Усетете магията на феномена Кападокия! Насладете се на запомнящи се гледки от най-красивите кътчета на Турция! Резервирайте екскурзия до Кападокия – земя с необикновена природа, удивителни скални образувания, приказни комини, скали с различни чудати форми и цветове, уникално накъдрени пейзажи. Място, което заслужава да се види.

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!

Специален подарък за Вас: При направена резервация за екскурзия в Кападокия, получавате -Пътеводител за Турция!

УСЕТИ МАГИЯТА – Екскурзия до Кападокия , 5 нощувки – ПРОМО ЦЕНА!

Маршрут: София – Пловдив – Анкара – Кападокия – Коня – Бурса – София
Дати: 08 – 13.09.2015
Дни: 6
Нощувки: 5
Нощен преход
Транспорт: автобус

* Промоционални цени с отстъпка до 31.08.2015

* Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая!

Хотел  Човек
в двойна стая
Доплащане за
единична стая
Трети възрастен на
допълнително легло
Дете
6 – 11,99 г.**
на допълнително легло
3* / 4* 499* / 535 лв.  160 лв.  489* / 525 лв. 320 лв.

Цената на екскурзия включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кападокия;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Коня;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Бурса;
Медицинска застраховка с асистанс с лимит 5000 евро;
Представител на фирмата по време на цялото пътуване.

Цената НЕ включва:
Входните такси за:
Музей на анадолските цивилизации – 15 т.л.
Крепостта Ючхисар – 5 т.л.
Скалните църкви в Гьореме – 20 т.л.
Долината Зелве – 10 т.л.
Подземният град Каймаклъ – 20 т.л.
Гробницата на Мевляна в Коня – 5 т.л.
Турска вечер – ресторант с фолклорна програма – 22 евро (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство)
Полет с балон над Кападокия – 130 евро
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65г – 5 лв (над 65г има завишение)

Забележки:
* Турска вечер, обяди в Кападокия, и полет с балон се заявяват и заплащат в България заедно с пакетната цена!
* Входните такси на посещаваните музеи се плащат на място задължително в турски лири.

Важно: Програмата се осъществява при минимум 35 записани туристи. Туроператорът съобщава за несъбран необходимия брой туристи 10 дни преди датата на заминаване.

Забележка:
Необходими документи: задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване;
Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина;
Начин на плащане: 50 % при резервацията и доплащане 14 дни преди отпътуването;
Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове;

Програма:

ПЪРВИ ДЕН
05:00 Отпътуване от София (пл. Александър Невски ) по маршрут София – Ихтиман – Пазарджик – Пловдив – Поповица – Хасково – Харманли – Свиленград. Преминаване през граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ Куле. Дневен преход. Вечерта пристигане в турската столица Анкара – втория по големина град в страната. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска.
Панорамна обиколка на града – включва разглеждане на символа на столицата – Анкара Цитаделата – най-старата част на града, Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на Турската република”. Продължава се към Кападокия . По пътя кратка фотопауза на второто по големина солено езеро в Турция – Туз гьолу разположено на 905 м надморска височина. Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса на Кападокия от чийто връх се откриват зашеметяващи гледки. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска.
По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно вълнуващо и незабравимо изживявания. (Тръгва се от хотела рано сутринта на разсъмване около 05:00ч, издигане с балона на височина около 800 м – разходката продължава около 1 час. След полета на участниците се раздават сертификати за полета.
Целодневна екскурзия в Кападокия: започва с посещение на Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на Долината Зелве, която е осеяна с ъс скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини). Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос, древната Ванесса, разположена на двата бряга на р. Казъл ърмак или Червената река – най-дългата река в страната). Градът е известен с грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време и възможност за обяд.
Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме включена в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство. Завръщане в хотела. Вечеря.
По желание – посещение на местен ресторант с богата фолклорна програма. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска.
Отпътуване за Коня– религиозното сърце на Турция. По пътя се разглежда един от най-големите и най-интересните подземни градове в района– Каймаклъ – датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели.
Пристигане в Коня. Посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши – търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене – изпадайки в подобно на транс състояние. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря. Посещение на традиционен за събота вечер ритуален спектакъл с танци на Дервиши в Културния център на Мевляна.* Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска.
По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на града – Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия – Улу Джами – с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван във вътрешната и част. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Освобождаване на хотела
Свободно време за разходка и кафе при една от забележителностите на Бурса – Стария Чинар Инкая. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

(prt)

Translate »