Миконос е един от най-красивите гръцки острови и предпочитана туристическа дестинация, познат с космополитния си характер и интензивния си нощен живот. Островът е част от Цикладските острови и се намира между островите Тинос, Сирос, Парос и Наксос. Вярва се, че името на острова идва от името на местен герой, който се счита, че е потомък на Аполон. Миконос е съставен основно от гранит. Там има малко прясна вода и се разчита основно на обезсоляването на морската вода, за да може да се посрещнат нуждите за питейна вода. Столицата на острова се нарича Хора. Там можете да видите пеликаните Петро (били са талисман на островитяните), вътярните мелници на Миконос, малката Венеция – сградите са построени на хълм над морето и терасите им са надвесени над водата, археолигическия музей, Делос – остров на 2 км от Миконос – целия остров е обявен за музей.

Остров Миконос – ЕСЕН 2015 (чартърна програма)

Дата: 01.10.2015

4 дни / 3 нощувки

Хотел New Aeolos 3*
426,37 лв. на човек в Двойна стандартна стая (BB) с вкл. закуска

Хотел Marina Studios
389,21 лв. на човек в студио (RO) без изхранване
500,69 лв. за единично настаняване в студио (RO) без изхранване

Хотел Vanilla 3*
467,45 лв. на човек в Двойна стандартна стая (BB) с вкл. закуска
698,23 лв. за единично настаняване в стандартна стая (BB) с вкл. закуска
434,85 лв. на човек в Тройна стандартна стая (BB) с вкл. закуска

Хотел San Marco 4*
567,19 лв. на човек в Двойна стандартна стая (BB) с вкл. закуска
858,61 лв. за единично настаняване в стандартна стая (BB) с вкл. закуска
529,37 лв. на човек в Тройна стандартна стая (BB) с вкл. закуска

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет за чартърен полет София – Миконос – София.
Посрещане на летище от представител на фирмата-партньор
Трансфер: летище-хотел-летище.
Настаняване за 3 нощувки според избрания хотел.
Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
Летищни такси – 79 Евро (154.51 лв.) на човек/дете към 29.05.2015
Горивна такса
Допълнителни екскурзии.
Минимален брой участници: 50
Краен срок за набирането им: 30.09.2015

Програма:

ден първи
Програмата започва с изпращане на летище София от представител на туроператора за полет до Миконос. След кацане на летището Ви очаква руско/англоговорящ представител на фирмата-партньор за трансфер до избрания от Вас хотел.
Информационна среща за допълнителни мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място.
Нощувка.

от ден втори
Закуска. Разполагате със свободно време за почивка или възможност за допълнителни екскурзии.

ден трети
Закуска. Свободно време за разходки, плаж или екскурзия срещу допълнително заплащане.

ден четвърти
Закуска. Предстои освобождаване на хотела и подготовка за организиран трансфер до летището в Миконос за полет до София. Завръщане в България.

Забележка:
– Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България до 30.09.2015 г.
– Програмата може да претърпи промени!
*Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.

Допълнителни екскурзии:

Остров ДЕЛОС
Автобусът ще Ви вземе от хотелът и ще отпътувате към старото пристанище на Миконос. Ще отплавате към остров Делос – уникано археологически място , което разкрива история на повече от 3000 години. В Древна Гърция се считал за свещен, тъй като там съгласно митовете, Лето родила близнаците Артемида и Аполон. На остров Делос ще разгледате храма на Аполон, „Терасата на лъвовете“ /място отредено от древните за провеждане на паради/, театъра, храма на Лето и забележителните находки в местния музей. Връщане на старото пристанище след около 4часа. Забележка: Някои от забележителностите могат да бъдат затворени, в случай на лоши климатични условия! Цена: 52 евро на възрастен Цената включва: билети за ферибот, билети за музея в Делос и екскурзовод на английски език Цената не включва: обяд, разходи от личен характер * Цената е валидни при група от 30 души! * Екскурзите се заявяват и заплащат от България.

Обиколка на стров Миконос
Перла сред Егейско море – синьо море, красиви белоснежки къщички, прекрасни плажове навсякъде….това е Миконос. Екскузовода ще Ви разкаже увлекателни местни истории, които не можете да прочетете в книгите. Обиколката ще Ви отведе до основния град Миконос. Ще се разходите сред тесните улички, където ще имате възможност да направите снимки на спокойния град. Ще обиколите лабиринт от улички, който ще Ви отведе до основните забележителности на острова – „Вятърните Мелници“ и ще откриете Пеликана Petros – талисман на острова. Отправяйки се към второто главно селище в Миконос – Ано Мера, ще имате свободно време, за да се разходите по площада и да посетите манастира Panagia Tourliani, построен през 16век. Следваща спирка е плажа Kalafatis. Свободно време за релакс и освежаване с напитки /напитките се доплащат/. Цена: 48 евро на човек Цената включва: -2 часа пешеходна обиколка -2 часа обиколка с автобус -Екскурзовод на английски език * Цената е валидна при група от 30 души * Екскурзиите се заявяват и заплащат от България.

(kdj)

Translate »