Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция – има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци.  Около най-големия от всички – Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век.
Трудно е да се ориентирате из улиците на този невероятен град, но това не трябва да ви спира. Ще се ориентиране по-лесно, ако следите насочващите надписи на сградите, такива има и по посока на площад Сан Марко, към Централната гара и други популярни места в града. Оставете другите туристи на площада Сан Марко и моста Риалто и разгледайте лабиринта от малки квартали.

 

Великден във Венеция – автобусна екскурзия
Маршрут:Пловдив – София – Венеция – Верона – Падуа
Продължителност:5 дни / 2 нощувки
Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване:
29.04.2016 г.
Цена:335лв.
*Tръгване от Пловдив

 

Програма
Автобусната екскурзия Великден 2016 във Венеция е 5-днвена и включва 2 нощувки със закуски в хотел 3 или 2 звезди в Лидо ди Йезоло или областта на Тревизо, и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Верона и Падуа.

1-ви ден – Пловдив – София – Италия (нощен преход) ~ 1150 км.
09.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 13.00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 12.30 ч. Нощен преход.

2-ри ден – Венеция
Сутринта пристигане в Италия. Разглеждане забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до пл. „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), посещение на историческия център на Венеция: площад „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън). Разходка до моста “Риалто”. Свободно време. Вечерта – настаняване в хотела в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо. Нощувка.

3-ти ден – Венция – Верона – Падуа – Венеция ~ 250 км.
Закуска. Разглеждане на Верона – Арена ди Верона, къщата на Жулиета, пл. „Бра”. Разглеждане на Падуа – пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио”, статуята на Еразмо Гатамелата и пл. “Прато де ла Вале”. Завръщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден – Венеция – България (нощен преход)
Закуска. Свободен ден за разходки из Венеция. Възможност за разглеждане на галерията на Академията, Ка д’ оро или на островите Мурано и Бурано с техните фабрики за стъкло и дантели. Вечерта – отпътуване за България. Нощен преход.

5-ти ден – транзитно пътуване
Вечерта – пристигане в България.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 18 год. в стая с 2-ма възрастни Дете до 18 год. в стая с 1 възрастен
29.04.2016 345 лева 345 лева 405 лева 289 лева 305 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с автобус по програмата
2 нощувки със закуски
Водач на групата от България
Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Медицинска застраховка
Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
Градска такса в Лидо ди Йезоло
Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек)
Трансфери от/до Стара Загора – 38 лв на човек в двете посоки
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 199 лв.

ОТСТЪПКИ:
отстъпка от 3% от пакетната цена на възрастен при записване до 61 дни преди отпътуване

ЗАБЕЛЕЖКА:
При дати на отпътуване 29.04.2016 и 03.09.2016 се организира трансфер от/до Стара Загора при доплащане от 38 лв. на човек в двете посоки (при минимум 15 човека). Отпътуването от Стара Загора е в 08.00 ч. от паркинга срещу ж.п. гарата.

ВАЖНО:
При нощувки в или околностите на Лидо ди Йезоло туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.

 

35

Translate »