Будапеща е една от най-атрактивните дестинации за туристите в световен мащаб. Будапеща всъщност е обединение на три градчета – Буда, Обуда и Пеща.
Въпреки че бе доста обновена, Будапеща е успяла да запази своя дух. Днес към река Дунав, стария дворец Art Nouveau и широките булеварди, се присъединяват гурме ресторанти и модерни барове. Тези, които обичат историята, но в същото време искат и забавление, идват тук.

Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица, образувайки перфектен ориентир за туристите. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща. На всеки заинтересуван от история ще му е трудно да стои далеч от Буда, където дворецът ви потапя в средновековната атмосфера на Будапеща. Пазарните маниаци много бързо ще бъдат привлечени от другата страна на реката, където магазините и нощния живот се борят за вниманието на всички.

БУДАПЕЩА – ЕДНА ОТ ПЕРЛИТЕ В ДУНАВСКАТА БИСЕРНА ОГЪРЛИЦА!

БУДАПЕЩА – СЕНТЕНДРЕ – ВИШЕГРАД – ЕСТЕРГОМ

4 дни 3 нощувки и закуски

269 лв. на човек 

Дати: 20-23.08;  3-6.09;  29.10-01.11;  17-20.12.15г. (ПРЕДКОЛЕДНА)

Тръгване от Пловдив

1-ви ден – Отпътуване в 5:00ч от паркинга на хотел Тримонциум в Пловдив. От София от стадион В. Левски в 07.00ч. Пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел***. Свободно време. По желание разходка с корабче по Дунав. Нощувка.

2-ри ден – Закуска. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български език: посещение на мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Будайската крепост – Кралският дворец, Рибарските кули, катедралата “Св.Матиаш”, хълма “Гелерт” – Цитаделата, Паметника на свободата. Свободно време за разходка по „Ракоци” и SHOPPING по най-красивата търговска улица Ваци. Вечерта по желание посещение на типичен унгарски ресторант с програма и вечеря*. Нощувка.

3-ти ден – Закуска. По желание: Целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод на български език / екскурзията ще се осъществи при минимум 25 желаещи/: романтичното градче Сентендре – известно с множеството магазини за сувенири, малките музеи за керамика, вино, играчки и великолепен музей на марципановите изделия; крепостта Вишеград – някогашна лятна резиденция на унгарските крале и старата столица Естергом – католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Този град, а не Будапеща унгарците наричат „кралицата на Дунава”! Връщане в Будапеща. Свободно време. Нощувка.

4–ти ден – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив.

ЦЕНА: 269 лв. При група от 40 плащащи туристи

Цената включва:

– транспорт с туристически автобус /климатик, минибар, видео/

– 3 нощувки със закуски в хотел „Будапеща”**** в Будапеща;

– разглеждане на Будапеща с екскурзовод на български език;

– екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

– медицинска застраховка с покритие 5000 евро;

– гранични и пътни такси;

Цената не включва:

– входните такси на посещаваните по време на обиколките туристически обекти и увеселителни заведения както и тези, посещавани по желание;

– екскурзия до Сентендре-Вишеград-Естергом –40 лв при минимум 20 плащащи;

– разходка с корабче по Дунав с парче торта и чаша шампанско – около 15 евро;

– Вечеря в характерно заведение „Bor Katakomba” – 25 евро

Необходими документи: валидна лична карта или валиден международен паспорт;
за деца под 18 години, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от липсващия родител.

Ориентировъчни цени:

Входна такса за музея на изящните изкуства – 1800 HUF; Национална галерия – 1400 HUF; Унгарски национален музей – 1600 HUF; Зоологическата градина – 2500 HUF, за деца – 1800 H

(adl)

Translate »