Само хората, които никога не са посещавали Норвегия, са склонни да приемат за истина това твърдение относно скандинавската страна. Норвегия не е само дестинация, която предлага на посетителите си зимни развлечения и дейности, тя може да “даде“ повече от това. Туристите могат да се насладят на  природните явления,  на безброй дейности и събития, могат да се възхитят на спиращи дъха гледки в провинциите, или  на европейска атмосфера, в която са потопени градовете. На всичко това може да сте свидетели и то в слънчево и приятно време.

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ И ЗЬОГНЕФИОРД със самолет
Малмьо – Стокхолм – Осло – Копенхаген
15.07-22.07 / 22.07-29.07
18.07 – 25.07.2016
8 дни / 7  нощувки със закуски
Цена за ранни записвания до 01.02.2016г.: 1700лв.
Цена на човек в двойна стая: 1810лв.
доплащане при настаняване в единична стая: 400лв.
Отстъпка за трети възрастен в стая: 100лв

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Малмьо – София;
чекиран багаж 23кг в двете посоки;
Транспорт с автобус 3***;
7 нощувки със закуски в хотел 3***/4****;
Фериботни такси Швеция – Дания;
Магистрални и пътни такси;
Туристическа програма по маршрута;
Екскурзоводско обслужване на български език;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
летищни такси – 100 евро;
Медицинска застраховка с покритие 5000 Евро;
екскурзия до Зьогнефиорд: 40 евро за транспорт + 320 норвежки крони билет за ферибот
ПРОГРАМА
Ден 1
Полет София – Малмьо. Добре  дошли в Скандинавия ! Трансфер и настаняване в хотел 3*** в хотел в Малмьо. Нощувка.
Ден 2
След закуска ще направим нашата обиколка из центъра на третия по големина град на Швеция.. Ще отидем да се докоснем до една от най-удивителните жилищни сгради  в Европа – Турнинг  Торсо, проектирана от испанският архитект Калатрава. Ще продължим с посещение на мястото, където е основан града от датчаните –  Малмьо хюс. Ще видим и трите централни площада – Густав Адолф торг, Лила торг и Сторторгет. При възможност ще посетим Катедралата Св. Петър. Кратко свободно време и се отправяме покрай езерото Ветерн към Стокхолм – северната кралица скандинавските народи..
Настаняване в хотел 3 *** в Стокхолм. Нощувка.
Ден 3
След закуска се отправяме с автобуса за целодневна програма. Ще започнем с посещение на Кметството. Един от символите на града е именно нейната висока кула с трите златни корони . Ще видим мястото, където се провежда тържествената вечеря за награждаването на Нобеловите лауреати в присъствието на кралското семейство и видни гости. Ще видим Златната зала и една от най-желаните зали за бракосъчетания.
Втората част на нашата програма е на остров Юргорден, където любителите на морето и морските кораби ще могат да посетят Музея Васа. В него се съхранява единственият оцелял голям военен кораб от XVII век. В музея има и богати експозиции на предмети, вещи и макети . За любителите на етнографията ще бъде интересен Северния музей, който се намира до него.
Отправя ме се към островът, на който  основан града – Гамла стан. Там се намират Стария град с неговите улички, сувенирни магазинчета и ресторанти. На отделен остров е разположен и Парламентът. Една от атракциите на града е смяната на караула пред Кралския дворец. А след това ще имаме възможност да го постите с екскурзовод на български език.
За да опознаем града добре ви препоръчваме да направи двучасов тур „Под мостовете на Стокхолм. Ще опознаете не само кварталите по островите в Балтийско море, но и кварталите по бреговете на езерото Мелерен. На корабчето има слушалки на 14 езика.
След тази богата програма ще имате свободно време да поскитате преди да се отправим към хотела в Стокхолм за нощувка
Ден 4
След закуска се отправяме покрай езерото Венерн към Норвегия и  Осло.
С пристигането ще започнем нашата обиколка със световно известният Фрогнер парк , оформен от творбите на Густав Вигеланд. Невероятно съчетание между скулптурно и парково изкуство. Минавайки по Алеята на чувствата, разбираме, че като опознаваме фигурите опознаваме човека изобщо – дълбоко философско прозрение показано по разбираем за всички начин! Впечатляващи са белокаменните скулптурни композиции и около Монолита! Над 200 композиции от бронз, гранит и ковано желязо!
Разходката продължава с Кралския дворец, Университета, Националния театър, Парламента, Кметството и старото пристанище.
Настаняване в хотел. Нощувка в Осло.

Ден 5
След закуска се отправяме към полуостров Бигдьо, на който са разположени най-известните музеи на града. Първата ни спирка са : музея Фрам, в който е изложен корабът Фрам на Фритьоф Нансен, с който Руал Амундсен достига Антарктида; музея Кон-Тики, в който е изложен дървените салове на Тур Хейердал. Втората ни спирка е Националния фолклорен музей, където наистина ще попаднем в атмосферата на норвежките села и традиции.
Следващото ни посещение за деня е Крепостта Акершус построена след пожара, унищожил града. Тук Кристиан IV издига отново града от пепелищата и му дава своето име – Кристиания. Гледките от хълма  са впечатляващи.
Не може да пропуснем и възможността да направим двучасова разходка с екскурзовод по Осло фиорд . Ще преминем покрай малки острови с летни вили. Ще видим Операта откъм водата – този бял айсберг, по чийто покрив се разхождат туристите.
Ще се разходим в новия квартал Акершус бридж. Модерния и богат квартал на града.
Нощувка в хотела в Осло.
Ден 6
След ранна закуска се отправяме към Зьогнефиорд. Ще имаме възможност да се повозим на двучасов ферибот от Гудванген до Флам. Думите понякога са недостатъчни, за да опишат величието на природата, необятното спокойствие и безкрайната й красота…
Нощувка в хотел в Осло.
Ден 7
След закуска се отправяме към Дания. Преминаваме с ферибот при Хелзингьор- Хелзинборг.
С пристигането ни в Дания се отправяме към Кралския замък Елсинор или „Замъка на Хамлет” както го нарекли пътешествениците. С посещението му ще се докоснем до легендите и до живота на датските крале.
По пътя ни за датската столица ще спрем за кратка фото-пауза край двореца Фредериксборг и неговите барокови градини.
Настаняване и нощувка в хотел в Копенхаген.
Ден 8
След закуска се отправяме към целодневен тур в града. Наша първа спирка ще бъде Паметника на малката русалка и паметника на Майка Дания. Ще се разходим до Кралския дворец Амелиенборг, откъдето ще видим новата Опера и Мемориалната църква.
Нашата обиколка ще продължи с посещението на градините на бившия кралски дворец Фредериксборг, сегашния Парламент на страната. Ще можете да видите и Старата митница.
Едно от най-красивите места в града е  кралския дворец Розенборг, където ще посетим с екскурзовод както трите етажа на двореца , така и съкровищницата, където се намират короните, регалите и бижутата на датското кралско семейство.
Следващата ни спирка са градините Тиволи, Кметството и дългата пешеходна централна улица. В свободното време ще можете да посетите Националния музей или да се разходите с кораб из каналите на града.
Трансфер до летище за полет Малмьо – София.

 

48

Translate »