Познат в цял свят като една от столиците на барока, италианският град Лече ще ви завладее едновременно с елегантност, следи от античността и южняшко настроение. Намира се в регион Пулия, долу, на тока на Ботуша.
Пиаца Сант Оронцо е сърцето на града и една от най-елегантните му части. Тук различни архитектурни стилове са се смесвали през годините, при това в пълна хармония. От Римския амфитеатър до колоната на свети Оронцо, която е била донесена на това място специално в чест на светеца. Добавете към това и няколко сгради и палати от 20-те години на миналия век и получавате перфектния микс.
По внушителния булевард Виторио Емануеле II през няколко малки площадчета и богато украсени сгради се стига до Пиаца Дуомо – или площада на главната църква на Лече. Красив през деня, впечатляващ през нощта заради ефектното си осветление. Докато влизате на площада, ви заобикалят тераси със статуи на светци, които сякаш следят какво се случва.

 

 

 

 

 

 

 

6-ти Май в Лече
Eos 3*
http://www.vestashotels.it/hotel_eos/ita/home.htm
5 дни / 4 нощувки

 

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси, за резервации направени до 31.03.2016 г.

 

Дати Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете от 2 – 11.99 г.
03.05 – 07.05 690 1020 570 530

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Бари – София с авиокомпания Wizz air;
 • Малък салонен багаж с размери до 42/32/25 см;
 • 1 брой чекиран багаж до 23кг.;
 • Летишни такси;
 • 4 нощувки със закуски в хотел Eos 3*;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Обзорен тур на Лече с професионален екскурзовод на български език;
 • Екскурзия до Полинано а Маре и Бари на български език;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Представител на туроператора за целия престой;

 

 

 

Цената не включва:

 • Целодневна екскурзия до Отранто и Галиполи – 90 лв. за възрастен / 45 лв. за дете;
 • Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо – 92 лв. за възрастен / 46 лв. за дете;
 • Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка – 88 лв. за възрастен / 44 лв. за дете;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция, при налична такава;
 • Лични разходи.

 

 

 

Полетно разписание:

София – Бари / 18:00 – 18:20

Бари – София / 18:50 – 21:50

 

 

 

Минимален брой: Полета и стаите са гарантирани.
Минимален брой за осъществяване на допълнителните екскурзии 20 човека.

 

 

 

Резервации:

Депозит при записване:400 лв.

Доплащане: 21 дни преди отпътуване.

 

 

 

Необходима информация: три имена изписани на латиница, по лична карта/паспорт + номер на документа за самоличност, дата на издаване и дата на валидност.

 

 

 

 

Анулации:

До 22 дни преди датата на пътуване – 100 лв.

При по-малко от 22 дни до датата на пътуване – 100% неустойка

 

 

 

Забележка: Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.

 

 

 

 

 

Допълнителни екскурзии

 

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при наличие на свободни места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

 

Лече

Включена в цената

Наречен „Флоренция на Пулия”, градът е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. Пешеходна разходка в града: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.

 

Отранто и Галиполи

90 лева / 45 лева (деца 2 – 12г)

Посещение на Отранто. Отранто се отличава най-вече със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята – „Замъкът на Отранто“ на английския писател  Хорас  Уолпоул, както и с катедралата  с една от най-красивите подови мозайки на цялото наше Средновековие. Свободно време.

След обяд отпътуване за Галиполи , познат като един от най-красивите градове на Южна Италия. Галиполи е разположен на брега на Йонийско море в района Саленто. Той е разделен на две части – новият град или модерната част и старият град. Модерният град Галиполи включва всички нови сгради и небостъргачи, докато Старият град е разположен върху варовиков остров, свързан с континенталната част чрез мост, построен през далечния ХVІ век. По време на обиколката ще имате възможност да разгледате: „Замъкът Ангевин“, построен през ХІІІ век от Византииците и Катедрала „ Света Агата“ в стил Барок.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

 

Алберобело и Локоротондо

92 лева / 46 лева (деца 2 – 12г)

След закуска отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик.  Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музей, които обаче се използват от туристите да си закупуват сувенири. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и музея на зехтина.

Локоротондо – една от 36 най-красиви общини в Италия. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на балконите. Всички балкони си имат номера. Градът е известен със своите вина и кръгъл исторически център,  от където градът е получил името си, което означава „кръгло мястото.“

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

 

 

Остуни и Мартина Франка

88 лева / 44 лева (деца 2 – 12г)

Отпътуване за Остуни – „Белият Град” и пешеходна разходка в града.

Множество пъти градът е бил събарян, опожаряван и издиган отново и отново. Последно гърците се заели да възстановят „Белият град“ и го нарекли Асту, в превод Нов град. Остини пази вековна история на византийци, древни римляни и Средновековието. Към момента е един от най-посещаваните туристически центрове на гостоприемна Италия. Сгушен между три хълма на „тока“ на ботуша впечатлява със своята архитектура, белият камък и средиземноморският полъх на лазурните плажове.

Посещение на Мартина Франка, вторият най-гъсто населен град на провинцията.
Ще посетите старинната част на града, заобиколена от каменни стени с известните барокови порти, водещи до площади и тесни криволичещи улички. “Пиаца ди Рома” е най-голямото открито пространство в стария град. На територията на Мартина Франка се произвежда специална селекция от италиански бели вина “Док” с характерен кехлибарен цвят и приятен плодов аромат, които се правят от отбрани сортове грозде под строг контрол за качеството. От 1975 г. градът ежегодно е домакин на годишния оперен летен фестивал – “Della Valle d’Itria”.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език.

 

Полинано а Маре и Бари

Включена в цената

„Полинано а Маре“ е град , издигнат на място , където брега се слива с морето и поради стратегическото си разположение, се смята за порта към Средиземноморието и Изтока, също e и за важен кръстопът , на който се срещат различни култури. В наши дни , крайбражието се характеризира с кристално чисто море в различни нюанси , двайсет- километрова плажна ивица и много пещери издълбани в скалите: поради тази причина туристит наричат този град “ Перлата на Адриатика“. Морският пейзаж около града се характеризира със заливи и малки пещери достъпни с лодки. На особен интерес се радва, морското дъно с кристална морска вода, която се простира в предната част на града, което се е превърнало в любимо място за водолази и дайвъри.

Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

 

 

 

 

 

ХОТЕЛ

Eos hotel 3*

http://www.vestashotels.it/hotel_eos/ita/home.htm

 

Местоположение
Хотел Eos, се намира на много комуникативно място, само на1 км от жп гарата на града. От него достъпът до основните забележителности на грана.

 

Хотел

Eos Hotel е построен през 2008 г. и се отличава със своя уникален дизайн: комбинация от предприемачески дух и творческа енергия на млади архитекти и дизайнери.

 

Стаи
Хотелът разполага с 30 стаи. Те са модерно обзаведени в съчетание с типичният за Лече Бароков стил. На разположение на гостите на хотела са стандартни двойни стаи, стаи супериор и луксозни стаи. Всички са оборудвани с: кабелен интернет (безплатен), LCD телевизор, минибар, телефон, сейф и климатик, баня с душ.

 

Допълнителни услуги:

 • Espera wine бар;
 • Гледане на деца;
 • Рум сървис;
 • Паркинг.

Espera Wine e подходящо място, където можете да се насладите на бизнес обяди, коктейли, питие или на чаша вино с приятели. Отворен всеки ден от 7.00 до 23.00.

 

Спорт и развлечение

Района на Саленто предлага много възможности за забавление и обогатяване на свободното ви време, благодарение на много художествени, културни и спортни събития;

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

5 дни / 4 нощувки

 

ДЕН-1

Събиране на летище София ТЕРМИНАЛ 1 в 16:00 ч. Полет от София за Бари в 18:00 ч. Пристигане в Бари 18:20 ч. Трансфер до Лече. Настаняване в хотел Eos 3*. Нощувка.

 

ДЕН-2

Закуска. Панорамна обиколка на Лече, с местен екскурзовод (включена в цената). Разглеждане на: Катедралата Св. Савин, построена в края на ХІІ в, базилика Св. Никола, където се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата и други.

Следобяд свободно време или по желание екскурзия до Отранто и Галиполи. Връщане в Лече. Нощувка.

 

ДЕН-3

Закуска. Свободно време или по желание  целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо.
Връщане в Лече. Нощувка.

 

ДЕН-4

Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка. Връщане в Лече. Нощувка.

 

ДЕН-5

Закуска. Отпътуване за целодневна екскурзия до Полинано а Маре и Бари, включена в цената. Трансфер до летището. Полет от Бари за София в 18:50 ч. Кацане в София в 21:50 ч.

 

Translate »