гърция в град Струмица, недалеч от центъра на града. Хотел Сириус 4* предлага релаксираща атмосфера на своите гости сред красивия си собствен парк с богата средиземноморска растителност и гледка към окръжаващите го планини – идеално място за отдих;
Развлечения: красива богато озеленена, остъклена и отоплена тераса – ресторант Елегант с капацитет 150 места, Кристална зала с капацитет до 500 места, лоби бар, конгресен център, бизнес клуб и безплатен за гостите на хотела паркинг.
Новооткритият модерен СПА център – SIRIUS SPA взе наградата за най-динамично развиващ се СПА център с най – големи инвестиции на Балканските СПА Награди, които се проведоха за първи път на 31 август 2012 година в гр. Кюстендил.
Уникалното СПА е с площ 1500 кв.м. и разполага с: олимпийски басейн, джакузи, фитнес, турска баня, парня баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар. Работи се само с продукти на елитната козметика Talgo. СПА центърът работи всекидневно от 7.00 ч. до 19.00 ч. и задоволява капризите и на най-претенциозните клиенти.

Стаи: капацитет 120 помещения, от които: 60 стаи с голямо двойно легло; 55 стаи с две легла и 7 апартамента.
Всяка стая разполага със: комфортни легла и мебели, сателитна телевизия, мини бар, телефони с директно избиране, безплатен безжичен интернет, централен климатик, просторен собствен санитарен възел със сeшoар и балкон с изглед към прекрасно уредения парк или планина.

 

Полезна информация за близката и малко позната дестинация – СТРУМИЦА
Струмица – наричана в древността Астарион и Тиверопол е древно селище на „Царевите кули”, на звездите, на Светата Дева, на карнавалите, на първите християни, на ослепените самуилови войни, на мъченичеството и православните ценности. Градът е древен, но жив и младолик, даващ подслон на хиляди поколения и родове, натрупал хиляди пластове история, отпечатал хиляди човешки съдби.
Струмица е само на 210 км разстояние от София, разположен на 256 м.надморска височина в красивата Струмишка котловина, заобиколена от планините: Беласица, Огражден и Еленица.
Крепост „Цареви кули”- е разположена на хълма южно от град Струмица. Мястото е било лесно за отбрана поради факта, че е оградено отвсякъде със стръмнини. Крепостта е играла важна роля в отбранителната система на Беласишката битка през 1014 г. за разлика от други твърдини, крепостта над Струмица не е била завладяна от византийския император Василий ІІ. В момента крепостта се реставрира и все още не е готов пътя до нея.

Църква „Света Богородица милостива“, с. Велюса
Средновековна църква, разположена е на 7 км от Струмица, в с. Велюса. Църквата заема важно място в религиозния и духовен живот на югоизточна част на Македония. По запазените надписи върху двата архитрава се съди, че църквата е основана от монаха Мануил. Той идва във Велюса от Халкидонския манастир „Св. Авксентий“ в Мала Азия.

Манастирът „Света Богородица милостива“ е разположен върху варовикова скала на северния склон на планината Еленица. По-късно името на манастира е използвано като основа за днешното име на селището.

Комплексът църкви „Свети Леонтий“ в с. Водоча
Разположен е на 4 км от Струмица. Състои се от три църкви – източна, западна и средна. Има три фази в изографисването на интериора. Има архитектурни останки, допълнителни постройки и манастирски комплекс, столова, стопански гради, две бани и многопластов християнски некропол. От ранния християнски период са запазени части от основите на базилика с мраморна декорация, датиращи от V и VІ век.Църквата е била разрушена по време на царуването на цар Самуил, но след това е възстановена. Като епископска църква се споменава в хартите на Василий ІІ от 1018 г. Апсидата на олтара й заедно с проскомидията и дякониконът се пазят и до днес. Средната куполна църква от комплекса на Вадоча е построена в началото на ХІІ век. Некрополът, разположен в югозападната и северозападната част, също отразява богатия духовен и културен живот в тези територии. Разкрити са над 1000 гроба с бижута и керамика, датиращо между ХІV и ХІХ в.

(its)

 

Translate »