Любляна е Прага в умален вид като изключим тълпите от туристи. Наравно с това, че е най-големият и известен град в Словения, това очарователно място е изключително чисто, потънало в зеленина райско кътче.
Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция – има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци.  Около най-големия от всички – Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век.

 
Л Ю Б Л Я Н А   –    В Е Н Е Ц И Я   –   П А Д УА  –  В Е Р О Н А
 Цена: 275 лв./245 лв.
     Дати:21.09. – 25.09.2016г.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

 

Програма:

ПЪРВИ ДЕН – 17:00 ч. – отпътуване от  Дом на Културата „Борис Христов“ в  Пловдив – 19.00 ч. – отпътуване от стадион „Васил Левски“ в София. Нощен преход.
ВТОРИ ДЕН –   Посещение на Любляна. Казват за този град, че е Прага в умален вид като изключим тълпите от туристи. Заедно с факта, че е най – известният град в Словения, това място е изключително чисто, потънали в зеленина райско кътче. Пешеходна разходка в центъра на града изкачване до крепостта с лифт, свободно време за фотопауза,  обяд. Отпътуване за Италия/ Лидо ди Езело/.Настаняване в хотела .По възможност плаж и свободно време. По желание  на групата   вечеря в Италианска пицария. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН  – Закуска. Еднодневна екскурзия до Падуа и Верона, пожелание при минимум 20 човека. Посещение на магазин за сувенири.
Разглеждане на Верона – Арена ди Верона, къщата на Жулиета, площад „Бра” (Тук  се извисява Porta Nuova, огромните и дълги градски крепостни стени, симпатична градинка с фонтан и паметник на Виторио Емануеле, впечатляващият  Palazzo della Gran Guardia  , неокласическият Palazzo Babieri с офисите на Кметството, Museo Maffeiano и емблемата на града Arena Di Verona  , Средновековният замък  Castelvecchio  се намира точно на 5 минутна разходка от площад Бра , към него е построен Ponte Scaligero ( Мостът с червените тухли . ) , площад „Ербе “(Той се намира в центъра на стария град и е една от основните забележителности във Верона. На площада се намират и Търговският дом, Градската управа , Domus Mercatorum – средновековна сграда, която днес е офис на банка: и 83-метровата кула Ламберти, прочутия фонтан на Веронската Мадона  , Площадът на Сеньорията със статуята на Данте Алигиери  ,  църквата Света Мария Антика ).
Разглеждане на Падуа –  Вторият по възраст след Болоня университет в Европа, основан през 1222 г. Тук са преподавали такива велики умове като Галилео Галилей, Николай Коперник, Собиески!  Една от големите забележителности на града е средновековната градска зала Palazzo della Ragione , която е с най-дългия покрив в света /81,5 м/, крепящ се без никакви подпиращи колони! Светият площад с базиликата „Сан Антонио“ – прекрасен архитектурен шедьовър, съхраняващ изключителни произведения на изкуството; параклиса „Сан Джорджо“; статуята на Еразмо Гатамелата,  базиликата “Сан Антонио” и площад “Прадо дела Вале” (Площадът е със сериозни размери – около 22 000 кв.м и е един от най-големите площади в Европа . 99 статуи разположени около острова придават изключително красив и царствен вид на площада. ). Завръщане в хотела. Нощувка
ЧЕТВЪРТИ ДЕН  – Закуска . Освобождаване на хотела и отпътуване за Пунта Сабионе откъдето ще се качим на  корабче което ще ни отведе до Венеция:  ще разгледаме пл. „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията),
Посещение на историческия център на Венеция: Мостът на въздишките , Площадът с гълъбите  „Сан Марко” : Базиликата „Сан Марко”, Дворецът на Дожите (отвън) , Часовниковата кула . Разходка до мостът “Риалто”, Канале Гранде – най – големият канал във Венеция . Свободно време до 18.30 Връщане  с корабчето до Пунта Сабионе. Отпътуване  за България. Нощен преход.
ПЕТИ ДЕН –  Пристигане в България, София и Пловдив

 

 

 

Вид стая Настаняване в двойна стая Настаняване на трети възрастен Настаняване на дете до 10г. с двама  възрастни
Цена 245 лв. (от София) 219 лв. (от София) 209 лв. (от София

 

 

Цената включва:
•     Транспорт с лицензиран автобус;
•     2 нощувки със закуски в Лидо ди Езело;
•     Водач от агенцията по време на целия престой;
•     Екскурзоводско обслужване;
•     Посещение/ трансфер до Венеция ;
•     Всички пътни и магистрални такси;
•     Медицинска застраховка на ЗАД „Уника Живот“, покритие 2000 евро за лица до 65 години.

 
 
Цената не включва:
•    Отпътуване от Пловдив, Пазарджик при минимум 20 души се доплаща  20 лв. (в двете посоки); Белово, Костенец и Ихтиман – 10 лв. (в двете посоки);
•    Билет за корабче до Венеция – 20 евро (в двете посоки);
•    Екскурзия до Верона и Падуа – 25 евро.;
•    Входни такси на посещаваните туристически обекти;
•    Медицинска застраховка на ЗАД „Уника Живот“, покритие 2000 евро за лица над 65 години 10 лева – заплаща се задължително;
•    Медицинска застраховка на ЗАД „Уника Живот“, покритие 2000 евро за лица над 80 години – доплащане 40 лева – заплаща се задължително;
•    Доплащане за самостоятелна стая – 60 лева;
•    Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55;
•    Разходи от личен характер и бакшиши;
•    Допълнителни екскурзии
•    Такси за вход в музеи ( по желание )
* ВЕРОНА:Арена ди Верона – 6,00 EUR; Къщата на Жулиета – 6,00 EUR; Старият дворец – 6 EUR
* ВЕНЕЦИЯ:Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – 13 EUR (раб.време от 22.03 до 03.09  9-19ч. и от 03.11 до 22.03 8.30-17ч.); Ка д`Оро – 7 EUR; Базиликата Сан Марко – Иконостаса – 2 EUR + Венецианските коне – 5 EUR; Кулата Сан Марко – 8 EUR,

 

 

 

Условия за настаняване и пътуване:
•          Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД „Уника Живот“. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „КОРИС БЪЛГАРИЯ“ ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
•          При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно.
•          При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
•          Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
•          В деня на пристигане преди 14:00ч. и в деня на напускане след 12:00ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
•          Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 2 нощувки се ползват 2 закуски
•          Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на TA се съобщават два дни преди отпътуване, като клиентите имат задължение сами да се информират за детайлите.
•          Настаняването в автобусите е според датата на записване.
•          Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
•          Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
•          Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
 
Допълнителна информация:
•          Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 човека
•          Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди отпътуване.
•          Начин на плащане: 50% депозит при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване (с изключение на резервации направени по ранно записване).
•          Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.
•          Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
•          Визов режим: няма изисквания за визи.
•          ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“
•          Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Алианц България“.

Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

 

 

7

Translate »