Няма да сбъркаме, ако кажем, че Виена има какво да даде на всеки, който я посети. Градът предлага много и различни възможности да се насладите на изкуство и култура.
Градът е успял да обедини историческото си наследство с духа на новата ера. Няма да прекалим, ако кажем, че Виена има по нещо за всички. В района на музеите – културния комплекс, покрай огромните художествени музеи са интегрирани множество комерсиални бутици, клубове и барове с диджеи. Не далеч от Щефансплац ще намерите най-известните магазини, кафета и заведения.
Виена разпалва нашето въображение с бързите си валсове и красивата сграда на операта, испанското училище за езда и традиционните кафета. Но освен цялата история и традиции, градът има и една много различна страна, която е младежка, модерна и изобретателна.

 

Екскурзия БУДАПЕЩА– ВИЕНА
12 декември 2015-15 декември 2015

Цена: 225.00 лв.

 

Цената включва:
2 нощувки със закуски в хотели;
Автобусен транспорт;
Екскурзоводски услуги;
Медицинска застраховка.

Цената не включва:
Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Двореца “Шьонбрун” при минимум 15 туриста– 45лв./ транспорт, резервация, вход, екскурзовод, слушалки /Кораб по Дунав * – 30лв.

 

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 19.12.2015
Отпътуване в 03.00ч.от площад “Спартак” в гр.Хасково, 04.15ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 06.30ч. от стадион “Васил Левски” в гр.София за Будапеща. По желание корабче по Дунав с разглеждане на нощна Будапеща- внушителния комплекс на Парламента, Рибарския бастион, Кралския дворец, Цитаделата, хълма “Гелерт”, остров Маргит, ефектно-осветените мостове между Буда и Пеща. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 20.12.2015
Закуска.Еднодневна екскурзия до Виена / световна столица на музиката и на барока/. Туристическа обиколка на града: дворците “Белведере” и “Хофбург”, площад “Мария Терезия”, Операта, Кметството, катедралата “Свети Стефан”, улица “Грабен” с Колоната на чумата, Университета, Парламента. Свободно време или по желание посещение на двореца“Шьонбрун”. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 21.12.2015
Закуска. Отпътуване за Будапеща / наричана “Кралицата на Дунав”, оживен културен център, в който цари еклектика- хармония между Средновековие и Ренесанс, готика и барок, класика и модернизъм /.Туристическа обиколка в града- Парламента, Площада на героите, замъка “Вайдахуняд”, Кралския дворец, Белите кули на рибарския бастион. Отпътуване за България.

 

(sl)

Translate »