Екскурзията е двудневна и включва транспорт с лицензиран автобус, водач от агенцията, 1 нощувка със закуска в хотел 2 или 3 звезди в Белград, панорамна обиколка на Белград, разглеждане на „Челе кула“ в Ниш, пешеходна разходка в Ниш.

 

 

 

 

 

София – Белград – Ниш – София
22.05.2016 – 23.05.2016;23.07.2016 – 24.07.2016;;23.09.2016 – 24.09.2016
Цена:114лв.

 

 

 

 

 

Програма:

ПЪРВИ ДЕН – 06:30 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”.
Качването в автобуса започва в 06:00 ч.

Забележка: При дата на отпътуване 23.09.2016г. се организира безплатен трансфер от/до Пловдив.
Отпътуването е в 03:30 ч. от хотел „Тримонциум“ в Пловдив.

Около обяд пристигане в Белград. Панорамна обиколка на Белград – църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, крепостта ’’Кале мегдан”, Нови Белград.
Свободно време.

Възможност за традиционна вечеря с жива музика (с доплащане 35 лв. на човек – без напитки). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Напускане на хотела. По желание – разходка с корабче по Дунав и Сава (при минимум 20 участника) – 15 лв на човек.

Отпътуване от Белград към Ниш. Разглеждане на „Челе кула“ или в превод кулата с черепите – един впечатляващ паметник, изграден от черепите на сръбските въстаници, загинали в битката за освобождение при хълма Чегар. В тази битка загиват около 3000 сърби и двойно повече турци, но въпреки това турците побеждават. По нареждане на нишкия Хуршид паша се събират главите на убитите сръбски войници и от черепите им е направена кула с цел да се всее страх у раята, разколебавайки онези, дръзнали да се опълчват срещу реформите в Османската империя. Кулата е изградена от общо 952 черепа. С течение на времето паметникът е занемарен и повечето от черепите изчезват или са повредени. С цел опазването на тази светиня през 1938 г. на мястото на кулата е издигнат параклис.

Пешеходна разходка в центъра на града: площад Крал Милан с паметника на освободителите на града, пешеходната търговска улица Обреновичева, университета, кметството, крепостта. Свободно време.

Отпътуване към България. Вечерта пристигане в София на Централна автогара София, Сектор „Паркинг“.

 

 

 

 

 

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус
Водач – придружител по време на пътуването
1 нощувка със закуска в хотел 2 или 3 звезди в Белград
Панорамна обиколка на Белград
Разглеждане на  „Челе кула“
Пешеходна разходка в Ниш

 

 

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти
Разходи от личен характер.

25

Translate »