Естергом – Esztergom е един от най-старите градове на Унгария. Първите известни жители на тези места са келтите, по римско време тук има укрепено селище с име Салвио Мансио, а след преселението на народите около 500 г. на мястото на римската крепост се заселват славяни и назовават новото селище Стрегом, което идва от думата стража, и което е пренесено в днешното име на унгарски. Позицията на селището е имало функция на страж на брега на река Дунав, който да бди и пази от евентуални нашественици.
Град Сентендре, който е известен най-вече с многобройните си музеи и занаятчийници, се намира в област Пест (Pest) и е в близост до столицата – Будапеща (Budapest).
Сентендре е градът на художниците, на галериите и на различните видове изкуства.

 

 

 

Будапеща
Естергом – Вишеград – Сентендре
3 – 6 март  2016 г.
Цена:180 лв. LAST MINUTE!

 

 

 

 

Програма:

1. ден  – Отпътуване от София в 06.30 ч. от Руски паметник по марщрут София – ГКПП Калотина – Белград – Суботица – Сегед – Будапеща. Пристигане в Будапеща около 20.00 ч. Настаняване в хотел ***. Нощувка.

2. ден – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване от хотела за пречиствателна станция. Практическо обучение по програма до обяд. Около 12.00 ч. отпътуване за Естергом  – първата столица на унгарските крале, католически и духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Разглеждане на катедралата. В 14.00 ч. отпътуване за Вишеград – някогашната лятна резиденция на унгарските крале. От  14.30 ч. до 16.00 ч. разглеждане на Крепостта от XIII век., откъдето се открива и прекрасна панорама на най-големия завой на река Дунав по цялото и течение. Връщане в Будапеща. Вечерна автобусна панорамна обиколка на Будапеща с изкачване на хълма Гелерт за панорамен изглед на целия град. В 20.00 ч. разходка с кораб по река Дунав, музика /виенски валсове/, парче торта и чаша шампанско. Връщане в хотела около 22.00 ч. Нощувка.

3. ден – Закуска. Напускане на хотела в 09.00 ч. Багажът остава в автобуса. Екскурзия до Сентендре с влакче /от 09.30 ч. до 12.30 ч./ – етнографски музей на открито със запазена атмосфера от 18 в. и барокова архитектура. Малки улички с изящни кафенета, магазини за сувенири и интересни музеи, най-известния от тях е Музеят на марципана. Връщане в хотела около 13.00 ч. Начало на панорамна туристическа обиколка на града с екскурзовод на български език: мостовете на р. Дунав, Острова на Маргарита, Парламента, Музеят на изящните изкуства, Площада на героите, Рибарските кули, Кралския дворец, Катедралата “Св. Матияш”, паметника на Св. Гелерт. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща “Ваци” и посещение на катедралата „Св. Стефан“ .  Свободно време за разходка. Възможност за вечеря в местно битово заведение.
Отпътуване за България в 20.00 ч. Нощен преход.

4 ден — Пристигане в София сутринта на пл. «Руски паметник».

 

 

 

 

Цената включва:
транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
пътни такси и паркинги;
2 нощувки със  закуски в хотел *** в Будапеща;
посещение на пречиствателна станция;
екскурзия до Естергом и Вишеград покрай река Дунав;
вечерна разходка с автобус до хълма Гелерт;
панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
туристическа медицинска застраховка;
екскурзия до Сентендре с включен двупосочен билет за влакче;
водач – екскурзовод от ТА

 

 Цената не включва:
входни такси за посещаваните обекти – около 10 евро (Рибарските кули,  Музея на марципана, крепостта Вишеград);
разходка с кораб по река Дунав с парче торта, чаша шампанско и виенски валсове (1 час) – 15 евро;
лични разходи.

 

 

 

Всички допълнителни услуги се заявяват при записване в офиса на фирмата, а се заплащат на място при тръгване.

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40.
Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой – 10 дни преди датата на заминаване.

За пътуването е необходим международен паспорт или лична карта. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.

STOP SALE!!!!

60

Translate »