Лутраки Позар, или както са известни още Пожарски бани, е природен феномен, който ще ви позволи да се отпуснете в горещ минерален извор насред широколистна гора, като само на метри от вас тече буйна река с леденостудена вода. Курортът е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река. Според предания името му произхожда от две думички: „вода“ и „жар“ или жарещи, топли води. Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса по С, която пуска мехурчета като в джакузи. Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се е потапял в собствената си ваничка.

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!

ЛУТРАКИ – СПА СТОЛИЦАТА НА ГЪРЦИЯ

ТОП ЦЕНА!

199 лв. на човек

РЕЛАКС в курорта ЛУТРАКИ в подножието на Гръцките Алпи

ЛУТРАКИ-езерото Малка Преспа и островът на цар Самуил-Свети Ахил-Едеса

Дата: 28-30.09.2015
Програма:

1 ден – Пловдив – Лутраки Позар

Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел „ТРИМОНЦИУМ” в 5.00 ч, отпътуване от София в 7.00 ч от паркинга на стадион „Васил Левски” по маршрут ГКПП Кулата-Лутраки. Ранният след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, който е разположен в подножието на планината Каймакчалан. Настаняване в СПА ХОТЕЛ „ ЧЕТИРИ СЕЗОНА” 3*+. Свободно време за СПА процедури в хотела /за групата безплатно с изключение на масажа./ По желание посещение на SPA центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и е разположен на площ от 75 кв.м. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на обкръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – SPA център. В комплекса са изградени 4 вътрешни басейна с големина 4 м х 2.5 м и 50 индивидуални вани. Връщане в хотела. По желаниевечеря в ресторанта на хотела.* Нощувка.

2 ден – Лутраки – езерото Малка Преспа и островът на цар Самуил-Свети Ахил

Закуска. Екскурзия по желание до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил, разположен в езерото – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарния град Преспа, основан от Борис І през Х век. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис І веднага след покръстването му. В средата на ХХ век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син – цар Гавраил Радомир. Отпътуване за Лутраки. Свободно време за Спа процедури. По желание вечерта посещение на гръцка таверна с традиционни фолклорни танци. Нощувка.

3 ден – Лутраки-София/Пловдив

Закуска. Свободно време за Спа процедури в хотела. Отпътуване за град Едеса. Град, известен в по-новата си история под името Воден, дадено му от българския цар Самуил. Днес мястото е посещавано от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. Ранният следобед отпътуване за България. Пристигане вечерта в София/Пловдив.
199 лв. на човек при мнмален брой 40 туристи

Цената включва:

◊ транспорт с лицензиран автобус;

◊ 2 нощувки със закуски в хотел FOUR EPOXES 3*+ www.4-epoxes.gr;

◊ посещение на Едеса/Воден/ (ПОДАРЪК);

· Спа процедури в СПА центъра на хотела;

◊ медицинска застраховка с покритие 2000 евро;

◊ екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената не включва:

· Вечеря в ресторанта на хотела – 8.50 евро;

· входове за СПА центъра в Лутраки: таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.;

· гръцка вечер – около 20 евро;

· Екскурзия по желание до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил – 18 евро.

· разходи от личен характер;

Информация за курорта ЛУТРАКИ ПОЗАР:

Според предания името му произхожда от две думички: ПО (в архаичен гръцки език означава „вода“) и ЗАРИ (от славянската дума „жар“) или жарещи, топли води. В съвременния гръцки името звучи ЛУТРАКИ. Курортът е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река. Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса по С, която пуска мехурчета като в джакузи. Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

Днес на мястото освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит Спа център, който предлага: четири басейна, разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масажен център. Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с рабоно време от 07.00 до 22.00 часа през топлите месеци и от 09.00 до 20.00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.

В градчето има множество потънали в цветя и зеленина самобитни семейни хотели. От заведенията се носи неповторима жива музика, която можеш да чуеш само в Гърция.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Цената е валидна при минимум 40 човека.

Срок да уведомление при недостигнат брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Начин на плащане: -депозит 30 % от пакетната цена;

-доплащане – 10 дни преди датата на тръгване.

(adl)

Translate »