Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. В стария град се намират всички известни забележителности на Бари, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух.

Неапол е столица на региона Кампания, град с история на повече от 2700 години, смесица от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий.

Нова година 2016 в Неапол и Бари
6 дни/ 5 нощувки

Отстъпки за ранни записвания
– 80 лв за възрастен и 80 лв за дете за резервации направени до 15.10.2015!

Цените са на човек в ЛЕВА, с включени летищни такси. Цените в червено са с включена отстъпка:

Период Човек в двойна  Човек в тройна стая Единична стая Дете от 2 до 10.99 г
27.12-01.01 990 910
590лв.
960 880
590лв.
1290 1210
890лв
890 810
590лв.

Цената включва:
Самолетен билет София – Неапол с авиокомпания Wizz air;
Самолетен билет Бари – София с авиокомпания Wizz air;
Летищни такси;
3 нощувки със закуски в хотел Palazzo Esedra 4* в Неапол;
2 нощувки със закуски в хотел Palace Bari 4* в Бари;
Трансфер летище – хотел – летище;
Трансфер Неапол – Бари;
Обзорна екскурзия на Неапол с екскурзовод на български език;
Обзорна екскурзия на Бари с екскурзовод на български език;
Посещение на закъка „Кастел дел Монте“ с включена входна такса;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Представител на туроператора за целия престой.

Цената не включва:
Чекиран багаж до 32 кг – 140 лв. за двете посоки за 1 бр.; голям салонен багаж в самолета – 54 лв. за двете посоки за 1 бр., към 01.06.2015 г.;
Екскурзия Помпей – 88 лв за възрастен / 44 лв за дете с включени входни такси;
Екскурзия Амалфи и Соренто – 108 лв за възрастен / 54 лв за дете;
Екскурзия до Алберобело – 74 лв за възрастен / 37 лв за дете;
Екскурзия до Лече – 108 лв за възрастен / 54 лв за дете;
Новогодишна вечеря – предложения и цени ще бъдат обявени допълнително;
Туристическа такса в Неапол, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията – 3 евро на турист/вечер;
Туристическа такса в Бари, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията – 2 евро на турист/вечер;
Лични разходи;
Полетно разписание:
София – Неапол / 27.12 / 20:25 – 21:05
Бари – София /01.01 / 21:10 – 23:25

Минимален брой: Полета и стаите са гарантирани

Резервации:
Депозит при записване: 300 лв + име и фамилия на туристите на латиница
Доплащане: до 04.12.2015г + данни на туристите за медицинска застраховка

Анулации:
До 04.12.2015г неустойката при анулация е 300 лв
След 04.12.2015г неустойката е пълната сума

Забележка: Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.

ПРОГРАМА

ДЕН-1 / 27.12
Полет за Неапол. Излита от София в 20:25. Каца в Неапол в 21.05. Трансфер до хотела. Нощувка.

ДЕН-2 / 28.12
Закуска.
-Панорамна обиколка на Неапол с професионален екскурзовод на български език (включена в цената) – град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий.
-Свободно време или Екскурзия до Помпей (ЮНЕСКО) – Разглеждане на античния Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, погребан в резултат от изригването на вулкана през 79 г.

ДЕН-3 / 29.12
Закуска. Свободно време или
-Eкскурзия по желание Амалфи и Соренто – пешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Около обяд отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно – Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа.

ДЕН-4 / 30.12
Закуска. Отпътуване за Бари, столицата на регион Пулия.
-По пътя разглеждане на Кастел дел Монте (ЮНЕСКО) – уникален образец на средновековна военна архитектура, в която са съчетани елементи на класическата античност, ислямския Изток и северноевропейската цистерцианска готика.
-Обзорна екскурзия на Бари – посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух.

ДЕН-5 / 31.12
-Закуска. Свободно време или Екскурзия по желание: Лече – наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

ДЕН-6 / 01.01
Закуска. Свободно време или
-Екскурзия по желание: Алберобело (ЮНЕСКО) – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате.
Трансфер до летището за полет Бари – София. Излита от Бари в 21:10. Каца в София 23:25.

Допълнителни екскурзии
Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Неапол
Включена в цената
Град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на града по маршрута – крайбрежието, Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия „Умберто I“, операта „Сан Карло“, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, пл. Плебишито.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език.

Помпей – ЮНЕСКО
88 лева / 44 лева (деца 2 – 12г)
Разглеждане на античния Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, погребан в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”.  Нощувка.
Цената включва: транспорт, входна такса и местен екскурзовод на български език

Амалфи и Соренто
108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)
Отпътуване рано сутринта за Соренто – пешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Пешеходна обиколка на града, църквата Св. Антонино, рибарското селище Марина Гранде, панорамната площадка в градската градина.Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите на града представляват също така и централният площад Пиаца Тасо, Катедралата, датираща от 14 век, манастирът Сан Франциско, римските руини, както и двете пристанища – Марина Гранде и Марина Пикола. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро.
Около обяд отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно – Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век. ,чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Време за снимки.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Кастел дел Монте – ЮНЕСКО
Включена в цената
Построен е през 13 век от императора на Свещената римска империя Фридрих II в периода между 1240 и 1250. Той е уникален образец на средновековна военна архитектура, в която са съчетани елементи на класическата античност, ислямския Изток и северноевропейската цистерцианска готика.
Цената включва: транспорт, входна такса и местен екскурзовод на български език

Обзорна екскурзия на Бари
Включена в цената
Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Лече
108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)
Наречен „Флоренция на Пулия”, градът е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. Пешеходна разходка в града: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Алберобело (ЮНЕСКО)
74 лева / 37 лева (деца 2 – 12г
Посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музей, които обаче се използват от туристите да си закупуват сувенири. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и музея на зехтина.
Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език
ХОТЕЛИ

Palazzo Esedra 4*

http://www.palazzoesedra.it/en

Хотелът
Palazzo Estedra 4* предлага комфортно и топло настаняване на своите гости, с перфектно обслужване. Той заема сграда с голямо архитектурно значение, проектирана от архитект Марсело Канино. Широките пространства, модерния и функционален дизайн прави Palazzo Estedra 4* перфектният избор, за да се насладите на красивия Неапол. Хотелът ще задоволи всички нужди и очаквания, дори на най- претенциозните клиенти, търсещи приятен хотел при добри условия.

Местоположение
Palazzo Estedra 4* е разположен на входа на изложбения център Mostra d’Oltreme Naples’, намиращ се в сърцето на панаирния и конгресен център. Той е на близки пешеходни разтояния до техническия университет в Неапол, CRN National Research Council Istituto Motori, Teatro Mediterraneo и градския стадион. В близост се намират и гара Campi Flegrei, две метростанции и автобусна спирка, които го свързват с идеалния център.

Стаите
Хотелът разполага със 106 стаи от 4 категории. Хотелът предлага на своите гости настаняване в самостоятелна стаи, двойни стаи, супериор стаи и малки апартаменти. Всички стаи разполагат с красиви мебели и стени, тапицирани с италиански плат.
Стаите разполагат с:
LCD TV
мини- бар
сейф
баня с душ и тоалетна
пълен комплект от продукти с грижа за здравето

Удобства и услуги
Освен със модерния си дизайн и обзавеждане, хотелът разполага с ресторант “BarBistrot”, безплатен интернет в общите помещения, и безплатен паркинг в хотела.

Ресторант
Ресторант „BarBistrot“ е с модерен дизайн, с великолепни стенни лампи, лъскав бар и местната традиционна кухня са ключовите съставни части на Esedra BarBistrot. През деня, той е идеалното място за работа, срещи или просто да починете от градския шум. През ноща е перфектното място да отпочинете от динамичния неаполитански ден. Вкусни предястия, плата и вечерно меню перфектно се съчетава с набора от международни напитки и коктейли и селектирани регионални вина.

Конферентна зала
Местоположението на хотела, красивата историческа сграда и опитния персонал правят Palazzo Esedra 4* идеално място за успешно осъществяване на вашите събития. Невероятната бална зала Affreschi , украсена с невероятни фрески от Емилион Ноте и Франко Гироси, е уникално място за провежданене само на на бизнес срещи и частни приеми, но и за официални приеми.
Palace Bari 4*

Home

Хотелът
Хотелът е разположен на централната улица Via Lombardi, в близост до крайбрежието на града. Стаите са обзашедени със старинни мебели, съчетани с модерно изкуство.

Хотелът има два ресторанта и един бар. Ресторант Terrazza Murat предлага специалитети и за най-изисканите вкусове. Ресторанта е разположен в градината на покрива и открива прекрасна гледка към стария град.

Хотелът предлага няколко заседателни зали с модерно оборудване и пригодени за семинари и конференции. За желаещите да спортуват, хотелът предоставя зала за фитнес.

Стаите
Всички 195 стаи имат:
Климатик
телевизор
Wi-Fi интернет – безплатен
Сателитни канали

Удобства в хотела
Хотелът предлага богат избор от услуги, които спомагат за един приятен престой:
-Рум-сървиз
-Трансфери
-Обменно бюро
-Туристическо бюро
-Помещение за съхранение на багажа
-Пералня
-Химическо чистене
-Конферентна зала
-Бизнес център

(abx)

Translate »