Величествените стари дворци и каменните замъци с бойни кули в Германия, които често са илюстрации от детски приказки, предлагат интригуващ поглед върху европейската история за туристи любители на културата. Независимо дали са непокътнати или са вече руини, тези фантастични сгради дават възможност да надникнем в живота на благородниците от Средновековието. В много от реставрираните дворци се съхраняват внушителни колекции на произведения на изкуството, антични мебели, оръжия и средновековни артефакти.
Повечето от най-добре запазените замъци се намират извън големите градове, като точно отдалечеността е способствала те да се запазят през вековете, когато са се водили войни. По-известните от тях са разположени в южните провинции Бавария и Баден-Вюртемберг всред едни от най-красивите и девствени природни кътчета в Европа.

 

 

 

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ – 2016
ЗАЛЦБУРГ – дворецът „ХЕРЕНХИМЗЕЕ” – дворецът „ЛИНДЕРХОФ” – замъкът „НОЙШВАНЩАЙН” – МЮНХЕН – ЛЮБЛЯНА
(автобусна екскурзия – 5 дни / 3 нощувки – 1 нощен преход на отиване)
Дати на провеждане на екскурзията: 01.04-05.04, 28.04-02.05, 20.05-24.05, 29.06-03.07, 02.09-06.09
Цена:425лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:
Ден 1    София – Залцбург (Австрия)
Отпътуване в 20.00 ч. от гр. София (храм-паметник „Александър Невски”, от страната на ул. „Оборище”) с лицензиран, комфортен автобус. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватия и Словения – нощен преход.
Ден 2    Залцбург (Австрия)
Пристигане в Залцбург около обяд. Настаняване в хотел 2*/3* в Залцбург/района на Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града: градините на замъка Мирабел, “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац”, “Моцартплац”. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург, който е най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Свободно време. Нощувка.
Ден 3    Дворецът „Херенхимзее” – Мюнхен (Германия)
Закуска. Отпътуване Приен (60 км) – малък пристанищен град, разположен на брега на най-голямото езеро в Бавария и трето в Германия, от където групата се качва на корабче за посещение на двореца „Херенхимзее”, наричан „баварското копие на Версай” на Лудвиг II.
Отпътуване за Мюнхен (90 км) и пешеходна разходка в центъра на баварската столица (около 1 ч.): „Мариенплац“ с Колоната на Дева Мария; църквата „Св. Петър“; Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата „Фрауенкирхе“, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; „Хофбройхаус“ – бирария с неповторима баварска атмосфера. Настаняване в хотел 2*/3* в Мюнхен / района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.
Ден 4    Замъкът „Нойшванщайн” и дворецът „Линдерхоф” (Германия) – Любляна (Словения)
Закуска. Отпътуване за света на баварските замъци на „приказния крал“ Лудвиг II – посещение и разглеждане на замъка на рицарите – „Нойшванщайн„, наричан „гордостта на Бавария”, всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци – последната фантазия на ексцентричния владетел. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 EUR или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка  на Шарл Перо.
Посещение и разглеждане на двореца „Линдерхоф”, любимо място за усамотение на Людвик II, шедьовър в стил барок и рококо, единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца и до „Пещерата на Венера“.
Отпътуване за Любляна, Словения. Настаняване в хотел 2*/3* в Любляна/района на Любляна. Вечерта – по желание – пешеходна разходка из центъра на словенската столица, наричана „град на дракона” с разглеждане на десетки забележителности – Драконовия мост, тримостието, централният площад, францисканската църква „Благовещение”, кметството, църквата “Св. Николай”, сградата на университета, парламента, старият град с Люблянската крепост. Нощувка.
Ден 5    Любляна – София
Закуска. Отпътуване за България (900 км) в 08.00 ч. Пристигане в София вечерта.

 

 

 

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ На човек в двойна или тройна стая

(записвания до 40 дни преди датата на отпътуване)

На човек в двойна или тройна стая

(стандартна цена)

Доплащане за единична стая
Настаняване ВВ (нощувка със закуска) 425 лв 450 лв 110 лв

І. ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:
Транспорт с лицензиран, комфортен автобус; всички трансфери по програмата, всички пътни и магистрални такси;
1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Залцбург/района на Залцбург (Австрия)
1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Мюнхен/района на Мюнхен (Германия)
1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Любляна/района на Любляна (Словения)
екскурзионна програма в Залцбург, Мюнхен и Любляна
посещение на двореца „Херенхимзее“ (билетът за корабче и входната такса за двореца се заплащат допълнително)
целодневна екскурзия до двореца „Линдерхоф“ и замъка „Нойшванщайн“ (входните такси се заплащат допълнително)
медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
водач от фирмата по време на цялото пътуване;

ІІ. ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
разходи от личен характер,входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
входна такса за замъка „Нойшванщайн“ (12 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно) – заплаща се предварително при записване
входна такса за двореца „Линдерхоф“ (8,5 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно) – заплаща се предварително при записване
входна такса за двореца „Херенкимзее“ (8 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно) – заплаща се предварително при записване
двупосочен билет за корабче при посещението на двореца „Херенкимзее“ (7,10 EUR) – заплаща се предварително при записване
къщата на Моцарт в Залцбург – 10 ЕВРО за възрастен (3,50 ЕВРО за деца до 14 г). Цена за група над 10 души – 8,50 ЕВРО)
крепостта Хоензалцбург в Залцбург  – 11 ЕВРО за възрастен, 6,30 ЕВРО за деца до 14 г. (цената включва: изкачване и спускане с лифт, посещение на крепостните дворове и кули, Държавните стаи, Крепостния музей, музея Райнер, Кукления музей)
Важно:
–    цените на входните такси са с информативен характер и туроператора не носи отговорност ако те са различни в деня на посещение на туристичестия обект
–    за посещението на замъците се прави предварителна фиксирана резервация и ако някой от туристите НЕ ЖЕЛАЕ до посети някой от замъците, любезно молим да ни информира предварително при записване

III. ДРУГИ:
Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
Всички деца ползват седалка в автобуса.
Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 190 лв
Туристите се застраховат в  ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО ;
Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО). НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

 

28

Translate »