Масленица е древен славянски празник,  весело изпращане на руската зима, радостно очакване за приближаващите топли и красиви пролетни дни, за възраждането и обновяването в природата.
Счита се, че човек  който е прекарал лошо и скучно Масленица, няма да има късмет през цялата година, затова веселбата се разглежда като залог за бъдещо благополучие, процъфтяване и успех. Нека да не нарушаваме традициите на нашите предци. Голяма веселба Ви очаква в маслената седмица. Надбягване с коне, ходене на кокили, дърпане на въже, стрелба с лък,  стреляне с въздушни пушки и още много забавни игри, както и разбира се символа на Масленица – топли палачинки с чашка медовина. Това не е за изпускане!!!

 

 

 

 

 

Масленица в Москва – Най-вкусния и весел празник на Русия
Дати: 10.03.2016г – 14.03.2016г
Цена: 1 450лв

 

Програма:

1-ви ден (10.03.2016г): Обеден полет София – Москва. Кацане на летище Шереметиево. Посрещане от местния екскурзовод. Автобусна обзорна екскурзия на Москва. Разглеждане на историческите и архитектурни паметници на града (отвън): Кремъл; Паметника на Петър I; Мемориалния Комплекс „Парк на Победата”; Кутузовски проспект; Манежния Площад; прекрасната водна композиция на фонтаните на река Неглинка – ляв приток на река Москва. Настаняване в хотела. Нощувка.

2-ри ден (11.03.2016г):
Закуска.  Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала.  Московският Кремъл е визитната картичка, не само на Москва, но и на цяла Русия! Красотата и величието му са въплътени в неговия архитектурно-художествен ансамбъл! Впечатлява с неповторимия природен ландшафт, църквите и дворците на неговата територия! Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе! От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната! Тук е работната Резиденция на Президента на Русия! Тук ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни! Екскурзия в Оръжейната Палата на Кремъл – световноизвестния музей-съкровищница! Екскурзия по Червения площад и Александровската градина. По желание посещение на Третяковската галерия – Най-известният художествен музей в Москва. В съкровищницата на руската живопис  са събрани от  иконописите от 13-ти век до творбите на руските художници от 18-ти до 20-ти век.Свободно време. Нощувка.

3-ти ден (12.03.2016г):
Закуска. Автобусна екскурзия в Коломеноское с посещение на двореца на цар Алексей Михайлович. Коломенское – още едно чудо на руската столица –  бивша царска резиденция и някогошно село в Русия, днес част от Москва. Парк с множество сгради от различни периоди, местни и докарани  тук от цялата страна. Тук се намира и дървената къща на Петър Първи с тристагодишни огромни трупи. Най-забележителна от сградите е шатрова Църква на Възнесението, построена през 1530 г. Легендата свързва строителството и с раждането на дългоочаквания син на Василий III – Иван Грозни. От подножието на църквата, която е разположена на висок бряг на Москва, се открива  невероятен изглед. А  двореца на цар Алексей Михайлович представлява истински шедьовър, изграден изцяло от дърво в древноруски стил.
Свободно време на територията на Коломенское и възможност за включване в празненствата.
На Масленица в Коломенское се правят шумни празненства, които продължават през целия ден. След като направим нашата увлекателна и завладяваща обиколка на Коломенское, ние ще се включим в яркия и ароматен празник „Сбогом зима”, където ще можете да се запознаете с руската традиция на един от най-забавните и вкусни празници в Русия – Масленица. Ще имате възможността да се насладите на много народни забавления и игри. Вас Ви очаква надбягване с коне, спускане с легени, бой с възглавници, дърпане на въже, танцувално шоу и още много други. Най-активните състезатели ги очакват награди. А кулминацията на фестивала ще бъде изгаряне на чучело, което въплащава суровата зима, а ароматния чай с горещи палачинки ще ви стоплят душата. Ще може да дегустирате Коломненски напитки във фирмения магазина на фирма „Златен кошер“, ще опитате четирите вида медови Коломненски вина и някои видове балсами. А Коломенски сувенири, ще купем задължително!
Връщане в хотела. Свободно време. По желание посещение на Москвариума     – Най-големият аквариум в Европа. Тук могат да се видят различни видове морски животни от целия свят, включително акули, тюлени, редки видове скатове, косатки, моруна китове и др. Показана е морската и сладководна фауна от езерото Байкал,  фиордите на Исландия  и Гренландия до островите Галапагос, Големия бариерен риф и Камчатка. Нощувка.

4-ти ден (13.03.2016г):
Закуска. Автобусна екскурзия до Сергиев Посад. Обзорна екскурзия на територията на Св. Троицко-Сергиева лавра с посещение на Троицкия и Успенския храм и Трапезната палата с църквата на Св.Сергий (Трапезния храм). Град Сергиев Посад се намира на 70 километра от Москва. В него се намира eдна от най-големите забележителности на Русия – Св.Троицко-Сергиевата лавра, наричана още сърцето на парвославна Русия и считана за един от най-почитаните храмове на Русия. Уникалния архитектурен ансамбъл е създаван в продължение на векове. Днес той е най-големият действащ мъжки манастир в страната. Тук ще видите белокаменната Троицка Катедрала (1422г) – шедьовър на руската архитектура. В катедралата се намират нетленните мощи на св.Сергий Радонежки. Древният иконостас на Троицката катедрала съхранява икони, рисувани от Св.Андрей Рубльов и неговите ученици. Великолепна е и Катедралата Успение Богородично (1559-1585), създадена по образец на Катедралата на Московския Кремъл – Успение Богородично по искане и за приноса на Иван Грозни. В Трапезния храм ще видим добре запазен интериор, изпълнен в стил Московски барок, както и един от най-красивите иконостати на Русия (1688г).
Връщане в хотела. Свободно време. По желание екскурзионна програма Москва сити с качване на скоростен асансьор – 7м/сек. до 54 етаж и посещение на наблюдателна площадка за гледка от високо към река Москва, 3-ти транспортен пръстен, кулата „Останкино” и др. Нощувка.

5-ти ден (14.03.2016г):
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за България. Около обяд кацане на летище София.

 

 
Цена: 1 450лв

Цената включва:
– Самолетни билети София-Москва-София с включени летищни такси (11.01.2016г);
– 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3/4* в Москва;
– Трансфери: летище-хотел-летище в Москва;
– Автобусна обзорна обиколка на Москва;
– Туристическа програма на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала; Екскурзия по Червения площад и Александровската градина
– Посещение на Оръжейната палата;
– Автобусна екскурзия в Коломеноское с посещение на двореца на цар Алексей Михайлович;
– Автобусна екскурзия до Сергиев Посад с посещение на Троицкия и Успенския храм и Трапезната църква;
– Екскурзоводско обслужване на български език;
– Водач от ТА

Цената не включва
– Туристическа руска виза – 119 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
– Медицинска застраховка;
– Разходи за градски транспорт  и от личен характер

Забележка:
– Цената на пътуването е базирана на група от минимум 20 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 15 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити.
– Възможно е да има промяна в летищните такси и часовете на полетите. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията;
– Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи:
– При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 паспортна снимка, за руската виза
– Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;

Условия на записване:
– Депозит – 600лв; Доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

 

 

37

Translate »