Да, няма никаква грешка. Албания също разполага с морско крайбрежие и ако отворите картата, ще видите, че в западната си част Страната на орлите граничи с Адриатика. Тук най-големият морски курорт е Дуръс, вторият по големина град в Албания след столицата Тирана и нейно най-голямо морско пристанище. Познат в далечното минало под името Драч като част от Първото българско царство. И естествено от времето на Римската империя, за което свидетелстват останките от римския амфитеатър – арена на гладиаторски борби, в центъра на града.
Дуръс разполага с дълга и широка пясъчна плажна ивица, с чисто море и добре поддържана хотелска база. Крайбрежната алея предлага многобройни забавления за възрастни и деца. Тъй като системата ол инклузив тук е още непозната, местните ресторанти се радват на многобройна клиентела, предлагайки най-доброто от националната и международната кухня, както и цялата палитра дарове от Адриатическо море. Гранд шоп е водещият търговски център в курорта сред мрежата от по-малки магазини и бутици. Освен албанци, курортът привлича през последните години туристи от редица западноевропийски страни: Италия, Германия, Великобритания и др. Директна фериботна връзка свързва Дуръс с италианските морски градове Бари и Бриндизи.

 

 

 

 

 

На море в Дуръс, Албания 2016
Дата:  28.05; 04.06 – ПОТВЪРДЕНА; 10.09; 18.09.16
Престой: 8дни / 7нощувки
Цена: от 559 лв.
*Tръгване от Пловдив и София

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

1-ви ден -СОФИЯ – СКОПИЕ – ДУРЪС

Отпътуване от София в 06.00ч. (от Пловдив в 04.00 ч) за Македония. Около обяд пристигане в Скопие. Кратък престой за обяд и разходка в централната част на града. Привечер настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря и нощувка.

2 – ри ден – ДУРЪС

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

3 – ти ден – ДУРЪС

Закуска. Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, джамията “Фатух Джами”, Венецианската кула, пристанището. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

4 – ти ден – ДУРЪС-ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечение или

туристическа програма по желание: екскурзия до Тирана и Круя (срещу допълнително заплащане, 5-6 часа). Отпътуване за гр.Круя – родния град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендерберг. По желание посещение на националния исторически музей. Свободно време в Тирана. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря и нощувка.

5 – ти ден – ДУРЪС – БЕРАТ – АРДЕНИЦА – ДУРЪС

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечение или

туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до гр.Берат и селището Арденица (срещу допълнително заплащане). Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени, запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св.Седмочисленици” и „Св.Йоан Кукузел”. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря и нощувка.

6 – ти ден – ДУРЪС – БУДВА – ШКОДРА – ДУРЪС

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или

туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до гр.Будва и гр.Шкодра (срещу допълнително заплащане). Заминаване за Черногорското адриатическо крайбрежие. Кратък престой и фотопауза при прочутия остров-хотел „Свети Стефан”. Посещение на Будва с разглеждане на Стария град: църквите “Св.Иван” и “Св. Троица”, Цитаделата. Свободно време в града с възможност за обяд. След обяд отпътуване за Шкодра. Посщение на крепостта Розафа, откъдето се открива панорама към Шкодренското езеро. Привечер връщане в хотела в Дуръс. Вечеря и нощувка.

7 – ми ден – ДУРЪС

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

8 – ми ден – ДУРЪС – ОХРИД – СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за България с кратък престой в Охрид за обяд и разходка. Късно вечерта пристигане в София (Пловдив).

 

 

 

 

 

 

 

   ЦЕНИ:

Настаняване / Дати 28.05.16 – 04.06.16

04.06.16 – 11.06.16

10.09.16 – 17.09.16

18.09.16 – 25.09.16

VILA
PALMA 4*
Легло в
двойна стая
––––––-
559 лв
Самостоятелна Стая
–––––––
725 лв
На човек в тройна стая
–––––––-
545 лв
Дете в стая с двама
възрастни на
допълнително легло
–––––––-
350 лв
(2 -6.99г.) 
420 лв
(8-10.99г.) 
Oтстъпка за туристи
със собствен транспорт
-70 лв

 

 

 

Цената включва:   

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
7 нощувки със закуска и вечеря (на блок маса)
1 чадър и 2 шезлонга на плажа пред хотела
БОНУС! Полудневна екскурзия до Дуръс
Кратък престой в Скопие
Кратък престой в Охрид
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“с покритие 5 000 евро
Пътни такси
Представител на туристическата агенция по време на цялата програма

 

 

 

 

 Цената не включва:

Разходи от личен характер
Допълнителни екскурзии
Входните такси на посещаваните обекти
Застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни
Доплащане за застраховка за лица над 64 г. – 8 лева на човек
Доплащане за тръгване от Пловдив – 25 лв. (при минимум 10 човека)

 

 

 

 

 

 

   Условия за записване:

Депозит 60% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

 

 

 

 

 

   Допълнителни екскурзии:

ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС

Тази екскурзия представя албанската столица и родното място на албанския национален герой Скендербег. Тирана съществува като град от ХVІІ век, а е столица на страната от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но има свой колорит. Площадът с паметника на Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІІ век, Пирамидата, замислена като музей на комунистическия диктатор Енвер Ходжа, националния музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 700-те укрития от потенциална ядрена атака, строени по комунистическо време, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред с новите, лъскави сгради на банки, офиси, хотели и първия местен небостъргач. А Круя, освен че е родният град на Скендербег, е последното гнездо на съпротивата срещу османското нашествие на Балканите и пада в ръцете на турците едва след смъртта на своя водач. Тук е запазена крепостта от онова далечно време, където е и музеят на най-известния албански национален герой.
Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език).

Цена на човек: 40 лева за възрастен и 30 лева за дете до 11,99 г.

ДУРЪС – АРДЕНИЦА – БЕРАТ – ДУРЪС

Това е целодневна екскурзия, която ще ви отведе до светини за православното християнство. Манастирът „Рождество Богородично” в Арденица е съществувал още от ХІІІ век, пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното – писмеността. Берат, старата част на който е под закрилата на ЮНЕСКО, съхранява в олтара на църквата „Успение Богородично” мощите на двама от учениците на светите братя Кирил и Методий – св.св. Горазд и Ангеларий. Църквата е част от музейния комплекс на иконописеца Онуфри – един от най-известните зографи в Албания през ХVІ век. А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като копие на нашия Велико Търново – с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи “стъклени очи”, заради което носи и прозвището „Градът на хилядите прозорци”. На връщане за Дуръс ще има възможност за отбивка в семейната винарна „Чобо”. Тук произвеждат качествени бели и червени вина, ще има дегустация и възможност да отнесете някоя бутилка за подарък в България.
Цената включва транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език).

Цена на човек: 50 лева за възрастен и 40 лева за дете до 11,99 г.

ДУРЪС – БУДВА – ШКОДРА – ДУРЪС

След Македония и Албания тази екскурзия е възможност да видите и трета страна от Западните Балкани – Черна гора. Тук целта е Будва и стария й град, основан от финикийците, наследник на две големи цивилизации – на Древна Гърция и Рим, а през Средновековието 3 столетия владение на Венеция. Зад крепостните стени на Будва се крие не само светът на рицарите и на романтичните срещи сред полумрака на тесните улички, кипи и съвременния живот с нестихващия нощен купон, с агресията на търговците – кой да хване повече туристи, с надпреварата на яхтите в пристанището – коя от тях да е по по най, с ароматите от многобройните кръчми, разкриващи палитрата от вкусове на черногорската кухня. След Будва ще ви отведем в Шкодра, но не толкова да откриете чудеса в един обикновен албански град, а от крепостта Розафа, на високия хълм над града, да зърнете цялата панорама на този край от Балканите и най-вече Шкодренското езеро – може би най-голямото в тази част на Европа.
Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език).

Цена на човек: 80 лева за възрастен и 70 лева за дете до 11,99 г.

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзиите – 20 човека
Записването се прави в България, месец преди отпътуване.
Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни.

 

23

 

 

Translate »