„Този, който не е видял Москва, значи не е видял Русия“ – пише през 1765 г. пътешественикът Джакомо Казанова, посетил за първи път страната. И колко много истина има в тези думи на легендарния италианец. Тази истина и днес важи с пълна сила, дава представа какво е за много хора столицата на Русия.

Без колебания Москва може да бъде наречена една от най-красивите столици и център на духовната култура на света. Архитектурният й облик се е градил с векове. Днес главният град на Руската федерация няма нищо общо с това, което всички помним от преди години. Темповете, с които този град се променя, могат да бъдат сравнени със скоростта на светлината. Преди много столетия той е бил построен върху седем хълма, които днес трудно могат да бъдат различени. Единствен, който се вижда днес, е Боровицкият, където се издигат кулите на Кремъл и Червеният площад, станали най-важните забележителности и символи на цяла Русия. Настоящата Москва е мегаполис, простиращ се върху повече от 40 км от север на юг и над 30 от изток на запад. Заедно с предградията в столицата живеят над 10 млн. души, като всекидневно в нея пристигат приблизително около 2 млн.

Екскурзия до Москва с включено посещение на Москвариума

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 1399 лв.

Дати на отпътуване:
26.10.2015 г., 09.11.2015 г.

Програма БОНУС – Посещение на новооткрития „Москвариум“

1-ви ден
Полет София – Москва. Кацане на летище Шереметиево. Посрещане от местния екскурзовод. Автобусна обзорна екскурзия на Москва с разглеждане на историческите и архитектурни паметници на града (отвън): Кремъл; Паметника на Петър I; Мемориалния Комплекс „Парк на Победата”; Кутузовски проспект; Червения Площад; Храма „Василий Блажени”; Александровската градина; Манежния Площад; прекрасната водна композиция на фонтаните на река Неглинка – ляв приток на река Москва. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Екскурзия на територията на Московския Кремъл, с посещение на Катедралата. Московският Кремъл е визитната картичка, не само на Москва, но и на цяла Русия! Красотата и величието му са въплътени в неговия архитектурно-художествен ансамбъл! Впечатлява с неповторимия природен ландшафт, църквите и дворците на неговата територия! Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе! От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната! Тук е работната Резиденция на Президента на Русия! Тук ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни! Посещение на Оръжейната Палата на Кремъл – световноизвестния музей-съкровищница! Свободно време. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Посещение на Третяковската Галерия – Съкровищницата на руската живопис: от иконописите от 13-ти век до творбите на руските художници от 18-ти до 20-ти век. Пешеходна обиколка „Стара Москва” – „Купеческое Замоскворечье”. От този изконен район на руската столица са произлезли известните фамилии: Третякови, Морозови, Бахрушини, Рябушкинские и тнт. Именно битът и нравите на търговците от този район са в основата на пиесите на Островски. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Пешеходна екскурзия на територията на известния Панаир – ВДНХ! В него ще научите за историята и създаването на Изложбата; ще видите известните изложбени павилиони, „Зеленият театър” и красивите фонтани; ще разберете как се е появила кръглата кинопанорама, където досега синоптиците „гадаят” времето.БОНУС – Посещение на новооткрития „Москвариум” – Най-голям аквариум в Европа. Тук могат да се видят различни видове морски животни от целия свят, включително акули, тюлени, редки видове скатове, косатки, моруна китове и др. Показана е морската и сладководна фауна от езерото Байкал, фиордите на Исландия и Гренландия до островите Галапагос, Големия бариерен риф и Камчатка. В „Москвариума“ има зона, където посетителите могат да плуват с делфини. Също така има голяма аудитория с 2300 места, където се прожектират 5D морски документални филми. Свободно време. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Екскурзионна програма „Москва-сити” с качване на скоростен асансьор – 7м/сек. и посещение на наблюдателна площадка за гледка от високо към река Москва, 3-ти транспортен пръстен, кулата „Останкино” и др. Свободно време. Трансфер до летището. Вечерен полет за София.

Цени:

Дата Възрастен в двойна стая
26.10.2015 г. 1399 лв.
09.11.2015 г. 1399 лв.

Цената включва:
самолетни билети: София-Москва-София, с включени летищни такси (към 15.08.2015 г.);
4 нощувки и 4 закуски в хотел 3/4* в Москва;
трансфери: летище-хотел-летище в Москва;
автобусна обзорна обиколка на Москва;
туристическа програма на територията на Московския Кремъл;
посещение на Третяковската Галерия;
пешеходна обиколка „Стара Москва”;
екскурзионна програма „Москва-сити”;
пешеходна обиколка на ВДНХ – Московския Панаир;
екскурзоводско обслужване на руски език;
водач – преводач от ТА
БОНУС – посещение на „Москвариум“ с включена входна такса

Цената не включва:
туристическа руска виза – 119 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
медицинска застраховка;
разходи за градски транспорт и от личен характер

Забележка:
Цената на пътуването е базирана на група от минимум 20 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 15 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити.
Възможно е да има промяна в летищните такси и часовете на полетите. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията;
Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи:
При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 паспортна снимка, за руската виза
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;

Условия на записване:
Депозит – 600лв; Доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

(rad)

Translate »