Дело на върховни сили или чудо на природата, от векове Дяволският град буди възхищението и страхопочитанието на туристите и е сериозен претендент в конкурса за нови 7 чудеса на природата. Дяволският град е гордостта на Сърбия. Посетете го!
Дяволският град в Сърбия е отговорът наБелоградчишките скали в България. Сходни помежду им са не само природната намеса и необяснимата уникалност на формите, но и участието им в един от най-значимите световни конкурси на новото хилядолетие – „Нови 7 чудеса на природата”.

 

 

 

ВЕЛИКДЕН и ГЕРГЬОВДЕН в СЪРБИЯ, Ниш и Дяволския град
Цена: 230лв.
Дати:30.04 – 02.05.2016 // 06.05 – 08.05.2016
*Отпътуване от Пловдив и София

 

 

 

 

Програма:

1-ви ден.    Отпътуване от Пловдив в 6:00 ч. и от София в 8:00 ч. за Сърбия. Пристигане в Ниш до обяд и разглеждане на римското селище Медиана – останки от римски дворец от IV в. на император Константин. Разкопките разкриват мозайки, форум и гигантски склад за зърно. Разглеждане на Челе Кула – паметник съхраняващ черепите на убити сръбски войници в битката при Чегар от 1809 г. за освобождението на Сърбия от турско робство. Войводата Стефан Синделич в отчаянието си да отблъсне турската войска,  взривява барутните складове, като убива себе си и голям брой турски войници. Сърбите определят Челе Кула като на важен паметник на националната гордост. Пешеходна разходка в центъра на Ниш. Разглеждане на Нишка крепост, Цитаделата. Това, което е оцеляло до наши дни, е построено от турците през XVIII в., макар че мястото е било укрепление още от римско време. В наши дни крепостта е градската градина на Ниш с кафенета, ресторанти, будки и въртележки; Площадът на Освобождението с паметника на освободителите. След обяд настаняване в хотел VIDIKOVAC, 3* или подобен. Вечерта празнична вечеря и посещение на църква.
2-ри ден.    Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Дяволския град – природен феномен разположен на южния склон на връх Радан, на десния бряг на Жълтата река в централна Сърбия. Представлява комплекс от каменни пирамиди и често е сравняван с Белоградчишките скали. Името на града е дадено от жителите му. Пясъчните образувания са нетрайни и непрекъснато се отмиват от дъждовете. Затова и хората отъждествяват промените с борбата за власт на дяволи. “Дяволска” е и водата на това място, защото е черна. Мистиката на мястото се допълва от шумовете, създавани от вятъра между пирамидите. Във въздуха се носят “дяволски въздишки”. Връщане в Ниш. Вечеря и нощувка.
3-ти ден.    Закуска. Свободно време или пожелание екскурзия с посещение на Латинската църква – най-красивата свещена забележителност в околността. Построена е по времето на византийския цар Мануил Първи Комнин /1143-1180/, който често е отсядал в Ниш. Ремонтирана е при Деспот Стефан Лазаревич в началото на 15 в. Църквата е посветена на Света Троица, но заради колонията търговци от Дубровник, които са я използвали през 16 век, сред хората е известна като Латинската църква. Отпътуване за България в 11:00ч. По пътя кратък престой в Пирот. Разглеждане на Старата крепост Калето, датираща от 14 в. Нарича се още Момчилград, тъй като по време на изграждането му, Пирот е бил част от българските земи (отвън). Разходка из центъра на града. Възможност за обяд. След обяд отпътуване за България. По пътя посещение на Суковски манастир. Вечерта пристигане в София и Пловдив.

 

 

 
Цена: 230 лв
Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран автобус
2 нощувки с 2 закуски в хотел VIDIKOVAC, 3*
1 обикновена вечеря ;
1 празнична вечеря в ресторанта на хотела с богато меню, местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит,
екскурзоводски услуги по маршрута
медицинска застраховка.

*Доплащане за единична стая – 40 лв
Отстъпка при настаняване в тройна стая – 10 лв

 
Цената не включва:
Входни такси за туристически обекти (Медиана и Челе кула – по 150 динара)

 
Допълнителни екскурзии:
– Дяволския град – при събрана група от минимум 20 човека – 30 лева
– Латинската църква – при събрана група от минимум 20 човека – 10 лева

 

23

Translate »