БУДАПЕЩА отдавна си съперничи с Виена за най-красив град по река Дунав. Ние Ви препоръчваме ако имате възможност да разгледате и двата града. Градът е основан сравнително скоро през края на 19 век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. Днес градът е разположен на двата бряга на река Дунав и обединява живописните хълмове на Буда и широките оживени булеварди на Пеща. Двадесет процента от населението живее в столицата и останалата част на Унгария подигравателно се смята за провинция.
ПРАГА е възникнал на кръстопътя на древните търговски пътища. Всичко започва с Пражкия замък в Храдчани. Той е съграден през втората половина на ІХ в. от хан Боривой, предводител на едно от славянските племена, а именно – племето чехи. Една от най-големите забележителности на Прага – Карловия мост. Преди тук е имало друг мост, известен като Янския мост (Яна е съпругата на крал Владислав І). Но той бил отнесен при наводнение през 1342. Затова 15 години по-късно Карл ІV положил основите на сегашния мост. Двете кули в двата му края му придават малко вид на Тауър Бридж. Рицарският площад пред кулата откъм Старе место (Стария град), се твърди, че е един от най-красивите на Стария континент. По средата му се издига бронзовата статуя на Карл ІV, направил най-много за града – негово дело са мостът, катедралата Св. Вит, Карловият университет и др.
Виена столицата на Австрия има 2 милиона .жители и е разположена от двете страни на река Дунав. Хилядите туристи, които идват от целия свят са направили Виена най-голямата туристическа дестинация в Австрия. Града се смята и за културна столица на Европа, заради уникалният си чар и атмосфера. Виена е романтичен имперски град, град мечта за всеки, който се интересува от история. Задължително трябва да се разходите по тесните средновековни алеи, да видите Двореца „Шьонбрун” или Императорския дворец „Хофбург” и Рингщрасе. Виена е и град на културата и изкуството, тъй като в града има много културни атракции – Класически театър, филмови и танцови фестивали, опери и оперети, изложби и концерти.

 

 

 

 

На Вашето внимание предлагаме автобусна екскурзия до Виена на промоционалната цена от 645 лв /човек .
С тази екскурзия ще имате възможност да  посетите град Будапеща -наричан още перлата на р. Дунав, столицата на Чехия –  Прага,едно от най-големите речни пристанища на  Елба –  Дрезден и ще завършим нашето пътуване със  столицата на Австрия –  Виена .

 

 

 

 

БУДАПЕЩА – ПРАГА – ДРЕЗДЕН – ВИЕНА
6 дни / 5 нощувки
транспорт: Автобус
хранене: BB
цена от: 645 лв.
Дати на отпътуване:04.04.2016 г.

УНГАРИЯ – ЧЕХИЯ – ГЕРМАНИЯ  –  АВСТРИЯ
БУДАПЕЩА – ПРАГА –  ДРЕЗДЕН – ВИЕНА

 

 

Програма:

1 ден: Отпътуване в 04.00 ч. по маршрут: Пазарджик – Виена. Транзитно преминаване през Сърбия и Унгария. Пристигане във Виена. Настаняване в хотел. Нощувка /1/.

2 ден: Закуска. Панорамна обиколка на Виена: Двореца Белведере, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Забележителностите на Малкия Ринг: Хотел Империал, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера, Хофбург, Културноисторическия (КИМ) и Природонаучния (ПНМ) музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Арсенала, Борсата, Хундертвасер, Пратера, Трите ръкава на р. Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Кулата Дунав, Музей на приложните изкуства, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син. Пешеходно разглеждане на Стария град: Мария – Терезия – Плац, Паметника на Мария Терезия, Площада на героите, Дворцовия комплекс Хофбург, пл. Грабен с чумната колона, най–голямата катедрала в Австрия  Щефансдом. По желание посещение на двореца Шьонбрун или на увеселителния парк “Пратер”. Отпътуване за Прага в 15 ч. Настаняване в хотел. Нощувка /2/.

3 ден: Закуска. Пешеходна обиколка с екскурзовод в Златна Прага: Лоретата, Храдчани – дворцов комплекс – бивша резиденция на чешките крале, днес седалище на Президента, готическата катедрала „ Св. Вит”, Стария кралски дворец, църквата „Св. Георги”, Златната уличка с къщата на Кафка, Карловия мост, бароковата църква ”Св. Николай”, Староместкия площад с църквата „Дева Мария пред Тин”, Старото кметство с астрономическия часовник „Орлой”. Разходка по Вацлавския площад – център на търговия, обществен и културен живот на съвременна Прага. Свободно време. Нощувка /3/.

4 ден: : Закуска. Отпътуване за Дрезден.  Разглеждане на града – Цвингера (отвън),  Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др. и помещаваща се в Цвингера. . Връщане в Прага.  Нощувка /4/.

5 ден: Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на града с автобус и пешеходен тур: Мостовете на р. Дунав, Острова на Маргарита, Парламента, Музея на изящните изкуства, Площада на героите, Рибарските кули, Кралския дворец, Паметниците на Св. Иван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. По желание – разходка с корабче по р. Дунав /доплащане – 15 евро/. Настаняване в хотел. Нощувка /5/.

6 ден. Закуска. Отпътуване за  България. Пристигане – привечер в Пазарджик.

 

 

ЦЕНА: 645 лв.

Цена за тръгване от Бургас: 660лв.

 

Цената включва:

– транспорт с туристически автобус;

– 5 нощувки с 5 закуски в хотели  3 звезди;

– медицинска застраховка с асистанс на база 5000 евро за лица до 70г.;

Цената не  включва:   

– входните такси на посещаваните обекти и разходка с  корабче;

– доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 год.;

– доплащане за единична стая: общо за целия престой – 155 лв.

 

 

Екскурзията се предлага и с възможност за тръгване от Пловдив .

Побързайте, местата са ограничени ! За да се свържите с нас или за допълнителни въпроси, ни позвънете на телефоните изписани в сайта  ,а за да ни пишете, използвайте контактната форма на сайта и ние ще Ви отговорим веднага !

https://youtu.be/8BJjlJqLV8w

 

 

1

 

Translate »