Ако има страна в света, която в ХХI век се очаква да направи истински бум в туристическата индустрия, то това без съмнение е Китай. Тази огромна държава с над 6.9 млн. кв.км площ, притежава в наследство една от най-ранните цивилизации на планетата. Достатъчно е да припомним, че тук се намира едно от седемте чудеса на света – Великата китайска стена, че тук е родината на някои от най-известните изобретения на човешкия гений: барута, компаса, коприната, финия порцелан, лунния календар (един от най-старите в света!), първата енциклопедия (с 1000 тома!), първият звезден каталог и пр. Тук са 14 от най-високите планински върхове в света, над 8000 метра, тук е третата след Нил и Амазонка река на планетата – Яндзъ, с дължина над 6700 км. Тук живее и най-многобройното население на земята – над 1,2 милиарда души! Всичко това и сега, и в бъдеще ще привлича хиляди търсачи на приключения от всички континенти.

 

 

 

Самолетна екскурзия Китай – Хонг Конг 2016г. (групова)
Дата: 16.05-27.05.16г.
Престой: 12 дни / 9 нощувки
Цена: 4195 лв.
Пекин-Сиан-Шанхай-Хонг Kонг (Макау)

 

 

 

Цената включва:
самолетни билети София-Доха-Пекин и Хонг Конг-Доха-София с Катарските авиолинии и с включени летищни такси
самолетен билет Сиан-Шанхай с включени летищни такси
самолетен билет Шанхай-Хонг Конг с включени летищни такси
всички трансфери  по програмата
8 нощувки в хотели  3*/4* – 3 в Пекин , 1 в Сиан, 2 в Шанхай и 2 в Хонг Конг
1 нощувка във влака от Пекин до Сиан (място в спален вагон в купе с 4 легла)
пълен пансион ( 9 закуски, 7 обяда и 8 вечери) по време на престоя в Китай
всички такси за туристическите обекти, включени в програмата
водач-екскурзовод от България по време на цялото пътуване
местен екскурзовод
медицинска застраховка

Цената не включва:
виза – 80 USD на човек
целодневна екскурзия до Макау – 140 лв (при минимум 10 души)
бакшиши – около 2-3 евро на човек на ден (плащат се на място)

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

1-ви ден

Полет София – Пекин

2-ти ден

Пристигане в Пекин и трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Посещение на най-големия обществен площад в света „Тянънмън” и на „Забранения град” с Императорския дворец – един от най-добрите образци на класическата китайска архитектура. Обяд. Следобед разглеждане на „Небесния храм” – символа на града и вечерта посещение на представление на т.нар. Пекинска опера. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена при Мутяню (на 90 км североизточно от Пекин). Дълга над 6000 км, тя е едно от най-внушителните човешки творения. Обяд. Привечер връщане в Пекин. Вечеря – традиционният специалитет „Патица по пекински”. Нощувка

5-ти ден

Закускa. Обиколка с рикша на старинната част на града – Хутонг – типични за китайската архитектура  жилищни сгради, където може да се запознаете с ежедневието на местните хора. Обяд. Посещение на Летния дворец до езерото Кунмин и великолепните императорски градини, които са един от най-добрите примери за китайско паркостроителство. Вечеря. Трансфер до гарата. Нощувка във влака.

6-ти ден

Сутринта пристигане в Сиан. Закуска. Програма в старинния град – начална точка на „Пътя на коприната” и столица на Китай по време на управлението на 12 от императорските династии. Посещение на Кулата с камбанарията – един от символите на Сиан, висока 36 м – най-добре запазената постройка от този вид в Китай. Разглеждане на Голямата джамия ( един от четирите главни ислямски храмове в Китай), намираща се в мюсюлманския квартал на Сиан. Обяд. Посещение на световно известната „Теракотена армия”- огромна гробница, датираща още от преди новата ера. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден

Закуска. Разглеждане на старата градска стена (най-добре запазеното защитно съоръжение от този тип в Китай) с възможност за разходка по нея с велосипед. Посещение на историческия музей на провинция  Шаанси, разположен на площ от 70 000 м². Обяд. Трансфер до летището и полет Сиан-Шанхай. Пристигане в Шанхай. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден

Закуска. Туристическа програма в Шанхай – посещение на градината  Ююан в старинната част на града и качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) – най-високата в Азия и трета в света. От т.нар „космическа капсула” на височина 265 м се открива чудесна панорама към града Обяд. След обяд по желание разходка с корабче по р.Хуанпу (срещу доп.заплащане) Посещение на един от най-известните будистки храмове в Шанхай – този на Нефритения Буда Вечеря. Нощувка.

9-и ден

Закуска.  Tрансфер до летището с високоскоростния влак Трансрапид (300 км/ч) и полет  Шанхай-Хонг Конг. Трансфер и настаняване в хотел. След обяд обиколка на района Каулоон –  храмът Уон Тай Син, Нефритеният пазар,  разходка по „Алеята на звездите”.  Свободно време. Вечеря. Нощувка.

10-и ден

Закуска. Обиколка на о-в Хонг Kонг –  хълмът Виктория, откъдето се открива великолепна гледка към града и околностите му, Рипълс бей – най-хубавият плаж на Хонг Конг, пристанището Абърдийн – все още там могат да се видят традиционните  рибарски лодки, на които местните  жители прекарват голяма част от живота си както е било преди векове. По желание разходка с корабче в района на пристанището (срещу допълнително заплащане). Обяд. Свободно време. Нощувка.

11-и ден

Закуска. Свободно време в Хонг Конг или целодневна екскурзия с кораб до Макау (срещу допълнително заплащане). Вечерта трансфер до летището и полет за България.

12-и ден

Пристигане в София.

 

 

23

Translate »