Древна Гърция е общото наименование на всички области от античното Средиземноморие, обитавани от население, говорещо старогръцки език и наричащо себе си елини в периода от третото хилядолетие пр.н.е. до 2-ри век пр.н.е., когато тези земи са завладяни от римляните.
Дори и днес гърците наричат държавата си Елада, а себе си елини. Древна Гърция се разглежда от мнозинството историци като основополагаща култура на западната цивилизация, родина на демокрацията, западната философия, основните принципи на архитектурата, скулптурата, математиката, поезията и Олимпийските игри.

 

 

 

 

Атина – Микена – Епидавър – Делфи
Дата:21-24 май.2016г.;22 – 25 септември.2016г.
4 дни/3 нощувки

Цена:390лв.
За 21-24 май ТОП цена : 273лв !!

 

 

 

 

 

Програма:
1. ден  – Отпътуване за Атина от София пл. ” Руски паметник” в 06.00 ч. по посока София- ГКПП Кулата – Промахон.  Кратка спирка край Термопилите. Пристигане  в Атина вечерта около 19.00 ч. Настаняване. Нощувка.

2. ден – Закуска. От 09.00 до13.00 ч. панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод : Парламента, Университета, Олимпийския стадион и посещение на Акропола. Свободно време за посещение на музеи по избор.Вечерта –  възможност за традиционна гръцка вечер в таверна в старата част – Плака. Нощувка.

3. ден – Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Коринт – канал, разделящ полуостров Пелопонес от гръцкия материк, от 1893 г. Посещение на Микена – Акропол от 15 в. пр. Хр., известна като царството на Агамемнон и възпята в “Илиада” и “Одисея”. Около обяд продължаване за Епидавър – в малката територия , наречена Епидаврия, родно място на Асклепий – бога-лечител,  смятан за създател на медицината. Разглеждане на Светилището на Асклепий, Стадиона и Древния театър от 4 в. пр. Хр. В 16.00 ч. отпътуване за Делфи. Кратка спирка в  градчето  Нафплио – някога столица на Гърция. Вечерта около 20.00 ч. пристигане в Делфи – водещ религиозен център на Древна Гърция от 8 в. пр. Хр. Настаняване. Нощувка.

4 ден – Закуска. От 09.00 до 11.00 ч. разглеждане на Светилището на Делфийския оракул – най-почитаното прорицалище в древността в цялото Средиземноморие, Стадиона и Древния театър. От 6 век пр. Хр. тук се провеждат Питийските игри, включващи музикални и спортни състезания.

В 11.30 ч. отпътуване по пътя към Термопилите и след това към България. Пристигане в София на Руски паметник около 22.30 ч

 

 

 

 

 

 

.

Цена: 390 лева

доплащане за самостоятелна стая – 90 лв

 

 

 

Цената включва:
транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
3 нощувки с 3 закуски (2 нощувки със закуски в хотел **/*** в Атина; 1 нощувка със закуска в хотел *** в Делфи);  панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод;
туристическа медицинска застраховка;
водач – екскурзовод  от туристическа агенция

 

 
Цената не включва :
гръцка вечер в таверна в Атина – 28 евро;
вечеря в ресторант в Делфи – 12 евро;
входни такси в посещаваните обекти – около 30 евро

 

 

 

 

 

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40.

Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой – 10 дни преди датата на заминаване.

За пътуването е необходим международен паспорт или лична карта. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители и копие от акта за раждане.За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

 

 

60

Translate »