Това пътуване  ще ви представи Китай  в цялото му многообразие – древни традиции и модерни тенденции,  изключителна природна красота и урбанизъм, хилядолетна култура и грандиозни съвременни достижения. Ще видим символите на Поднебесната: храма на Небето, най-големия площад в света Тянанмън, Великата китайска стена,  теракотената армия, мегаполисите в източен, централен и южен Китай, китайската Ривиера – Чухай, бившите  колонии Макао и Хонконг. В  Съчуан ще  видим националното богатство на Китай – пандите и Гигантския Буда от Лешан. Ще посетим райски кътчета и ще се наследим на изумително красивите пейзажи по река Ли и оризовите тераси в Лонгшен, а невероятните спектакли “Легендата Конгфу” и „Импресия на река Лиусанджи” няма да оставят никого равнодушен…

 

 

Непознатият познат Китай
18.05 – 31.05.2016
> Шанхай 2н – Пекин 2н – Сиан 1н  – Ченгду 2н – Гуейлин 2н: Лонгшен, Янгшо –
Гуанджоу – Чухай 1н – Макао – Хонконг 1н  >
14 дни, 11 нощувки, 11  закуски, 5 обяда, 7 вечери
Цена:5674 лв.

 

 

 

Програма:
18.05.16-ср.   1 ден    София –> Истанбул
21:45 полет TK 1030 от София. Кацане в Истанбул 23:10

19.05.16-чт.   2 ден   Истанбул –> Шанхай (В)
00:40 TK 26 от Истанбул. Кацане в Шанхай 15:50. Наричат Шанхай “Париж на Изтока”, “китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силният бизнес, деловата столица на Китай. Градът е разделен на две части: Пуси (старият град, „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град, „на изток от река Пу”). Посрещане на летището. Трансфер. Минаване по моста Нан Пу – най-дългия мост (7.65 км.).  Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

20.05.16-пт.   3 ден   Шанхай (3/В)
Закуска. Посещение храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града от 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда. Обиколка на модерен Шанхай: свободната икономическа зона Пудун – новият Хонконг на Китай, извес-тен като “главата на китайския дракон”, подземния тунел под река Хуан Пу. *Посещение по желание: телевизионната кула (II ниво), наречена „Перлата на Изтока“, Океанариума, Шанхай-ския Световен Финансов Център (492м.) – най-новият небостъргач, втората най-висока сграда в Китай. Посещение на фабрика и магазин за коприна. Разходка по улица Нандзин – “Първата улица на Китай” – пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти, крайбрежния буле-вард с историческите сгради от 19-20 век. Посещение на старинния квартал Чайнатаун, където е градината Ю Юан – посещение по желание. Вечеря. Круиз по река Хуанпу. Нощувка.

21.05.16-сб.   4 ден   Шанхай – Пекин (3/В)
Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване със скоростен влак за Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от тяхната империя. Посрещане и трансфер до хотела. Кратка почивка. Разглеждане отвън на новия национален театър и площад Тянанмън – най-големият в света, побира 1 млн. души, Вечеря „Патица по пекински“ и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

22.05.16-нд.   5 ден    Пекин (З/О)
Закуска. Разглеждане Забраненият град и Зимният императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) – резиденция в период от 490 г. на 24 императори  от династиите Мин и Цин. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света.
Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Гнездото”, построен по случай Олимпийските игри през 2008 г. Обяд. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира върху 7000 км. от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Посещение на медицински център и запознаване с традиционата китайска медицина. Вечерта посещение на спектакъл „Легендата Конгфу“. Нощувка.

23.05.16-пн.   6 ден   Пекин – Сиан (З/О)
Закуска. Посещение на летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплексът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“ представляващ богато орнаментирана алея, покрита с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света. Посещение на магазин за перли. Обяд. Посещение Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. От тук минските и цинските императори като върховни жреци, отправяли молитви към небето за добра реколта. Отпътуване със скоростен влак за Сиан. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

24.05.16-вт.   7 ден   Сиан – Ченгду  (З/О)
Закуска. Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най големият и величествен град в древността с 3000 г. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция Шаанси. Посещение на пагодата на Голямата дива гъска (Та Йен) – символ на града и шедьовър на будистката архитектура от 652 г. Построена е по желание на прочутия монах Сюан Дзан, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от него от Индия. След това, фабрика за дубликати на теракотени войници, за да розберем как е създадена теракотената армия. Обяд. Разглеждане на Теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и др. отпреди 2000 г. и на музея макет на гробницата на Циншъхуан, I-ят китайски император обединил страната в империя (управлявал е от 246 до 210 г. пр. Хр.). Трансфер до летището. Полет за Ченгду – столица на провинция Съчуан и главен икономически, финансов, търговски, културен и транспортен център в западен Китай с население около 14 мил. жители. Ченгду е 4-ят най-добър за живеене и 5-ят по население град в Китай.  Името му означава „Да бъде столица”.  Плодородната долина, в която е разположен и влажният субтропичен климат са му дали името „Небесна земя” или „Земя на изобилието”. Тук е възникнало царство Шу преди около 4 хилядолетия. Ченгду  е родина на първите печатани пари в света. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

25.05.16-ср.    8 ден   Ченгду  (З/В)
Закуска. Посещение на Центъра за развъждане на панди, който е научноизслезотелска база и музей. Създаден е за отглеждане и развъждане в естествена среда на този рядък вид мечета и други застрашени диви животни. Целогодишно тук се хранят над 20 вида редки животни като гигантски панди, малки панди, бебета панди, червени панди, бели и черногърлени щъркели и др. Десетки хиляди бамбукови и други храсти са култивирани за осигуряване на храна и естествено местообитание, което да подготви животните за освобождаване в дивата природа. Продъл-жаваме към Гигантския Буда от Лешан (ЮНЕСКО), на около 120 км. южно от Ченгду. Очаква ни разходка с корабче, за да видим  най-голямата каменна статуя на Буда в света. Висока е 70 м., раменете й са широки 28 м. и за нея местните хора казват „Планината е Буда и Буда е планина”. Построена е в стръмна скала, а в нозете й се срещат 3-те реки: Минджанг, Даду и Цинкуи. Строе-жът е започнат през 713 г. от монаха Хайтонг, който се надявал Буда да успокои водите на реките, които потапяли товарните кораби. След смърта му строежа бил прекъснат поради липса на средства, но 70 г. по-късно продължил и през 803 г. статуята била завършена. За нея била построена  13-етажна дървена сграда, която да я пази от дъжд и вятър, но по време на войната с монголците била разрушена и оттогава Буда е на открито. Разходка из старинния квартал “Широката  и Тясната алея” и улица Джинли с много галерии, сувинирни магазинчета и ресторантчета.  Вечеря – типична съчуанска кухня. През 2011 г. ЮНЕСКО признава изтънчената съчуанска кухня и начин на готвене и обявава Ченгду за град на гастрономията. Нощувка.

26.05.16-чт.   9 ден   Ченгду –> Гуейлин:  Лонгшен   (З/В)
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Гуейлин – природен феномен с фантастичен ландшафт, едно от най-живописните места в Китай. Посрещане и трансфер до оризовите тераси в Лонгшен, наричани Лонгжил („люспите на дракона”), а върха на планината – „гръбнакът на дракона”. Тераси се извиват по хълмовете до върха на планината на 1000 м. като я разделят на няколко нива. Те са невероятно красива природна картина, сътворена от изключителните познания и упорит труд в течение на 5 века (13-17 век) на етническите народности чуан и яо, които до днес следват традициите на предците си, а техните къщи и костюми на жените чуан придават особен колорит на мястото. През всички сезони тук е много красиво: през пролетта терасите са покрити с вода, която блести като огледало, през лятото – със зелени стебла, през есента – със златисти класове, а през зимата – със скреж. Връщане в Гуейлин. Вечеря. Нощувка.

27.05.16-пт.   10 ден   Гуейлин:  Янгшо  (З/О)
Закуска. Очаква ви незабравим круиз с обяд по река Ли (Лидзян), която се вие като нефритена панделка около оризовите тераси и зелените върхове на планината Фубошан, за която легендата разказва, че някога драконите тук криели бисерите си. Ще се наследите на красиви идилични пейзажи от двете страни на реката до пристигане в кокетното градче Янгшо, където ще имате свободно време за пазаруване на сувенири, представящи местните изкуства и занаяти. Вечерта ще наблюдавате грандиозния спектакъл „Импресия на Лиусанджи”, постановка на китайския режисьор Джан Юму, автор на грандиозния спектакъл на Олимпийските игри през 2008 год. В него участват над 600 местни жители и селяни със своите лодки, корморани и водни биволи. Сцена е самата река Ли, а декор са 12 потънали в мъгла хълмове, луната, звездите и небето. Долините, хълмовете, прохладния бриз и бълбукането на потоците са елементите, допринасящи за триизмерен звуков ефект. Това е една нова концепция за използване на природата като неразделна част от изпълнителите. Връщане в Гуейлин. Нощувка.

28.05.16-сб.   11 ден   Гуейлин – Гуанджоу – Чухай  (З/В)
Закуска. Посещение на парка с хълма Сянбишан („слонски хобот”), който напомня за слон, натопил хобота си във вода. Трансфер до гарата. Отпътуване със скоростен влак за Гуанджоу – един от символите на новиия Китай. Ако Пекин е лицето на китайския бум, то Гуанджоу, извес-тен още с британското си име Кантон,  провинция Гуандонг, е неговото сърце и най-скъпоценни-ят камък в короната на китайския растеж, където се ражда социалния капитализъм на Дън Сяопин. Всяка година през пролетта и есента в града се провежда най-големият търговски и про-мишлен панаир – Кантонският панаир. Градът се развива с темпове, по-високи от тези на китайската икономика още от 80-те години на миналия век. В центъра на града, който непрекъс-нато се променя се издигат все нови и нови небостъргачи, а някои от жилищните блокове са с размерите на един малък град. Гуанджоу има хилядолетна история (основан е през 3 век пр.Хр.), която е оставила интересни културно исторически паметници. Посещение на величествената статуя на 5-те козела в парка Юесю – емблема на града и Храма Чен Клан, който е храмов университет. Построен е със средствата на 72 фамилии от клана Чен в Гуандонг за отдаване на почит към техните предци и място, където наследниците им да се подготвят за император-ския изпит за държавни служители. Продължаване към Чухай, друг град, създаден през 80-те години на миналия век като специална икономическа зона, който се счита за най-добрият за живеене град в Китай. Разположен е в делтата на Перлената река до Макао и обхваща 690 км. брегова ивица и 146 острова в Южно Китайско море. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

29.05.16-нд.   12 ден   Чухай – Макао – Хонконг  (З/О)
Закуска. Обиколка на Чухай и тръгване за Макао – единият от двата специални администра-тивни райони на Китай, бивша португалска колония и резиденция на римокатолическата църква. Върнат е на Китай на 20.12.1999 г.  Днес особеният статут позволява на Макао да бъде азиатският аналог на Монте Карло или Лас Вегас. Разглеждане на Макао: остров Тайпа и най-новото казино „Венеция“ – град в града с типични венециански улици и мостове, магазини на световни фирми, хотел с над 2500 апартамента, храма А-ма (ЮНЕСКО) – най-старият будистки храм в Макао от 1488 г., посветен на богинята на морето и защитница на рибарите, издигнат на това място още преди града да съществува; руините на катедралата „Св. Павел“ – някога най-големият азиатски храм в югоизточна Азия. Разходка в историческия център с площад „Ел Сенадо“ (ЮНЕСКО). Обяд. Посещение на казино Сендс и площада на Златния лотос – другият символ на Макао. Отпътуване с ферибот за Хонконг – другият специален административен район на Китай и, който  е с най-високата степен на автономия и специален статут. Той е бивша колония на Великобритания, върната на Китай на 01.07.1997 г. Хонконг е най-гъсто населената точка на земята и един от най-развитите в икономическо отношение райони на Азия. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

30.05.16-пн.   13 ден   Хонконг  (З/В) –>
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Хонконг: Градината на звездите, където са изложени експонати от Булеварда на звездите; пристанището „Виктория“, храма Мао Мо и историческия център от Холивуд Роуд до Гардън Роуд – емблематичните сгради от периода на колониален Хонконг;  залива Рипълс Бей с колоритния парк и плажа, пазара Стенли с интересни подаръци на достъпни цени, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонги, яхти и плаващи ресторанти и връх Виктория. Вечеря в ресторант на връх Виктория, откъдето се открива една от най-вълнуващите и красиви гледки към обляния в светлини нощен Хонконг. Трансфер до летището. Полет TK 71 от Хонконг в 22:45.

31.05.16-вт.   14 ден   –> Истанбул  –> София
05:30 кацане в Истанбул. 07:30 полет TK 1027 от Истанбул. Кацане в София 08:45.

 

 

 

Цени:
в двойна стая-2901 € /  5674 лв   
в единична стая-3401 € / 6653 лв
отстъпка за записване до 15.02.2016 – 130 лв

 

 

 
Хотели:
19.05 – 21.05    2н    Шанхай    Ocean Hotel

21.05 – 23.05    2н    Пекин     Ritan Hotel

23.05 – 24.05    1н    Сиан    Titan Times Hotel

24.05 – 26.05    2н    Ченгду    Tibet Hotel

26.05 – 28.05    2н    Гуейлин    Guillin Bravo Hotel

28.05 – 29.05    1н    Чухай    Hua Fa Place Hotel

29.05 – 30.05    1н    Хонконг    Metropark Kowloon

 

 

 

Цените включват:
•    Самолетни билети София – Истанбул – Шанхай / Хонконг – Истанбул – София с включени такси 307 € / 600 лв (към 30.12.2015), които подлежат на потвърждение в деня на издаване на билетите.
•    Самолетен билет Сиан – Ченгду с включени летищни такси
•    Самолетен билет Ченгду – Гейлин с включени летищни такси
•    Билет за скоростния влак Шанхай – Пекин
•    Билет за скоростния влак Пекин – Сиан
•    Билет за скоростния влак Гуейлин – Гуанджоу
•    Билет за ферибота от Макао до Хонконг
•    11 нощувки в хотели 5*/4*
•    11  закуски, 5 обяда, 7 вечери
•    Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи
•    Всички входни такси за обектите по програмата
    Разглеждане храма на Нефритения Буда, Чайнатаун, панорамна обиколка на Шанхай и посещение на фабрика за коприна
    Круиз по река Хуан Пу
    Разглеждане на новия национален театър (отвън), площад Тянанмън, търговската улица Ванфудзин и вечеря „Патица по пекински”
    Разглеждане на Забранения град, Великата Китайска стена и посещение на медицински център
    Посещение на спектакъл „Легендата Конгфу”
    Посещение на летния императорски дворец, магазин за перли и храма на Небето
    Разглеждане пагодата на Голямата дива гъска, теракотената армия и музея макет на император Циншъхуан
    Посещение на центъра за развъждане и отглеждане на панди
    Круиз до Гигантския Буда от Лешан
    Екскурзия до оризовите тераси в Лонгшен
    Круиз по река Ли
    Посещение на спектакъл „Импресия на река Лиусанджи”
    Панорамна обиколка на Гуанджоу и посещение на парка Юексю със статуята на 5-те козела и храма Чен Клан
    Обиколка на Чухай и крайбрежието
    Панорамна обиколка и разглеждане на Макао
    Панорамна обиколка на Хонконг и посещение на връх Виктория
•    Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
•    Водач-преводач от фирмата

 

 
Допълнително се заплащат:
•    Виза за Китай: 148 лв.
•    Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка 18 лв.
•    Посещения по желание, които се заплащат на мясо в китайски юани: Градината Ю Юан – 40 RMB, Телевизионна кула  (II ниво) – 160 RMB, Океанариума – 160 RMB,  ШСФЦ – 170 RMB
•    Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо 60 щ.д.
•    По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

 

 

Информация:
•    Ваксинации за Китай не са необходими.
•    Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15
•    Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването:  31.03.2016
•    Цените са при курс 1 щ.д. = 1.7930 лв. и 1 щ.д. = 6.30 RMB. При по-малък брой пътуващи, промяна на горивните или други такси, както и при промяна курса на щ.д. към лева и юана, фирмата си запазва правото да промени цените към датата на окончателното плащане.
•    При промяна в стойността летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.
•    Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.

 

Важно:
•    Вида на двойната стая – спалня или две отделни легла, не се гарантира.
•    За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановява 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

 

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
•    до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент” – без неустойка
•    до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
•    от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
•    от 60 of 31 дни се удържат 80% от общата цена
•    под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

 

Необходими данни за визовия формуляр за Китай:
•    националност по рождение:
•    настояща националност:
•    образование:
•    професия, длъжност, която заемате в момента, месторабота (адрес, пощенски код, телефон):
•    домашен адрес, пощенски код, телефон, електронна поща:
•    семейно положение:
•    членове на семейството: съпруг/а, брат/сестра, деца, родители (име, националност, професия):
•    лице за контакт, в случай на нужда (име, моб. тел., връзка с лицето, кандидатстващо за виза):
•    някога получавали ли сте китайска виза (ако да, посочете последната дата и мястото, където сте я получили):
•    други страни/територии, които сте посетили през последните 12 месеца:
•    някога просрочвали ли сте валидноста на визата ви за Китай:
•    някога отказвана ли ви е била виза или влизане в Китай:
•    имате ли криминално досие в Китай или в друга страна:
•    страдате ли от някакво умствено, белодробно или заразно заболяване:
•    през последните 30 дни посещавали ли сте страни/териотории със заразни болести:

 

57

Translate »