Да бъдеш в Будапеща и Виена по време на Коледните празници си е истински подарък. Виена и Будапеща са сред най-красивите градове в Европа и най-вече сред онези от тях, които могат да се нарекат „дунавски“. Будапеща и Виена са живи и интересни градове, които трудно ще ви омръзнат. В Будапеща се срещат класически сгради, почти същите като тези във Виена, а и двата града си съперничат за титлата „Перлата на Дунав“.

Коледа в Будапеща и Виена

София – Будапеща – Виена – София

Дата на заминаване: 24.12.2015 г.

Цена за Ранни записвания 369 лв. на човек

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН
1
София – Будапеща ~760 km
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“), 7.30 ч. – Автогара “ Сердика“, по маршрут Белград – Будапеща. Пристигане в Будапеща късно вечерта – един от най-очарователните дунавски градове, възникнал при сливането на Буда, О’Буда и Пеща. Настаняване. По желание – вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.
2
Будапеща – Виена ~250 km
ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът– една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостния хълм „Будавар“ с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Катедралата „Св. Матяш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата– издигната от Хабсбургите, за да защитава „перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на Героите– огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание – разходка с панорамно корабче по р. Дунав. Свободно време по Булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“– най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини. Отпътуване за Виена в 16.00 ч. Пристигане във Виена привечер. Настаняване в хотел ****. По желание – коледна вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
3
Виена
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Дворецът Белведере – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската Опера, където ежегодно се провежда оперен бал; Булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; Дворецът Хофбург – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-стария увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело; Центъра на ООН, разположен в новата част на града. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“; Дворецът Хофбург, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, Площад „Грабен“ – сърцето на стария град; Бароковата църква „Св.Петър“, готическата катедрала „Св.Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кертнерщрасе“. По желание: разглеждане на Двореца Шонбрун – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт.. Нощувка.
4
Виена – София ~995 km
Закуска. Свободно време последни коледни покупки по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за посещение на Природонаучния музей, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в Двореца Хофбург – необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за България в 17.00 ч.
5
София
Пристигане в София бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. Сливница до Орион), на площад „Централна гара“ и площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“) преди обяд.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща
2 нощувки със закуски в хотел **** във Виена
Панорамна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Посещение на двореца „Шонбрун“
Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (8 EUR)
Разходка с панорамно корабче по р. Дунав
Вечерна панорамна обиколка на Будапеща
Градски транспорт във Виена: 2,10 EUR (еднопосочен билет), 7,10 EUR (карта за 24 часа)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Напитки по време на вечерите

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Единична стая – доплащне 144 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист – 170 лв.
Разходка с панорамно корабче по р. Дунав (цената включва парче торта и чаша шампанско) при минимум 25 туристи – 30 лв.
Вечерна панорамна обиколка на Будапеща при минимум 15 туристи – 15 лв.
Посещение на двореца „Шонбрун“, при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод) от 18 г. – 40 лв.; от 3 г. до 17 г. – 20 лв.
Коледна вечеря в хотела във Виена на 25.12., без напитки, при минимум 20 туристи – 65 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти – 15 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители – 25 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Австрия, Унгария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Австрия, Унгария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

(bhm)

Translate »