Доминиканската република или Доминикана е страна, която заема две-трети от остров Испаньола и граничеща с Хаити. Именно от тук е започнало завладяването на Американския континент.
Обща информация за Доминиканска Република
Доминиканската република е едно от най-екзотичните места на планетата. Когато през 1494 г., Христофор Колумб е открил това уникално късче земя, самият той е възклинал, че няма по-красиво място на света.
Днес Доминикана е сред най-атрактивните турисически дестинации, привличаща целогодишно безброй ценители на карибската красота. Земя, надарена с вечно лято, невероятна тропическа природа, дълги искрящо бели плажни ивици и изумителни коралови рифове. Тя любезно ни приветства чрез гостоприемните си местни жители, пренася ни в богатата си древна история и с усмивка ни разкрива своята неповторима култура.

 

Пролет’2016 в ДОМИНИКАНА (ПУНТА КАНА) – 03.04.2016, 8 нощувки
VISTASOL PUNTA CANA BEACH RESORT & CASINO 4 * на ALL INCLUSIVE
Промоционални оферти за записвания до 29.01.2016.
Цена от: 1393.00 EU

9 дни, 8 нощувки
Тръгване от: София
Дати на отпътуване: 03.04.2016
Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане в размер на 600 Eur на човек  до 29.01.2016 вкл. и доплащане до 32 дни преди датата на пътуване. Цените са с включени пътнически и летищни такси

Програма с резервирани блок-места на полети на АК „Air France“.
ПРОГРАМА:        

Ден 1:
Полет на АК „Air France“ София-Париж-Пунта Кана. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание обзорна екскурзия на Санто Доминго. Съвременната част на града предлага своите забележителности. Площадът на Културата с архитектурния си ансамбъл, в който влизат сградите на Националния театър, Галерията за модерно изкуство, Националната библиотека; булевард Малекон – най-оживената градска зона, която се простира покрай брега на Карибско море и е най-предпочитаното място за разходка на местните жители. Ще научите много интересни факти за историята на американския континент и първия град в Америка, ще видите сградата на първия университет и първата болница в Америка, посещение на музей с експонати от XV-XVI век. И деца, и възрастни ще изпитат неповторима емоция по време на филма за известните „железни пирати“ Дрейк в 4D. Вие няма да сте  просто зрители, а и участници в битката с испанския галеон! По време на посещенито на голям търговски център ще можете да си купите различни сувенири, а също и да пробвате доминиканско кафе. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до полуостров Самана. През зимата в залива Самана може да се види едно великолепно представление на гърбати китове. Невероятно е да се наблюдава как тези грамадни същества, които тежат около шестдесет тона, изскачат от водата в цял ръст или плуват пред кораба ви. Внушителните морски обитатели идват тук, за да създадат новото си поколение в топлите води на залива. Ще посетите Кайо Левантадо –миниатюрен остров, където ви очаква бял пясък, а синьо-зелените цветове на морската вода преливат с хиляди отблясъци под горещото слънце обливащо с чудна светлина тропическите шубраци в околността. Тук можете да плувате с шнорхел, маска и плавници или да се отдадете на други водни спортове, а после да разпускате в хамак под приятните звуци на меренге. Ще видите също водопада Лимон, ограден от буйна тропична растителност. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до пещерата Фун-Фун – една от най-големите в света. Пещерата се намира в Националния резерват Лос Ааитисес (Los Haitises), където лампите ще разпръснат тайнствената тъмнина и пред вас ще се открият вълшебните картини, които природата е сътворила от сталактити и сталагмити. Животинският свят на пещерата напомня за пришълци от далечни планети. Спускането в пещерата става със специална екипировка от височина 18 метра. Голямото приключение ще бъде допълнено от многобройните препятствия, които ви предстои да преодолеете, средствата, които ще използвате за придвижването си, нишите и изкуствените фигури във вътрешността на пещерата, както и мозайките. Живописната природа по тези места, както и мащабите на самата пещера оставят незаличими впечатления. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Доминиканската провинция. По време на пътуването ще можете да се насладите на прекрасните гледки, които разкриват пред вас криволичещи планински пътеки и реки. После ще пътувате през хълмиста местност и ще стигнете до едно много живописно ранчо, което се намира сред хълмове, палми и портокалови дървета. Там ще можете да яздите кон и да опитате истинската креолска кухня, ще посетите възхитителния плаж Макао и ще се срещнете с Атлантическия океан – огромните вълни, снежнобелия пясък, палмовите горички. Запознайте се с истинската Доминиканска република. Екскурзията включва: трансфер, услуги на екскурзовод с руски език, яздене на кон, безплатен бар на открито по време на цялата екскурзия, обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до остров Саона и Алтос де Чавон. Град Алтос де Чавон – истинско средиземноморско селище сред Доминиканската природата. Реновиран през седемдесетте години от италианския архитект Роберто Копа, селището съчетава в себе си забележителен амфитеатър в гръцки стил, археологическия музей, посветен на древните жители на острова – индианците Таино, магазини и бутици, както и художествени галерии, ресторанти и дори художествена академия, в която преподават най-добрите художници. След това екскурзията продължава с увлекателно пътуване с високоскоростна лодка до остров Саона – природен резерват, който е част от Източния Национален парк, обитаван от делфини, летящи риби, морски звезди и т.н. Това невероятно красиво място е било открито от Колумб по време на второто му пътешествие. Ще направите спирка в Карибско море, където ще имате уникалната възможност да плувате сред морски звезди. Бели пясъчни плажове, кокосови палми, селски дървени къщи, заобиколени от кристално чиста вода – всичко това се намира на острова. Тук можете да плувате в морето или просто да се отпуснете на плажа. Ще ви бъде предложен вкусен креолски обяд и национални напитки. Екскурзията ще продължи с пътуване по крайбрежието на Източния национален парк (природен резерват, където има много застрашени видове растения и животни и където, както е написано от летописците, са потърсили убежище моряците на Христофор Колумб по време на второто си пътешествие). Ще посетите живописна лагуна, образувана от многобройни заливчета, и да се насладите на красивата природа на Доминиканската република. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия из Карибско море. Ще прекарате деня на голям бял катамаран заобиколени от непокътната природа на Доминиканската република. Пътуването започва от пристанището на Баяхибе. По време на обиколката ще посетите синя лагуна, където живеят морски звезди, ще видите плаващи острови с мангрови гори на територията на Национален парк Източна Доминикана, докато сте на скоростната лодка. Ще посетите най-големия остров на Доминиканската Республика — Саона. Открит още от Колумб, а след това служил за база на пирати, днес представлява райско кътче за отдих с белите си пясъчни плажове, зелените кокосови палми и галещите тюркоазени води на Карибско море. Ще Ви бъде предложен обяд. Традиционната креолска кухня и приготвените омари ще Ви дадат още една възможност да се докоснете до местния колорит. На връщане ще можете да се научите на местни танци под звуците на музиката на Карибите и да се насладите на красотата на пейзажите докато Ви гали морският бриз. Катамаранът ще ви върне на пристанище Баяхибе. По време на цялата екскурзия на разположение е открит бар с напитки – местни и премиум клас. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска. Свободно време или по желание пътешествие с хеликоптер. Запознайте се с най-красивия бряг на Доминикана, като наблюдавате от птичи поглед неговата великолепна растителност, снежнобелите плажове, тюркоазеното море и големите хотелски комплекси на Пунта Кана. По време на полета покрай бреговата линия от нос Кабеса-де-Торо, който символично разделя водите на Атлантическия океан и Карибско море, и покрай плажа Баваро, ще имате възможност да съзерцавате панорамния изглед на брега от различна височина. Ще видите хотелските комплекси на прочути световни вериги, удивителните пейзажи на Доминикана, където редовно се снимат холивудските филми, един потънал преди 30 години кораб, който се използва за тренировки на водолази. А ако имате късмет, ще може да снимате и китовете, които се отбиват в залива Баваро на път за залива Самана. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 9:
Закуска. Освобождаване на стаите до обяд. Свободно време до трансфера за летище Пунта Кана. Полет на AK „Air France“ до Париж.

Ден 10:
Кацане в Париж и прекачване на полета за София.

Програмата е примерна – последователността и провеждането на екскурзиите се определя на място в Пунта Кана.

ВАЖНО: Записването за полета на 03.04.2016 трябва да бъде най-късно до 01.02.2016 (тези срокове се отнасят за стандартните цени; за промоционални оферти тип „ранни записвания“ сроковете за записване и плащане са указани в съответната оферта).

Полетно разписание в местни времена:
03.04.2016     София – Париж     07:20 – 09:20
03.04.2016     Париж – Пунта Кана     14:00 – 17:00
11.04.2016     Пунта Кана – Париж     17:25 – 11:10 + 1 ден
12.04.2016     Париж – София     12:40 – 16:20

Забележка: Полетът на връщане е с технически стоп в столицата Санто Доминго. Часовата разлика между София и Пунта Кана е -7 часа.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
самолетен билет София-Париж-Пунта Кана-Париж-София с AK „Air France“
– пътнически и летищни такси /които са в размер на 529 евро на човек към 12.01.2016, възможни са изменения към момента на издаване на билетите 16 дни преди датата на полета, което ще промени цената на туристическия пакет с размера на евентуалното изменение/
8 нощувки на ALL INCLUSIVE
всички трансфери по програмата
медицинска застраховка*  с покритие 10 000 евро (с Assistance)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
местна входна такса около $10 и $20 при напускане на страната
допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Пунта Кана)*
доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 6 евро; за лица от 75 до 80 г: 16 евро
Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на “Групама Застраховане“ ЕАД“

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване до info@teztour.bg за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

 

Условия за записвания и анулации:
1. Плащания:
– авансово плащане от 600 евро
– пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 32 дни преди датата на пътуване (по промоционални оферти за ранни записвания пълното плащане трябва да е извършено в указания за съответната оферта срок)
2. Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 61 дни преди датата на пътуването. След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
– от 60 до 32 дни преди датата на отпътуване – 200 евро / 400 лева
– от 31 до 22 дни преди датата на пътуването – 500 евро/1000 лева (възможна е смяна или корекция на име до 16 дни преди датата на отпътуване)
– от 21 дни до 0 дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на пътуването

*Примерна екскурзионна програма от Пунта Кана:
– полуостров Самана /целодневна екскурзия със самолет/: 260 USD на възрастен / 220 USD на дете до 12 год.
– екскурзия до столицата Санто Доминго /с включен обяд/: 84 USD на възрастен / 42 USD на дете до 12 год.
– Джип сафари: 99 USD на възрастен / 48 USD на дете до 12 год.
– полет с хеликоптер /10 минути/: от 89 USD на възрастен / 89 USD на дете до 12 год.

Забележка: Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и други.

*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
*Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
*Медицинската застраховка е сключена в “Групама Застраховане“ ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак – Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
*Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗАД Алианц България  и номерът на застрахователната полица е 13160153320000033

VISTASOL PUNTA CANA BEACH RESORT & CASINO 4 *

Нашият коментар:
Администрацията на хотела работи неуморно за подобряване наPинфраструктурата, както и заPпредложенията за отдих и развлечения. Ежегодно се провежда частично обновяване. В близост до хотела се намира El Cortecito типично карибско селище с магазини, ресторанти и барове. Хотел с демократична и активна атмосфера. Препоръчва се както за млади хора, така и за семейства с деца.

Допълнителна информация:
Хотелът приема разплащания с кредитни карти: American Express, Visa, Diners Club, MasterCard
Настаняване с домашни любимци: не е разрешено.
Специална концепция за младоженси, Honeymoon Gift.

Старо име на хотела: Carabela Beach Resort & Casino By Vistasol / Vistasol Punta Cana (Ex. Carabela Beach Resort & Casino)

Казиното на хотела е временно затворено за ремонт гостите на хотела могат да използват безплатен транспорт до друго казино, намиращо се в района и безплатен вход.

Интернет адрес: www.vistasolpuntacana.com

Последна актуализация на информацията: 23.07.2015

Описание:
Хотелът е разположен на 20 км от летището в Пунта Кана, на 45 км от град Игуей. Включен е в групата хотели Vista Sol Hotels.

 

 

34

Translate »