Посетете някои от най-интересните европейски градове,събрани в една компактна екскурзия:
Дубровник е град с древна история в най-южната част на Хърватска, на самия край на Дубровнишкия провлак. Селището е световноизвестен туристически център.
Будва е град, разположен на адриатическото крайбрежие и е един от най-посещаваните курорти на Черна гора. В района на Будва има 35 плажа.
Разположен в най-южния фиорд в Европа – Которския залив, Котор не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи.
Тирана е столица на Албания, намира се в централната част на страната, разположена е на река Ишми. Тирана е културен и индустриален център на Албания.
Охрид е Македонската мека за туристите, със зашеметителните зи Византийски църкви, малки калдаръмени улички, хотелски услуги на добро ниво и живописни, осеяни с малки камъчета плажове, предлагащи отдих.

 

 

 

 

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ в
ДУБРОВНИК(ХЪРВАТСКА)-БУДВА-КОТОР(ЧЕРНА ГОРА)-ТИРАНА(АЛБАНИЯ)-ОХРИД(МАКЕДОНИЯ)
29.04-5.05.2016г. –279ЛВ.
19.05.2016- 24.05.2016-290ЛВ.

 

 

 

 

Програма:
Първи ден-Отпътуване от Плевен в 16:00ч.от Плевен и София в 18:30ч.по посока Дубровник.Нощен преход/
Втори ден-рано сутринта пристигане в Дубровник- Перлата на Хърватската Ривиера. Пешеходна обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод, включваща църквите Свети Спас и Свети Влах – светецът – защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и Йезуитската църква Свети Игнасиус.По желание разходка с корабче до остров Локрум.Свободно време.Към 18:00ч.отпътуване за Будва/100км./, прекосявайки живописния Которски залив с фериботната връзка Лепетане – Каменари.Към 20:00ч.настаняване в хотела нощувка.
Трети ден-закуска.Туристическа обиколка на Будва-  едно от най-старите селища в Европа. Пешеходна обиколка на старата част – Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VIIв).Свободно време или по желание полудневна екскурзия/10 евро/ до Котор- град под егидата на ЮНЕСКО, пешеходна обиколка на стария град – църквата Свети Николай Чудотворец, църквата Света Мария, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула. Връщане в хотела следобед. Свободно време за разходка. Към 19:00ч.отпътуване за Будва.Нощувка.
Четвърти  ден– Свободен ден или екскурзия до Цетине и Тиват срещу допълнително заплащане от 18 евро – 120 км
Закуска. В 9.00 часа тръгване за историческата столица на Черна Гора – ЦЕТИНЕ, основана през ХV век. Посещение на манастира, където се съхраняват мощи на св.Йоан Кръстител, Влашката църква, Музея на черногорските крале (входната такса е включена в цената), следва самостоятелно разглеждане на Цетине. След това отпътуване за ТИВАТ – малко куротно градче в Черна гора, разходка по крайбрежната алея и край яхтеното пристанище.
В 16.00 часа отпътуване за Будва. Връщане в хотела. Нощувка.
Пети  ден-Закуска отпътуване в 8:00ч.за Тирана/175км./ .  Кратък сити тур/2 часа/ Това е и най-големият град в страната. Тирана не може да се похвали със забележителности като повечето големи европийски столици. Но все пак за гостите на града ще бъде интересно да видят площад Скендербег с паметника на едноименния национален герой, джамията на Хаджи Етем бей от 1798 година, строена цяло столетие, националния исторически музей, Пирамидата – проектирана за музей на комунистическия диктатор Енвер Ходжа, а днес останала изоставена, един от прословутите бункери от комунистическо време, разположен в центъра на града, както и новия облик на Тирана с лъскавите сгради на банки и офиси, на първия албански небостъргач… Към 15:00ч.отпътуване за Струга/120км./Към 18:00ч.настаняване в хотела.Нощувка.
Шести  ден-Закуска.Отпътуване за Охрид в 08:00ч.  Панорамна обиколка на Охрид и старата част на града, църквата „Света Богородица Перивлепта“, която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата „Свети Пантелеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата „Света София“, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Свободно време в Охрид, или допълнителни екскурзии по желание: разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час) с прекрасна панорама към града. Към 16:00ч.отпътуване за България/410км/.Пристигане в София към 23:00ч.в Плевен около 01:30ч.

 

 

Цена:330лв.

 

 

Цената включва:
*транспорт с туристически автобус
*3 нощувки,3 закуски ,3 вечери в Будва
*1 нощувка и 1 закуска в Струга в хотел 2*,3 *
*туриситическа обиколка в Будва
*туристическа обиколка в Тирана
* туристическа обиколка в Охрид
*водач по време на пътуването
*пътни и фериботни такси
* медецинска застраховка с покритие 2000лв.

 
Цената не  включва:
* медецинска застраховка с покритие 2000лв.-по 2 лв. на ден
*Градска такса по 1.50евро на човек на нощувка/задължителна/
*Пешеходна обиколка в Дубровник с местен екскурзовод,такса чек пойнт и паркинг-10евро/задължителна такса/
*разходка до остров Локрум-10евро
*полудневна екскурзия до Котор -10 евро при група минимум 20 човека
*еднодневна екскурзия до Цетение и Тиват-18евро при група от минимум 20
* корабче по Охридското езеро-8 евро
*входни такси за музей и исторически обекти по време на екскузрията
*разходи от личен характер
Възможност за тръгване от Варна-45лв./при група от 10 човека/  Бургас – 39лв, Ямбол – 29лв, Сливен – 29лв, Стара Загора /при група от 15 човека/- 24лв и Пловдив -15лв./при група от 15 човека/.

(vpt)

Translate »