Всички богатства, дарени на Германия й прилягат като гиздава носия: елегантно – чаровни големи градове, малки живописни градчета, празници, изтъкани от поетическо изкуство, богато изкуство и култура и целогодишно удоволствие от огромните, безкрайни гори, възхитителни замъци и изтънчени вина и бира – и всички те, събрани на едно място, за да бъдат усетени.
Дълбоко в сърцето на Европа, Германия има плодотворно въздействие върху цялата континентална история. От Карл Велики и Свещената Римска Империя до Ото фон Бисмарк – немският райх, нацизмът, построяването и падането на Берлинската стена, нито една друга нация не е повлияла така на Европа, по начина, по който Германия го е направила – за добро или зло.

 

 

 

 

Екскурзия в Германия – Романтичният път (автобус)
Дата: 10.08.2016г.
Престой: 9 дни / 8 нощувки
Цена: 930 лв.

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

1-ви ден

Отпътуване от София в 07.00 ч. за Словения. Привечер пристигане в района на Любляна/Кран и настаняване в хотел. Нощувка

2-ри ден

Закуска. Заминаване за Германия. Следобед пристигане в района на гр. Фюсен, крайната южна точка на Романтичния път – най-популярния туристически маршрут в Германия с дължина около 370 км, включващ 28 села, малки и няколко по-големи града в западната част на Бавария между Фюсен и Вюрцбург. Разглеждане на Щайнгаден, Халблех, Швангау и Фюсен – паметника на принц Луитполд, базиликата и манастира „Св. Манг“ и др. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Посещение на два от прочутите замъци, свързани с ексцентричния баварски крал Лудвиг II – Нойшванщайн и Хоеншвангау. Продължаване  на север по Романтичния  път и разглеждане на градчетата Вилдщайг, Ротенбух, Пайтинг,  Шонгау и Хоенфурх. Настаняване в хотел в района на Аугсбург. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. Туристическа програма в Аугсбург – третия по-големина град на Бавария, основан още от римляните при император Август – кметството и кулата Перлах, катедралата, бившата Епископска резиденция, къщата в която е роден Леополд Моцарт, бащата на прочутия композитор, къщата на Бертолт Брехт – голям немски драматург от началото на 20 в. и др. След обяд разглеждане на Фрийдберг и Ландсберг на Лех – Баварската порта, църквата „Възнесение Богородично“, старото кметство и др. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден

Закуска.  Посещение на Райн, Донаувьорт, Харбург, Валерщайн и Ньордлинген – един от малкото градове с изцяло запазена крепостна стена от XIII век с многобройни отбранителни кули и порти, църквата „Св.Георг“ (от 90-метровата и кула се разкрива великолепна гледка към селището и околността), кметството (XIII век) – най-старата каменна постройка в Ньордлинген, сградата на градския архив и др. Настаняване в хотел в района на Ньордлинген/Динкелсбюл. Нощувка.

6-ти ден

Закуска. Посещение на Динкелсбюл – катедралата „Св.Георг“ от XV век, старото кметство, главния площад – „Марктплац“ и др. Следват селищата Фойхтванген, Шилингсфюрст, Ротенбург об дер Таубер – кметството с 60-метровата кула, главната църква „Св.Якоб“, градските крепостни стени и кули и др. Настаняване в хотел в района на Вюрцбург. Нощувка.

7-ми ден

Закуска. Туристическа програма в северната част на Бавария – съчетание от ренесансови сгради, замъци, църкви. Последователно посещение на романтичните селца и градчета Креглинген, Рьотинген, Вайкерсхайм, Бад Мергентхайм, Лауда-Кьонихсхофен и Таубербишофсхайм. Привечер връщане в хотела. Нощувка.

8-ми ден

Закуска. Туристическа програма във Вюрцбург – къщата „При сокола“, църквата „Дева Мария“, Стария мост на р.Майн, катедралата „Св.Килиан“, епископската резиденция. Свободно време. Около обяд отпътуване за Словения. Вечерта настаняване в хотел в района на Любляна/Кран. Нощувка

9-ти ден

Закуска. Заминаване за България. Късно вечерта пристигане в София.

 

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Настаняване / Дати 10.08.2016г
Легло в двойна стая 930 лв.
Самостоятелна Стая 1150 лв.
Дете от 0-11.99г. в стая с двама
възрастни
на допълнително легло
850 лв.

 

 

 

 

 

Цената включва:     

Транспорт с лицензиран автобус
8 нощувки със закуски в хотели кат.2/3* (2 в района на Любляна/Кран, 1 в района на Фюсен, 2 в района на Аугсбург, 1 в района на Ньордлинген/Динкелсбюл и  2 в района Вюрцбург)
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Туристическа програма във Фюсен, Аугсбург, Ландсберг на Лех, Динкелсбюл, Ньордлинген, Ротенбург, Вюрцбург, замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау
Медицинска застраховка

 

 

 

 

Доплащане:

За тръгване от Пловдив – 20 лв
За тръгване от Варна – 60лв (при група от минимум 25 туристи)
За тръгване от В.Търново–30лв

 

 

 

Отстъпки:

За ученици, студенти и пенсионери – 20 лв

 

23

Translate »