Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е мястото, което ще утоли жаждата Ви за знания и нови интересни впечатления!

 

Майски празници в Дубровник-Будва-Котор
Дати:.20.05 – 24.05.2016г.
Цена:  от 250 лв
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

Програма:

 ДЕН 1 – Отпътуване от Пловдив в 19.00 ч. за Дубровник. От София в 21.00 ч

ДЕН 2 – Пристигане към обяд в перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите наизключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. Привечер отпътуване към Будва и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 – Закуска. Отпътуване за Котор (Разположен в най-южния фиорд в Европа – Которския залив (Boka Kotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич; обявен от ,,ЮНЕСКО’’ за световно културно наследство, разглеждат се старата част на града – катедралата ,,Св.Трифон”, църквите ,,Св. Лука’’ и ,,Св Мария”, ,,Св. Николай Чудотворец’’.

Връщане в Будва. Пешеходна обиколка на старата част – крепостните стени, Католическата църква, старата църква ,,Санта Мария ин Пунта”, църквата ,,Св.Троица”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 – Закуска. Отпътуване за Цетине. Посещение на Цетинския манастир. Около обед заминаване за България. Нощен преход.

ДЕН 5 – Пристигане в София и Пловдив.

 

 

 

 

 

 

Цената включва:
– транспорт с туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
– 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел **/*** в района на Будва;
– туристическа програма в Цетине, Будва, Дубровник, Котор;
– екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

 

 

Цената не включва (цените са ориентировъчни):

– Задължително доплащане на магистрални такси – 10 Евро.
– крепостните стени – Дубровник : 14 евро /цената включва лифт и входна такса/;
– екскурзия с корабче до остров Локрум, обиколка на крепостта и вход в Ботаническа градина: 10 евро;
– Доплащане за единична стая: 150 лева;
– Туристическа такса от 1 Евро на вечер/заплаща се на рецепцията на хотела/.

 

 

 

 

Необходими документи – валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето да пътува зад граница- оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане.
 ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!

Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

Ако желаете да разгледате видеоимпресията, моля, натиснете върху картинката по-долу:

https://youtu.be/XP84cYDDLQg

 

8

Translate »