В буквален превод името Токио означава „Източна столица“. Токио е зашеметяващ град, един от най-развитите в света. Интерес представляват Токийската кула; Императорския дворец, резиденцията на императора на Япония и неговото семейство; най-стария храм в Токио – Асакуса Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието; най-скъпият търговско-развлекателен квартал на Токио – Гинза; “Фортът на Венера”; “Мостът на дъгата”.
Град Киото е бил столица на Япония в продължение на 12 века, също така резиденция на Императора. Сега е седмият по – големина град в страната и един от най – красивите. Интересни забележително в града а: Златният павилион, замъка Ниджо и храмовете Рьоанджи, Императорският дворец.

ЯПОНИЯ – Древни традиции и високи технологии

Дати: Цена: Забележка:
30 Март 2016 г.-10 Април 2016г.
2260 € ИМА МЕСТА

Примерни хотели по програмата:
Токио – Shinagawa prince hotel 4*
Kyoto – Grand prince hotel Kyoto 4*
Osaka – Hotel Vista premio Dojima 4*

 Какво включва екскурзията
• Самолетен билет София – Истанбул – Токио / Осака – Истанбул – София
• Всички трансфери по програмата
• 4 нощувки със закуски в Токио
• 2 нощувки със зкуски в Киото
• 2 нощувки със закуски в Осака
• Целодневен тур на Токио
• Целодневен тур на Нико
• Посещение на Фуджи и Хаконе, част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу
• Билет за влака стрела до Хаконе и от Хаконе до Киото
• Целодневна обиколка на Киото и Нара
• Oбиколка на Осака
• Входни такси на посещаваните обекти
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
• Водач-екскурзовод от София на групата и Екскурзоводско обслужване на английски с превод на български от водача на групата

 Какво не включва екскурзията
• Летищни такси 358 евро (към 30.07.2014 и подлежат на потвърждение към датата на издаване)
• Бакшиши – 25 евро

Доплащане по желание :
•    Доплащане за 7 вечери – 158 евро
•    Доплащане за единична стая 545 евро
•    Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване
•    Лични разходи и напитки по време на храненията

Необходими документи:
Копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване

 
Програма:
1 ден София – Истанбул
Излитане от София в 21.45 ч. с Turkish Airlines. Кратък престой на летище Ататюрк и полет за Токио.
2 ден Истанбул-Токио
Кацане в Токио в 18.30 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
3 ден Токио
Закуска в хотела. Токио не предлага много исторически забележителности, но е икономическо, културно и политическо сърце на страната. Това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Започваме деня с ранно посещение на рибния пазар Цукиджи. Продължаваме към автентичния музей Едо следван от Империал Палас Плаза, който е е основната резиденция на императора на Япония. Императорския дворец е разположен в сърцето на големия парк в района Chiyoda. Дворецът е заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди и старинни мостове свързват сушата с двореца. Състои се от няколко сгради, включително главния дворец, частните резиденции на императорското семейство, архив, музей и административни офиси. Следва разглеждане на търговската улица Гинза, новата туристическа атракция на Токио – модерният квартал Одайба. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден  Токио – Нико – Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО). Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн – великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: „Не чух“, „Не видях“, „Не разбрах“ – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон – един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка.
5 ден  Токио
Закуска. Свободно време. Панорамна обиколка на Токио: посещение на Мейджи Шрайн – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса”, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен; старата част на града с най-старият будистки храм Сенсоджи (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце; шопинг аркадата Накамисе; фото стоп до Скай Трий (небесното дърво) – най-високата кула в Азия. Следва посещение на Roppongi Hills – новата концепция в урбанистичното планиране – офиси, магазини, ресторанти, музей, кино, както и обществени пространства с изкуство на открито – бодливият паяк, наречен Mamam, пейки със скулптури и др., The National Art Center, Tokyo 2007 – архитектурно чудо с грандиозни вълнообразни фасади. Продължаваме към Хараджуку – седалище на младежката култура, където ще разгледате многобройни стилни, арт елементи. В същото време контраста е голям с тихия и уютен квартал Meiji Jingu, където ще се разходим, за да се откъснем за кратко от шума и суетата на града. Само на няколко минути пеша е  районът Omotesando. Артистични модни сгради и галерии се редуват по красивата озеленена улица  Zelkova, където можем да се насладим на гурме кухня и модерно японско изкуството. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден  Токио – Фуджи – Хаконе – Киото
Закуска. Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Посещение центъра на Фуджи и 5-та спирка към върха (2305м.) с прекрасен изглед към околностите. Пътуване към Хаконе. Разходка с лодка по езерото Аши, изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към долината Овакудани, езерото Аши, Фуджи, Футато и други планини на полуостров Изу. Трансфер до гарата в Мишима. Пътуване с влака-стрела до Киото (1ч. 45 мин.).Настаняване в хотела. Нощувка.
7 ден Киото – Нара – Киото
Закуска. Среща в лобито в хотела с екскурзовода.Насочваме се към Нара – първата столица на Япония (8 век). Посещение на храма Тодайджи Темпъл (752 г.). Той е дом на Великия Буда – една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 т. бронз и 130 кг. чисто злато: Парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля – считат ги за посланици на храма. Насочваме се към Киото . Разглеждане на Киото – втората столица на Япония (794-1868 г.): Замъка Ниджо е построен от шогун Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа сила; При възможност посещение на императорския дворец. .*По желание разходка из старинния квартал Гион – района на гейшите представящи традиционните японски изкуства: икебана, чаена церемония и др. Вечеря .Нощувка.
8 ден  Киото – Осака
Закуска и среща в лоби бара .Отиваме до текстилен център Нишиджин където ще станем свидетели на Кимоно шоу.Следва Кинкаку-джи (на японски 金閣寺) или още известен като Златния павилион е дзен будистки храм и един от най-известните храмове в Япония, който е проектиран като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион, създава прекрасната градина през 1394 г. и прекарва остатъка от живота си тук. Част е от храма Рокуон-джи. Градинският комплекс е отличен образец на градински дизайн от периода Муромачи,смятан за класическа епоха на японския градински дизайн. Отиваме до Кийомидзу-дера – независим будистки храм в източно Киото. Кийомидзу са най-старите храмове на Япония, намиращи се до старата японска столица, която е изключително богата на исторически ценности. Разходка по улицата Синендзака – Нинендзака Трансфер до Осака – „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония .Вечеря и настаняване в хотела в Осака.Почивка . Нощувка.
9 ден Осака
Закуска.Посещаваме Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II СВ. Посещение на сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град.В края на деня ще се разходим по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Вечеря. Нощувка.
10 ден Осака – Истанбул
Закуска в хотела. Напускане на хотела в 11.00 ч. Свободно време до 20.00 ч. Трансфер до международното летище в Осака в 20.00 ч. Полет от Осака за Истанбул в 23.20 ч.
11 ден  Истанбул – София
Пристигане в Истанбул и полет за София. Пристигане в София в 09.10 ч.

(gltr)

Translate »