Кападокия има уникално историческо и културно наследство. Там се намират приказните „комини“ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи природни скални образувания, сякаш обитавани от призраци. В националния парк Гьореме можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години. Има над 30 църкви и параклиси с фрески от IX и XI в.
Кападокия е историческо и туристическо наименование, областта се простира предимно в турската провинция Невшехир.

 

 

КАПАДОКИЯ – САМОЛЕТ
Страна на причудливи земни форми, скални манастири и подземни градове!
Тук се сливат природа и история, реалност и съвремие!

Дата на отпътуване 02.05.2016
Цена:289 Евро
6 НОЩУВКИ С ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

Първи ден 02.05.2016
Полет от летище София (терминал 1). Пристигане в Анталия. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.
Втори ден 03.05.2016
Закуска. Среща с местния екскурзовод и отпътуване за Анкара, през Коня – градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Веднага след пристигане в Анкара следва туристическа обиколка на града и разглеждане на цитаделата – символ на града и музея на анадолските цивилизации. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден 04.05.2016
Закуска. Освобождаване на хотела и посещение на националния площад с конната статуя на Ататюрк, старата сграда на Парламента, римските бани и храма на император Август. Отпътуване за Кападокия и попътна спирка за кратка почивка и фото пауза до второто по големина езеро в Турция, Тузгьол – един от най-солените водни басейни в света. Пристигане в Кападокия, настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп.  заплащане). Нощувка.
Четвърти ден 05.05.2016
Закуска. Туристическа програма в Кападокия. Посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения – изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия.  Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме – център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден 06.05.2016
За любителите на силните усещания в 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност  около 45 – 50 мин. Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коня. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми – един от най-тачените суфи-мистици и най-четените суфи-поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а от идеите му оказали влияние върху най-големите интелектуалци, като Шекспир, Андерсен и др. Посещение на мавзолея на Мевляна. Отпътуване за Анталия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Шести ден 07.05.2016
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана екскурзия. Вечеря. Нощувка.
Седми ден 08.05.2016
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София.

 

 

 

ЦЕНИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 29.02.2016:

Възрастен

в двойна стая

Трети

възрастен

Единична

стая

Дете 5-12.99

настанено с 2-ма възрастни

289 евро/566 лв. 279 евро/546 лв. 359 евро/702 лв. 199 евро/389 лв.

 

 

Цената включва:
•    Самолетен билет с чартърен полет София – Анталия – София
•    Летищни такси (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената се включват летищни такси – 79 евро на човек)
•    2 нощувка на база ол инклузив в Анталия в хотел 4*
•    2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел Yiltok 4* (или подобен)
•    1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел Almer 3* (или подобен)
•    Екскурзоводско обслужване в Анталия, Анкара и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
•    Туристическа програма в Анкара с екскурзовод на български език
•    Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език
•    Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език
•    Медицинска застраховка със ЗАД „Алианц България“, покритие 5000 евро (за лица до 65 години)

 

Цената не включва:
•    Такса гориво – начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
•    Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 69 години – 10 лв.
•    Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 години до 79 години – 20 лв.
•    Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация.

 

 

 
•    Входните такси за музеите:
1.    Музея на Анадолските цивилизации – 20 турски лири
2.    Крепостта Ючхисар – 6 турски лири
3.    Национален парк Гьореме – 30 турски лири
4.    Долината Зелве – 10 турски лири
5.    Древния град Каймаклъ – 30 турски лири
6.    Гробницата на Мевляна, Коня – вход 3 турски лири (по желание може да се доплати за слушалки – 3 турски лири)
•    Посещение на атракционно заведение в Кападокия – 20 евро
•    Полет с балон над Кападокия – 120 евро
•    Разходи от личен характер и бакшиши.

 

 

 
ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ
02.05.2016
От София 16:00  – Анталия  17:35
08.05.2016
От Анталия 18:25 – София 20:00
Авиокомпания BH Air
Тип самолет: Airbus A 320
Адрес на авиокомпанията:
Гр. София ул „Дякон Игнатий“ № 7

 

 

 

Забележки:
1.    Всички входни такси се заплащат само в турски лири.
2    Не се препоръчва посещение на Ючхисар и Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.) и за страдащи от клаустрофобия.
3    Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
4    Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Анталия: 600 долара на тон.
5     Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z – средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Анталия /X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Анталия – София/.
6     Минимален брой за осъществяване на пътуването – 30 човека
7     Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
8     Начин на плащане: 40 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
9     Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
10     Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
11     Визов режим: няма изисквания за визи
12     Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Алианц България“.

 

 

 

24

Translate »