Йордания е място за пътешественици по душа. Това е страна на бедуини, на изгубени пустинни градове, на библейски земи, на величествени природни картини и, не на последно място, на Мъртво море. Почуствайте духа на Акаба – Йорданската перла на Червено море; Насладете се на невероятни скални форми и цветове на пустинята Вади Рум, вървейки по стъпките на древни народи; Усетете магията на розовия град Петра – едно от новите Чудеса на света; Изкачете Монте Небо и вижте от къде за първи път Моисей е съзрял Обетованата земя; Потопете се в обятията на пулсиращата столица Аман; Докоснете се до очарованието на Джераш, Ажлун, Мъртво море, река Йордан…

Екскурзия в Йордания – чартърен полет от София
Акаба – Петра – Аман – Акаба

6 дни / 5 нощувки/ 5 закуски / 5 вечери

24.11.2015 – 29.11.2015

ПЪРВИ ДЕН 24.11.2015 / СОФИЯ – АКАБА – ВАДИ РАМ – ПЕТРА Отпътуване от Летище София с директен чартърен полет София – Акаба. Посрещане на летището в Акаба от представител на фирмата – партньор. Следва обиколен тур на град Акаба – Йорданската перла на Червено море. Продължаваме нашата обиколка с екскурзия до Лунната Пустиня Вади Рам. Отпътуване към Пустинята Вади Рам ( 90 км / 1.30 часа) – известна още като Лунната Пустиня. Пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари (около 1.3 часа). “Огромен, ехтящ и божествен…” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското възстание. Ще имате възможност да се насладите на дълга разходка с камила (по желание). Следва спирка в бедуинско селище за чай с кардамон.
Възможност за нощувка на палатков лагер в пустинята Вади Рам Hillawi Campsite (Sand Rose campsite) – 60 евро на човек със закуска и вечеря.
Възможност за допълнителни екскурзии във Вади Рам:
Нощно джип сафари – 20 евро (при мин. 5 човека)
Яздене на камили – 20 евро Трансфер до избраният от Вас хотел в Петра. Настаняване, вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН 25.11.2015 / Скалният град ПЕТРА Закуска. Целодневна екскурзия в скалния град Петра. Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата – целодневна обиколка. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатърът със 7 000 места, Манастирът и Византийската църква, храмовете и гробищата на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Ще имате възможността да посетите на Археологическия и Набатейския музеи. Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 26.11.2015 / ПЕТРА – МАДАБА, НЕБО – АМАН Закуска в хотела. Нашият тур продължава с трансфер до град Мадаба и планината Небо. Отпътуване към древния град Мадаба, „Градът на Мозайките”. Тук се разглежда най – голямото богатство на Мадаба, което се намира в съвременната Ортодоксална църква Св. Георги, а именно добре запазената Византийска Мозаечна карта от 6-ти век, пресъздаваща изселването на Моисей и много християнски места в целия регион от Йордания и Палестина на север и до Египет на юг. Продължава се към върхът Небо от където Моисей погледнал към Обетованата земя. Тук по-късно Папа Йоан Павел II прави първото Съвременно поклонение. Следва трансфер до столицата на Йордания – Аман ( около 70 – 80 км / 2 часа ). Настаняване в избраният от Вас хотел, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 27.11.2015 / АМАН – ДЖЕРАШ, АЖЛУН – АМАН Закуска. Oбзорна обиколка на столицата Аман, разположена на 19 хълма. Посещава се Рабат Амун – тук ще разгледате Цитаделата, Римските останки и Амфитеатъра; Джамията на Крал Абдула (отвън). Свободно време за разходка из града или посещение на местен пазар – Сук. Следва отпътуване към Джераш (намира се на 48 км. от Аман, около 1 ч.) – великолепието на Римската Империя. Джераш е най-големия и добре запазен стар Римски град. Ще обиколите овалния Площад, заобиколен от множество колониади, Римския театър и Византийските църкви с мозаечни подове. Ще минете по централния път на Джераш и покрай Нимфаеума. Ще имате възможността да, чуете акустиката на амфитеатъра, където всяка година се провежда фестивала на Джераш. Следва отпътуване към Ажлун (25 км от Джераш, 30 мин), друга не по-малка забележителност на Йордания. Тук ще разгледате Крепостта Ажлун, наречена още „Крепост на Върха”. Обратен трансфер до хотела в Аман, вечеря, нощувка.

ПЕТИ ДЕН 28.11.2015 / АМАН – МЪРТВО МОРЕ, РЕКА ЙОРДАН – АКАБА Закуска. Освобождаване на хотела. Следва отпътуване към река Йордан и Мъртво море. Мъртво море – най-ниската точка на земята, 423 метра под морското равнище. Свободно време 2 часа на Мъртво море. Ще имате възможножността да се намажете с кал, да се потопите в термалните солени минерални извори, които са лечебни както за тялото, така и за духа. Следваща спирка Бетания – мястото на река Йордан, където според Библията – Исус Христос е кръстен от Св. Йоан Кръстител. Продължаваме с трансфер до град Акаба. Настаняване в избраният от Вас хотел. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 29.11.2015 / АКАБА – СОФИЯ Закуска.Освобождаване на хотела до 12:00 ч. Свободно време. Трансфер до летището в Акаба за директен полет до София.

 

Edom 3*, Petra –  www.edomhotelpetra.com
Arena Hotel 3*, Amman   www.arenahoteljordan.com/ 
Raed Hotel Suite 3*+, Aqaba – www.raedhotel.com 

Изхранване Възрастен в двойна стая Единична стая Дете от 2 до 12г. Възрастен на доп. легло
НВ 1006 евро / 1971 лева 1110 евро / 2176 лева 1006 евро / 1971 лева 1006 евро / 1971 лева

 

Petra Guesthouse 4*, Petra – www.guesthouse-petra.com
Amman International Hotel 4*, Amman – www.amman-international.com/
Marina Plaza 4* deluxe, Aqaba – www.marinaplazahotel.com/

Изхранване Възрастенв двойна стая Единична стая Дете от 2 до 12г. Възрастен на доп. легло
НВ 1147 евро / 2249 лева 1322 евро / 2591 лева 1147 евро / 2249 лева N/A

 
Petra Marriott 5*, Petra – http://www.marriott.com/hotels/travel/mpqmc-petra-marriott-hotel/
Le Meridien Amman 5*, Amman – / www.lemeridienamman.com/
Aqaba Intercontinental 5*, Aqaba – http://www.ihg.com/intercontinental/hotels/gb/en/aqaba/aqjha/hoteldetail

Изхранване Възрастенв двойна стая Единична стая Детеот 2 до 12г. Възрастен на доп. легло
НВ 1241 евро / 2431 лева 1520 евро / 2979 лева N/A N/A

Цените са в eвро, на човек и включват: 

 • Самолетен билет София – Акаба – София с включени летищни такси;
 • 2 нощувки в хотел по избор на база закуска и вечеря в Петра;
 • 1 нощувка в хотел по избор на база закуска и вечеря в Акаба;
 • 2 нощувки в хотел по избор на база закуска и вечеря в Аман;
 • Всички екскурзии и входни такси, описани в програмата;
 • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро;
 • Екскурзовод на български или руски език;
 • Представител на туроператора по време на пътуването;
 • Представител на фирмата – партньор в Йордания;
 • Групова входна виза за Йордания


Цените не включват: 

 • бакшиши – 40 щ.д. (заплащат се от България);
 • горивни такси – начислват се допълнително 14 дни преди полета
 • обеди;
 • допълнителни екскурзии / заплащат се в България /;
 • лични разходи

 

Забележка: Цените са калкулирани при курс Щатски долар – Лев – 1 USD = 1.70 лв.

При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените.

Горивната такса е неотменим компонент от плащанията по тази програма, неизменно свързанан с вариращите цени на горивата по отсечките София-Акаба и Акаба-София. Същата се начислява до 14 дни преди датата на полета, валидна е и се заплаща от всички записани по програмата, независимо от датата на сключване на договора.

Полетно разписание: 

BUC 24.11.2015 София – Акаба 07.00 – 09.40
BUC 29.11.2015 Акаба – София 19.00 – 21.00

Допълнителните екскурзии се заявяват от България при покупката на туристическия пакет! 

Условия за записване:

 • подписване на договор за организирано пътуване;
 • депозит 50% при резервация;
 • доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

 Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

(eft)

Translate »