Неапол е столица на региона Кампания, и на провинцията Неапол. Неапол се намира между две вулканични територии – Везувий и Флегрейските полета, на брега на залива Неапол. Градът е известен с богата си история, изкуство, култура и гастрономия. Важна роля в града има музиката, било то романтична музика с китара или мандолина, опера или традиционна италианска музика. Неапол е синоним на пица – тук е поставено нейното начало. Централният и основен площад е Piazza del Plebiscito. Източно на площада се намира кралския дворец (това е една от резиденциите на Бурбонските крале на Неапол), а на запад е църквата San Francesco di Paola (фасадата има портал с шест колони и два йонийски стълба. Отвътре църквата е кръгла с два параклиса отстрани. Куполът се намира на височина от 53м). Наблизо се намира и Teatro di San Carlo – най – старата опера на италианския полуостров. Неапол е известен и със своите замъци – древния Castel Nuovo (новия замък или наричан още Maschio Angioino, завършен е през 1282г. И е архителтурен символ на Неапол) ,Castel dell’Ovo( „замъка яйце“- намира се на малък остров – Мегаридес) и Sant’Elmo (завършен е през 1329г и има форма на звезда). В Неапол има множество музеи и църкви. Интересна е подземната геотермална зона на Неапол. Това е система от пещери и структури, които са следствие дейности в мините през вековете.

Коледа в Неапол и Соренто

Ранни записвания до 25 септември !

Гарантирани цени и места!

София – Неапол – Помпей – Соренто – Капри – Амалфи – Неапол – София

Дата на заминаване: 23.12.2015 г.

Цена на човек: 859 799 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН
1
София – Неапол
Отпътуване за Неапол в 20.25 ч. с директен полет на авиокомпания Wizz air. Кацане в Неапол в 21.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
2
Неапол – Помпей – Соренто
Закуска. Отпътуване за Соренто. По пътя разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, „Къщите на любовта“. Настаняване в хотела в Соренто. Свободно време. Нощувка.
3
Капри
ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Свободен ден. По желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до остров Капри. Отпътуване с корабче до о-в Капри – перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език на о-в Капри. Нощувка.
4
Амалфи
Закуска. Свободен ден. По желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия „Крайбрежието на Амалфи“. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернския залив; Равело – живописно разположен над морето. Нощувка.
5
Неапол – София
Закуска. Отпътуване за Неапол. Панорамна обиколка на града – живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: крайбрежието, кметството, Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия „Умберто I“, операта „Сан Карло“, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, пл. Плебишито. Свободно време. Трансфер до летището. Полет за България в 21.40 ч. Кацане на летище София в 00.15 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София – Неапол – София на авиокомпания „Wizz air“ с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
Трансфер летище – хотел – летище
1 нощувка със закуска в хотел „Villa Capodimonte“ 4* (или подобен) в Неапол
3 нощувки със закуски в хотел „Astoria“ 4* (или подобен) в Соренто
Панорамна обиколка на Неапол с екскурзовод на български език
Посещение на Помпей с местен екскурзовод на български език (входната такса се заплаща допълнително намясто)
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическа такса в Неапол: 3 EUR на турист на нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела)
Туристическа такса в Соренто: 1 – 2 EUR на турист на нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела)
Чекиран багаж и голям салонен багаж
Голям салонен багаж до 10 кг
Входна такса за Помпей – 13 EUR на турист
Вечери
Допълнителни екскурзии
Входни такси за обекти, прояви и мероприятия, посещавани по време на екскурзиите
Лични разходи
Единична стая +195 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см ( на турист, в две посоки)
62 лв.
Чекиран багаж до 23 кг. (на турист, в две посоки) 130 лв.
Чекиран багаж до 32 кг. (на турист, в две посоки) 168 лв.
Целодневна екскурзия до о-в Капри с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 15 туристи (входните такси за вила „Сан Микеле“ – 6 EUR, градините на Август – 1 EUR и Синята пещера – 28 EUR се заплащат допълнително на място), от 11 г. €75, от 0 г. до 10 г. €70
Целодневна екскурзия „Крайбрежието на Амалфи“ с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 20 туристи (входните такси за Катедралата – 2,50 EUR и вила Рудолфо – 5 EUR се заплащат допълнително намясто), от 11 г. €40, от 0 г. до 10 г. €37
Вечеря на Коледа – по оферта предложена допълнително

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

(bhm)

Translate »