Мястото, където можете да срещнете най-много дракони е столицата на Словения Любляна. Тези митични същества са символ на града и техните статуи, изображения и графики я охраняват отвсякъде. Според местна легенда градът е основан от Язон и неговите аргонавти по пъя към Златното руно. Те премнали реките Дунав и Сава чак до Любляница, където Язон се бил с дракон и го убил.

 

 

 

 

 

Любляна – Блед – Венеция – Триест  Великден 2016
Любляна – Блед – Удине – Чивидале дел Фриули – Венеция – Аквилея – Мирамаре – Триест
29 април – 3 май
5 дни/4 нощувки с
4 закуски и 4 вечери
Цена:470 лв.  370лв.!!

 

 

 

 

 

Програма:

1. ден – Отпътуване за Любляна от пл. «Руски паметник» в 06.30 ч. по маршрут: София – ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Загреб — Любляна. Кратки спирки за отдих. Пристигане вечерта около 21.00 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2. ден – Закуска. В 08.30 ч. – отпътуване за Блед и красивото езеро в подножието на Юлийските Алпи. Посещение на Бледския замък – най-старата крепост в Словения от XI век. По желание и срещу допълнително заплащане – посещение на църквата „Света Богородица“ (XVII век) на острова в Бледското езеро с традиционна гребна лодка („плетна“). Около 11.30 ч. продължаване за Италия. Пристигане в Удине. Разглеждане на Катедралата с фрески на Джанбатиста Тиеполо, Замъка и Площада на свободата, със запазени венециански сгради от XV – XVI век. В 17.00 ч. – продължаване за средновековното градче Чивидале дел Фриули. Кратка спирка в историческия център с катедралата „Възнесение на Св. Богродица“, средновековните площади и Дяволския мост (XV век). Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Пристигане около 20.30 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3. ден – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за Пунта Сабиони. Кораб до Венеция. Престой и разглеждане на Венеция около 6 часа: площада и базиликата Сан Марко, моста Риалто, двореца на Дожите, островите Мурано, известен с венецианското стъкло, и Бурано, известен с изящните дантели. В 18.00 ч. връщане на Пунта Сабиони. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Вечеря. Нощувка.

4. ден – Закуска. Напускане на хотела. В 08.30 ч. отпътуване за Аквилея – някога втори по големина град в Римската империя и основно пристанище на Адриатическо море. Посещение на останките от римски сгради и на  Катедралата „Възнесение на Св. Богородица“ с прекрасни римски мозайки от IV век. Продължаване за Мирамаре – резиденция на австрийския принц Максимилиан, брат на Франц Йосиф, по-късно император на Мексико. Разглеждане на двореца от XIX век и градините. Около 14.00 ч. отпътуване за Триест – най-„австрийския“ град на Италия. През XIX век голямо пристанище с етнически многообразно население, привлякло световния икономически, културен и социален елит. Днес е важен тарнспортен и индустриален център, седалище на застрахователя „Дженерали“ и производителя на кафе „Делонги“. Панорамна туристическа обиколка с местен екскурзовод: хълма „Св. Юст“ (San Giusto) с Катедралата на Триест (XIV век) и панорамата към залива на Адриатическо море. Разходка по крайбрежната улица с посещение на Големия канал (Канале гранде), Сръбската и Гръцката православни църкви и едно от прочутите кафенета на града. Посещение на площад „Обединението на Италия“ (Unità d’Italia) с най-красивите сгради от 19 век.  Свободно време. В19.30 ч. Отпътуване за Любляна. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 5. ден – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за София. Пристигане вечерта на пл.„Руски паметник“.

 

 

 

 

 

 

 

Цената включва:

–  транспорт с лицензиран и категоризиран автобус с такси-влизане в италианските градове;

–  4 нощувки, 4 закуски  и 4 вечери в хотели, категория *** в Любляна и Лидо ди Йезоло;

–  панорамна обиколка с местен екскурзовод в Триест;

–  туристическа медицинска застраховка;

–  водач-екскурзовод от ТА

 

 

 

 

 

Цената не включва:
кораб до Венеция с островите Мурано и Бурано – 25 евро; /заплаща се при тръгване/;
Двореца на Дожите – 16 евро;
такси в обектите в  Аквилея – около 10 евро;
Блед: замъка – 8 евро,
разходка с лодка – 15 евро

 

60

Translate »