Албания е разположена на Балканският полуостров на Адриатическо и Йонийско  море.
Смесицата от различни цивилизации и култури правят тази Европейска страна уникална. Доказателство са многобройните крепостни стени и древни исторически забележителности.  
Албания е най-новата световна, туристическа дестинация  и последната екзотика в Европа.
Богатството на Албания е топлия средиземноморски климат и тюркоазеното море, прекрасните плажове, снежните планини и водопади, множеството езера и реки пълни с риба, трудолюбивото и приятелски настроено население.

 

 

 

 

 

 

Албания – Земята на орлите
Охрид – Дуръс – Круя – Тирана – Берат – Вльора – Бутринт – Саранда – Янина
21.09-25.09.15-440лв.
19.10-23.10.15-420 лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:

1-ви ден.    Отпътуване от София в 06.00ч. (от Пловдив в 04.00ч.) по маршрут: Скопие-Охрид. Около обяд пристигане в Охрид. Кратък престой в града и разглеждане на Стария град, църквите “Св. София”, “Св. Климент”. Заминаване за Албания и вечерта настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден.    Закуска. Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, джамията „Фатух Джами“, Венецианската кула, Археологическия музей. Отпътуване за гр.Круя – родния град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендерберг. По желание посещение на националния исторически музей. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден.    Закуска. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св.Седмочисленици” и „Св.Йоан Кукузел”. Привечер настаняване в хотел в гр.Вльора, разположен на брега на Адриатическо море. Кратка разходка в крайбрежния град и свободно време. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден.    Закуска. Отпътуване за Южното крайбрежие на Албания (Северен Епир). Посещение на селището Бутринт (национален парк, защитен от ЮНЕСКО) (вход 700лека). Селището възниква като гръцка колония на жителите на остров Корфу. По-късно става владение на Римската империя. Разглеждане на запазените крепостни стени, античния Амфитеатър от III век, храма на Асклепий и Базиликата от римско време. Настаняване в хотел в Саранда. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден.    Закуска. Отпътуване за Гърция – Южен Епир. Посещение на главния град на областта – Янина. Кратка пешеходна разходка в Янина и фотопауза на брега на езерото Памвотис с малкото островче. Заминаване за България и късно вечерта пристигане в София (Пловдив).

 

 

 

 

 

Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран автобус,
4 нощувки със закуски и вечери в хотели кат.2/3* (2 в района на Дуръс, 1 във Вльора и 1 в Саранда), екскурзоводско обслужване по целия маршрут,
туристическа програма в Охрид, Дуръс, Круя, Тирана и Берат,
посещение на Вльора, Саранда и Янина,
екскурзия до Бутринт,
медицинска застраховка.

 

 

 

 

 

Отстъпки:
за деца до 12г. на допълнително легло – 40 лв.
за ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.

 
Доплащане: 
за единична стая – 100 лв.
за тръгване от Пловдив – 20 лв
за тръгване от Варна – 60 лв (при група от минимум 25 туристи); от В.Търново – 30 лв

 

 

23

Translate »