В Будапеща природата и архитектурата се сливат в необикновена симбиоза. Най-голям принос за това има разположението на града-близнак. Буда се е разпростряла по възвишенията,а срещу нея – от другата страна на Дунав –се разпростира равната Пеща.И от двете страни на Дунав се редуват архитектурни шедьоври като перлена огърлица. На брега на Пеща се намират Парламентът, Академията на науките и множество разкошни жилищни сгради, а на брега на Буда – огромният Кралски дворец на Крепостния хълм и хълмът Гелерт със своята Цитадела. Реката неизменно разделя, но и вечно свързва, и то в буквалния смисъл, защото мостовете са тези вечно живи свързващи съоръжения, които допринасят изключително за очарованието на Будапеща.

 

 

 

 

 

БУДАПЕЩА – СЕНТЕНДРЕ – ВИШЕГРАД – ЕСТЕРГОМ
4 дни / 3 нощувки със закуски в хотел ***
ДАТИ: 07.04.-10.04.16г.
Цена: 245 лв.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 
Програма:

1 ден – Отпътуване в 5.00 ч от паркинга на хотел „Тримонциум“. От София в 7.00ч. от стадион „В. Левски“. Пътуване през Сърбия.  Вечерта пристигане в Будапеща – столицата на Унгария. Настаняване в хотел***. Свободно време. Нощувка.
2 ден – Закуска. Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: посещение на мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Катедралата „Св. Матиаш“, хълма „Гелерд“ – Цитаделата, Паметника на свободата. По желание: разходка с корабче по Дунав*. Свободно време за разходка по „Ракоци“ и SHOPPING по най-красивата улица Ваци. Вечерта по желание посещение на типичен унгарски ресторант с програма и вечеря*. Нощувка.
3 ден – Закуска. По желание : Целодневна екскурзия* до Големия завой на река Дунав с местен екскурзовод на български език (екскурзията ще се осъществи при 25 желаещи). Ще се запознаем с романтичното градче Сентендре – известно с музея на шоколада, с множеството магазини за сувенири, малките музеи за керамика, вино, играчки; крепостта Вишеград – някогашна лятна резиденция на унгарските крале и старата столица Естергом – католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Този град, а не Будапеща, унгарците наричат „кралицата на Дунава“. Връщане в Будапеща. Свободно време. Нощувка.
4 ден – Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. По пътя възможност за кратък отдих в Сегед на р. Тиса. Късно вечерта пристигане в Пловдив.

 

 

 

 

 

Цената включва:
– транспорт с туристически автобус /климатик, минибар, видео/
– 3 нощувки със закуски в хотел*** в Будапеща;
– екскурзоводско обслужване по маршрута;
– ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА БУДАПЕЩА С МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД;
– медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
– гранични и пътни такси.

 

 

 
Цената не включва:
– входните такси на посещаваните по време на обиколките туристически обекти и увеселителни заведения;
– разходка с корабче по река Дунав с парче торта и чаша шампанско – около 15 евро;
– целодневна екскурзия до Сентендре – Вишеград – Естергом – 40лв.  при минимум 25 туристи;
– вечеря в характерно заведение с програма „Bor Katakomba“ – 25 евро.

 

 

 

 
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца до 18 години, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от липсващия родител.

 

 

 
Ориентировъчни цени:
Входна такса за музея на изящните изкуства – 1800 HUF; Национална галерия – 1400 HUF ; Унгарски национален музей 1600 HUF;  Зоологическата градина – 2500 HUF,  за деца – 1800 HUF; Вишеградска крепост-Цитаделата – възрастен -1700HUF, дете до 14г. -850 HUF; Естергомска базилика – вход свободен за Катедралата, качване до купола-600 HUF; крипта-200HUF;
Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата
Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация
Начин на плащане: 40% депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

 

 

64

Translate »