Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица, образувайки перфектен ориентир за туристите. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща. На всеки заинтересуван от история ще му е трудно да стои далеч от Буда, където дворецът ви потапя в средновековната атмосфера на Будапеща. Пазарните маниаци много бързо ще бъдат привлечени от другата страна на реката, където магазините и нощния живот се борят за вниманието на всички.

БУДАПЕЩА-ДУНАВСКАТА ПЕРЛА (с възможност за посещение на Виена)

Дата: 18.11.2015 г.- 22.11.2015 г.

ТОП Цена: 139 лв. 

Програма:

1 ден – Отпътуване в 18:00ч от Пловдив, паркинга на хотел „Тримонциум”, 20:00ч от София, стадион „Васил Левски”, през Сърбия за Унгария.

2 ден – Пристигане в Будапеща.

По възможност настаняване в хотела. ( Настаняването става след 14:00ч. ) . С богатата си, но често горчива история, невероятната архитектура и културно наследство, градът напълно заслужава прозвището си „ Париж на Източна Европа”,съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът (една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове); Рибарските кули (от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща); катедралата „ Св. Матяш” (носеща името на най- известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма); По желание: посещение на Музея на Марципаните; Цитаделата (издигната от Хабсбургите, за да защитава „перлата на Дунава” от нападения); Площадът на героите (огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария).

По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав.

Свободно време по интереси.

По желание посещение на заведение с унгарска кухня, под ритмите на типична тяхна традиционна музика. Нощувка.

3 ден – Закуска.

По желание еднодневна екскурзия до Виена. Отпътуване за Виена. На обяд пристигане в Австрийската столица.

По желание панорамна обиколка на града с местен екскурзовод: Ринга – булевардът, обхождащ историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни стени; дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Виенската опера, официалната резиденция на Хабсбургите – дворецът „ Хофбург”; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; Паметника на Мария Терезия; Университета; къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, Дворецът „Белведере” – образец на бароковата архитектура от 18 век.

По желание разглеждане на лятната императорска резиденция – Двореца „ Шонбрун”. С великолепната си барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост, днес е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време, разходка по известната търговската улица „Мария Хилфер щрасе” и възможност за разглеждане на музеи по желание и интереси. Отпътуване за Будапеща около 20:00ч.Пристигане в Будапеща. Нощувка.

5 ден – Закуска.Отпътуване за България.

Цената е на турист,настанен в двойна или тройна стая и  включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 • 2 нощувка със закуска в хотел *** /**** в Будапеща, Унгария;
 • Екскурзоводско обслужване;

Ценатата не включва:

 • Медицинска застраховказа лица до 65г.- 10 лева;
 • Медицинска застраховка за лица над 65г.- 16лева;
 • Магистрални такси- 10 евро(задължително доплащане);
 • Разходка с корабче по река Дунав – 15 eвро;
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език – 10 евро;
 • Посещение на църквата „Св. Матяш” – 1000 форинта  (4 евро) – заплаща се на място;
 • Посещение на Музея на Марципаните – 400 форинта (2 евро) – заплаща се на място;
 • Посещение на заведение с унгарска кухня, под ритмите на традиционна музика – 15 евро;
 • Екскурзия до Виена – 20 евро;
 • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език – 10 евро;
 • Посещение на двореца „Шонбрун”, при минимум 20 туристи (входна такса + екскурзовод на български език) – 20 евро;
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Заплащането на допълнителните посещения по време на пътуването е с 20 % по-висока  !!!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден документ за самоличност- лична карта или задграничен паспорт. За деца по 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задгранияен паспорт+ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ. 

Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

Забележка :

ТА си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Настаняването в автобуса  става по реда на записване!

(drt)

Translate »