Неoспоримо Израел е една от водещите туристически световни дестинации. Един от най-съвременните и красиви градове в страната е Тел Авив. Градът е вторият по големина в Израел, с население, заедно с предградията му, над 3 милиона жители. Тел Авив е важен културен, образователен и архитектурен център. От 2003 година Тел Авив е включен в списъка на ЮНЕСКО като обект на световното наследство.

Голяма част от града е разположена на брега на Средиземно море. Плажната ивица на Тел Авив е на световно равнище и предлага първокласни услуги за своите гости. Тропическият климат е в пълен унисон с приятните плажни заведения, ресторанти и малки хотелчета, между които се промъква красива алея за разходки. Плажовете в града са с дължина около 15 километра и целогодишно се радват на много чуждестранни и местни посетители.

Въпреки че Тел Авив съществува само от 100 години, той е важен културен и образователен център. На територията на града се намира един от най-старите градове в Близкия изток – Яфо, който предлага богата гама от културно наследство. В Тел Авив се намира и един от най-големите университети за съвременни науки в стараната.

НОВА ГОДИНА 2016 В ИЗРАЕЛ

7-дневна екскурзия в Тел Авив – Хайфа – Йерусалим – Витлеем – Галилея – Мъртво море.
Самолетна програма.
Период: 28.12.15 – 03.01.16
НОВА ГОДИНА 2016 – ОЧАРОВАНИЕТО НА ИЗРАЕЛ

7 ДНИ / 6 НОЩУВКИ – 28.12.15 – 03.01.15

Програма на екскурзията:

Ден 1: Полет София – Тел Авив с авиокомпания Ел Ал в 10,55ч., пристигане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 13,30ч., посрещане и трансфер до хотел GALIL 3* в Нетания, настаняване.
Ден 2: Закуска. Екскурзия Християнски Йерусалим + Витлеем: Витлеем (Бейт Лехем) – родния град на Исус Христос. Посещение на храма „Рождество Христово” – един от най-древните храмове на Светата земя. Посещението на Храма включва и спускане в пещерата до мястото, където се е родил Спасителят. В пещерата е олтара на Рождеството с Витлеемската звезда, яслите, в които е лежал Младенецът, Олтара на Влъхвите. В храма са запазени древни фрески и мозайки, съхранява се чудотворната икона „Витлеемска радостна Богородица”. Витлеем се намира на територията на Палестинската автономия (необходим е задграничния паспорт). Християнски Йерусалим – панорамно от наблюдателната площадка на „Двореца на наместника”: Елеонския (Маслинен) хълм – църкви и манастири, Спасо-Вознесенския манастир, Храмовия хълм – джамиите „Купол на скалата” и „Ел-Акса”, стария град и градските стени (обзорно). Старият град и кварталите му. Храма „Гроб Господен” (Св. Възкресение): Голгота, където е бил разпънат Христос, Камъка на миропомазването, Кувуклия (Гробницата на Христос). Последните спирки по Кръстния път на Христос. Благодатния Йерусалимски огън. Стената на плача – Западната стена на разрушения Йерусалимски храм. Трансфер до хотела в Нетания. Нощувка.
Ден 3: Закуска. Екскурзия Християнска Галилея. Назарет: градът на Благата вест. Голямата базилика „Благовещение” – домът на Святото семейство, руини на древни църкви – синагоги, стена на средновековен храм, мозайки – подаръци на Храма от различни места по света. Фонтана на Дева Мария. Панорама на Галилея и планината Тавор (Фавор). Капернаум – град на Исус Христос. Посещение на църквата на 12-те апостоли, построена на мястото, където се е случило 1 от чудесата на Христос, свързани с изцелението. Табха – чудото с умножението на рибите и хляба. Църквата в Табха. Уникална мозайка от 5-6 век с Нилска тематика. Ярденит – мястото, където река Йордан се отклонява от Галилейско море, традиционно място за кръщаване на християнските поклонници. Панорама на Галилейско море и околностите. Трансфер до хотела в Нетания. Нощувка.
Ден 4: Закуска. Полудневна екскурзия в Тел Авив, старинния квартал Яфо, Диамантената борса. Новогодишна вечеря и развлекателна програма (с доплащане).
Ден 5: Закуска. Полудневна екскурзия до Мъртво море. Кумран – национален археологически музей. Разглеждане на територията с руини и пещерите, където са открити кумранските ръкописи. Трансфер до хотела в Нетания. Нощувка.
Ден 6: Закуска. Екскурзия Хайфа – Акко – Кейсария Бахайските градини в Хайфа – едно от чудесата на съвременния свят. Панорама на града от планината Кармел. „Златният купол” – гробницата на Баб, един от пророците на Бахаизма. Акко (Acre) – градските стени и кули от турски времена. Старото пристанище. Турските базари. Историята и следите от пребиваването на кръстоносците в Акко. Джамията Ел Джазар (Бялата джамия). Кейсария – национален археологически парк. Античният театър – първата подобна постройка в Източното Средиземноморие. Руините на древния хиподрум и Форума. Обществените бани (терми). Мозайките. Пристанището на Ирод Велики. Стените, кулите и портите на града на кръстоносците. Крайбрежната улица. Трансфер до хотела в Нетания. Нощувка.
Ден 7: Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите.Трансфер до летището за полет с Ел Ал до София в 07,00ч., пристигане в София в 09,50ч.

Пакетна цена на човек в хотел 3* в Нетания:

период На човек
в двойна стая
Единична стая На човек
в тройна стая
Доплащане за 5 НВ
по желание/период
28.12.15-03.01.15 1 325 лв. 1 695 лв. 1 299 лв. 170 лв.

Пакетната цена е калкулирана при курс за 1 USD = 1,77 лв.към 19.08.; при увеличение или намаление на курса цената ще бъде прекалкулирана (около 20 дни преди датата на пътуването).

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– самолетен билет за полет София – Тел Авив – София
– 6 нощувки със закуски в хотел Galil 3* в Нетания в стандартни стаи
– трансфери летище-хотел-летище
– описаните екскурзии с екскурзовод на български език
– входни такси за посещаваните музеи по програмата
– медицинска застраховка ( с покритие 10000 € )
– сертификат за хаджийство

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– летищни такси – 143 € към 17.08.15 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетни билети на групата)
– Новогодишна вечеря – 155 лв.
– доплащане за 5 вечери в хотела по желание – 170 лв.
– лични разходи
– бакшиши – в Израел е прието да се дават на екскурзовода и шофьора по 2-3 долара на ден

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Информация за хотела по програмата:

Хотел Galil 3*, Netanya: https://www.zyvotel.com/galil-hotel-netanya. Намира се в най-добрия квартал на Нетания, центърът на курорта е на 15 мин. пеша. Срещу хотела се намира крайбрежна алея. Стаите са оборудвани с климатик, кабелна телевизия, хладилник, баня, ел. кана, сейф, балкон с гледка към морето.

Допълнителна информация:

Необходим е задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане.
Програмата е валидна при минимум 24 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и или се прекалкулира цената, или се възстановяват внесените депозити.

Условия за резервация:

Депозит – 500 лв.
Доплащане – 20 дни преди отпътуване

(slx)

Translate »