Иновации в медицината на Турция – Инфотур до Истанбул за специалисти от сферата на медицината, представители и колеги от туристическия сектор проявяващи интерес към медицинския туристически сектор  – автобусна програма и възможност за отпътуване от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково

 
Дати на отпътуване: четвъртък 10.03.2016г. до 13.03.2016г. Ограничени места!!!

Цена:175лв.
ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
Транспорт България – Турция (Истанбул) – България с лицензиран туристически автобус или микробус;
Пътни, магистрални и гранични такси;
2 нощувки в хотел категория 3*/4* в историческия център на Истанбул;
2 закуски в хотел категория 3*/4* в историческия център на Истанбул;
Автобусна нощна обиколка на град Истанбул – „Светлинна симфония“;
Трансфер и посещение на болници от здравните вериги Медикъл Парк Хоспитал, Медикана Хоспитал, Мемориал Хоспитал и Кудрет Гъоз Хоспитал – ден Петък и Събота;
Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум “ Sea Life“ (без включена входна такса);
Разглеждане на хотели в район Кумбургаз разположени на брега на Мраморно море;
Обяд в един от хотелите в район Кумбургас;
Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя в Истанбул.
Екскурзоводи – преводачи по време на посещенията на болничните заведения в Истанбул;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходи от личен характер;
Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 10 000 евро за лица до 70г.
Специална цена за посещение на рибен ресторант в Истанбул – 55 лева на човек;
Специална цена за атрактивен ресторант Гар Вариете – 56 лева на човек;
Програми по желание;
Входни такси за музеите;
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БОЛНИЦИТЕ:
Група болници Мемориал е  първата в Турция  и 21-а сред  болниците в света получила Акредитиционен Сертификат за качество на  JCI (Съвместната  Интернационална комисия ) за  акредитация. Международно известна с Катедрите си по ИН ВИТРО – най-добър Ин Витро център в света за 2015 година  , международен референтен център за трансплантация на органи /бъбрек,черен дроб и костен мозък / . Разполагат и с екип от неврохирурзи с голям професионален опит ,който може да осъществява и най-сложните операции ,съчетани с най-модерната технология.

Група болници Медикал Парк, работещи в сферата на здравните услуги в Турция от 1993 г. до наши дни, разполага с 25 болници в 17 града. Днес е сред водещите в този сектор със своите 166 операционни зали, капацитет от 3 506 болнични легла и 13 507 служители в обща закрита площ над 428 500 квадратни метра.
В болницата им в  Гюз тепе се гордеят с високия успех при  педиатричните трансплантации на костен мозък ,като разполагат с 12 изолирани легла .
В тази болница се осъществяват най-много трансплантации на бъбреци годишно .
Разполагат също така и с Gama knife ,който се използва успешно от  отдела по неврохирургия при лечение на мозъчни тумори.

Група болници Медикана  разполагат с 11 болници в Турция и е  една от водещите болници по направени частни инвестиции и капиталовложения . Разполага с академично ориентиран медицински персонал,който осъществява диагностичните и терапевтични процедури с най-съвременни медицински технологии. Високо специализирани са в следните области :
– Онкология
– Нуклеарна медицина
– Трансплантация на бъбреци и черен дроб
– Кардиохирургия

Болница Кудрет Гъоз Хоспитал е наградена със сертификат – акредитация: ISO 9001 TUV . Апаратурата в болници Kudret EYE са най-модерните технологии,  които гарантират минимална следоперативна грижа дори след големи хирургични намеси. Факоемулсификация, LASIK лазер, ретина кабинети, витреоретинална ретина кабинети, глаукома кабинети, операции за корекция на кривогледството, операции за трансплантация на роговица както и много  други специализирани очни кабинети са винаги в готовност да приемат пациенти.

 

Програма:

Ден 1 (Четвъртък) 10.03.2016г.
Отпътуване от началния пункт, заложен по екскурзионния план. Нощен преход.

Ден 2 (Петък) 11.03.2016г.  Сутрешно пристигане в Истанбул. Трансфер до болница „Mедикана Бейликдюзю“. Пристигане в болничното заведение около 08:00ч. Кратка презентация и запознаване с историята на болницата.
08:00ч. – 09:00ч. Представяне на основните дейности в които болница „Mедикана Бейликдюзю“ специализира.
09:00ч. – 09:30ч. Кратка пауза за кафе и напитки.
09:30ч. – 11:00ч. Разглеждане на болничното заведение (възможно е участниците да бъдат разделени на две групи при разглеждането на болницата за да се постигне максимално добър и качествен ефект).

11:00ч. Напускане на болница  „Mедикана Бейликдюзю“.

Лек обяд осигурен от партнъорите на Караджъ Медикъл под формата на дюнер или сандвич и безаплкохолна напитка.

12:30ч. Трансфер до болница „Mемориал Шишли“. Пристигане в болничното заведение около 13:00ч. Кратка презентация и запознаване с историята на болницата.
13:00ч. – 14:00ч. Представяне на основните дейности в които болница „Mемориал Шишли“ специализира. 14:00- 14:30ч. Кратка пауза за кафе и напитки.
14:30ч. – 15:15ч. Разглеждане на болничното заведение за Група 1 (възможно е участниците да бъдат разделени на две групи при разглеждането на болницата за да се постигне максимално добър и качествен ефект).
15:15ч. – 16:00ч. Разглеждане на болничното заведение за Група 2 (възможно е участниците да бъдат разделени на две групи при разглеждането на болницата за да се постигне максимално добър и качествен ефект).
16:00ч. Напускане на болница „Mемориал Шишли“. Отпътуване към хотела. Настаняване. Свободно време.

По желание срещу доплащане: 18:30ч. Възможност за посещение на рибен ресторант в Истанбул – 55 лева на човек;
Включена в пакета: 21:00ч. – Нощна автобусна обиколка на Истанбул – Светлинна симфония. Нощувка.

Ден 3 (събота) 12.03.2016г. Закуска.

08:00ч. Трансфер до болница „Кудрет Гъоз Хоспитал“. Пристигане в болничното заведение около 10:30ч. Кратка презентация и запознаване с историята на болницата.
10:30ч. – 11:00ч. Представяне на основните дейности в които болница „Кудрет Гъоз Хоспитал“ специализира.
11:00ч. – 11:30ч. Кратка пауза за кафе и напитки.
11:30ч. – 13:00ч. Разглеждане на болничното заведение (възможно е участниците да бъдат разделени на две групи при разглеждането на болницата за да се постигне максимално добър и качествен ефект).
13:00ч. Напускане на болница „Кудрет Гъоз Хоспитал“.

Лек обяд осигурен от партнъорите на Караджъ Медикъл под формата на дюнер или сандвич и безаплкохолна напитка.

14:00ч. Трансфер до болница „Mедикъл Парк Гъозтепе“. Пристигане в болничното заведение около 14:30ч. Кратка презентация и запознаване с историята на болницата.
14:30ч. – 15:30ч. Представяне на основните дейности в които болница“Mедикъл Парк Гъозтепе“ специализира.
15:30ч. – 16:00ч. Кратка пауза за кафе и напитки.
16:00ч. – 17:30ч. Разглеждане на болничното заведение на групи (възможно е участниците да бъдат разделени на две групи при разглеждането на болницата за да се постигне максимално добър и качествен ефект).
17:30ч. Напускане на болница „Mедикъл Парк Гъозтепе“.

Отпътуване към хотела. Свободно време. По желание срещу доплащане: 20:00ч. Възможност за посещение на атрактивен ресторант Гар Вариете – 56 лева на човек. Нощувка.

Ден 4 (неделя) 13.03.2016г. Закуска. Освобождаване на стаите до 09:30ч. Трансфер до Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум “ Sea Life“ (без включена входна такса). Свободно време за покупки или посещение на аквариума. в 12:30ч. Отпътуване за България Около 13:30ч. по пътя за България програмата включва посещение на район Кумбургас  и разглеждане на хотели разположени на брега на Мараморно море. Възможност за обяд в един от хотелите.
Отпътуване посока ГКПП „Капитан Андреево“. Пристигане в България след полунощ /неделя срещу понеделник/.

Забележка: Така представената програма е примерна и организатора си запазва правото да промени последователността  на програмата и часовете на посещение на обектите.

 

 

 

Допълнителни услуги:

Вечеря в рибен ресторант на Златния Рог промо цена Medical – 55.00 лв
Ресторантът се намира в близост до моста Галата, най-старият мост в Истанбул. Той е търпял неколкократни преобразувания, но днешният му вид е величествен – издигнат е върху 114 стоманени дуби, с височина 80 м и диаметър 2м. Мостът е дълъг 484м и е построен с 4 отварящи се крила, за удобство на преминаващите кораби. От ресторанта, където Ви предлагаме да се насладите на една наистина спокойна и романтична вечеря , ще можете да видите и споменатия мост Галата – един от символите на град Истанбул. Гледката ,която се разкрива от там е възхитителна и пропита с голяма доза мистика свързваща Босфора и Златният Рог. Нереалното се превръща в реално, а Вие ще се почувствате като част от този автентичен пейзаж. Менюто в ресторанта включва : ордьовър, мезе, зелена салата, топли предястия, основното ястие е риба по Ваш избор ( Ципура или Лаврак), а за десерт се предлагат плодове или сладкиши. Напитките са по 2 на човек( безалкохолни, вино, бира или традиционното турско питие ракъ, приготвено от грозде и анасон).

Посещение на атрактивен ресторант “ Gar Вариете“ в Истанбул промо цена Medical – 56.00 лв
Цената включва – транспорт с микробус или автобус до ресторанта и обратно до хотела, вечеря, богата шоу програма и обслужване от фирмата партньор.
Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско. В цената е включен двупосочен трансфер.

Входна такса за“Sea Life Akvarium“за лица от 16 г. до 65 г. – 31.00 лв
Условия:
Важно! Програмата за медицински инфортур е предназначена изцяло за лица от медицинския сектор – доктори, професори, асистенти и др. медицински служители, както и за туроператори и турагенти, които проявяват интерес за популяризиране на този вид дейност. В програмата мож да вземат участие само служители от медицинския сектор и от туристическия бранж. Местата са силно ограничени!
Промяна на цената е възможна при: увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото; увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси; промяна в обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването
Офертата е валидна само за служители и специалисти от сферата на медицината, представители на салони за красота и колеги от туристическия сектор; Местата по програмата са ограничени;
Името на хотела се съобщава в седмицата на отпътуване. Хотелът се намира в старата историческа част на Истанбул в района Аксарай, Лалели, Беязид; Дати на отпътуване – 10.03.2016 до 13.03.2016г. при мин. 40 човека.
№ на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места от 1 ви до 5 ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
Пакетът не може да се използва от граждани с турски паспорти.
Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Необходими документи за екскурзия Уикенд в Истанбул: Задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване;
Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си ( или с друг придружител, различен от родител ), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валидeн поне 6 месеца от датата на отпътуване.
Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.
Екскурзията се осъществява при минимум 40 човека /за всяка група/.Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана – 7 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.

 

4

Translate »