Опустошаван 40 пъти в 2300 годишната си история, Белград (Belgrade) никога не успява да събере всички парченца и да заеме полагащото му се място в Европейската аристокрация. Въпреки това, леко раздърпаният му вид с неуморната си живост придава на Белград непретенциозна хубост и правдоподобност.

 

 

 

Екскурзия Белград – градът на балканските ритми; градът между Сава и Дунав
София – Белград – Нови Сад – София

Дати:
    05.03.2016 – 06.03.2016
    23.04.2016 – 24.03.2016
    28.05.2016 – 29.05.2016
    25.06.2016 – 26.06.2016
    01.10.2016 – 02.10.2016
Цена: 155лв. 113 лв.
*Тръгване от София и Пазарджик

 

 

 

Програма:
 1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 6.00 ч. по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград (400 км). Пристигане в Белград около обяд. Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. По желание вечерта посещение на  сръбски ресторант “кафани” на Скадарлия. Улица „Скадарлия“ е „Белградският Монмартър“. Тук се събират художници, писатели, а през лятото идват и много туристи. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Белград. По желание полудневна екскурзия до Нови Сад – столицата на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Отпътуване за България. Връщане в София вечерта.

 

 

 

 

 

 

 

Редовна цена на основен пакет: 155 лв.
 Задължителни такси:
* пътни такси – 10 евро/ 20 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна  промо цена на пътуването:
175 лв. /осн.пакет + пътни такси/

 

 

 

Крайната цена включва:
* транспорт с автобус 3*
* 1 нощувка със закуска в Белград в хотел **/***
* посочената туристическа програма в Белград
* представител на фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

 

 

 

Допълнителни услуги по желание:
* екскурзия до Нови Сад – 10 евро при група минимум 20 плащащи
* медицинска застраховка – 4 лв., за лица над 65 г. 8 лв.
* доплащане за единична стая – 40 лв

 

 

 


 
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

 

 

 

26

Translate »