Турция – преди и сега. Среща на цивилизации. Алания, Коня, Анкара, Кападокия, Адана, Мерсин, Анамур… Едно незабравимо приключение:
Коня – градът на танцуващите дервиши, наричани още Мистиците на Исляма. Ючхисар- природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, свързани помежду си. Националния парк Гьореме – център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, запазили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Долината на приказните комини Зелве, оформени под въздействието на вятъра и водата, представляващи вулканични форми, които ще оставят у вас незаличими спомени..!

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!

ТУРЦИЯ – ПРЕДИ И СЕГА
СРЕЩА НА ЦИВИЛИЗАЦИИ

Алания, Коня, Анкара, Кападокия, Адана, Мерсин, Анамур…

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ
8 дни / 7 нощувки

Първи ден
08.09.2015 Среща в 06:00 ч. на летище София (Терминал 1) и изпращане от представител на туроператора. Директен чартърен полет в 08:30 ч. с BH AIR до Анталия. Пристигане в 10:30 ч. Tрансфер до хотела и настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка.
Втори ден
09.09.2015 Закуска. Среща с местен лицензиран екскурзовод и отпътуване за Анкара, през Коня – градът на танцуващите дервиши, наричани още “Мистиците на Исляма“. Разглеждане на мавзолея на Мевляна. Най-известният дервиш Джеляледин Руми Мевляна е духовен лидер и поет, чиято лирична поезия проповядва ценности като любов, търпение и смирение. Обяд в местен ресторант. Продължаване за Анкара. Следва туристическа обиколка на града с разглеждане на Цитаделата – символ на града, римските бани, храма на император Август, националния площад с конната статуя на Ататюрк, старата сграда на Парламента. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден
10.09.2015 Закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, съхранил находки от времето на хетите и фригийците. Отпътуване за Кападокия и попътна спирка за кратка почивка и фото пауза до второто по големина езеро в Турция, Тузгьол – един от най-солените водни басейни в света. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание – посещение на атракционно заведение с ориенталски танци (срещу доп. заплащане). Нощувка.
Четвърти ден
11.09.2015 За любителите на силните усещания, в 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, възможност за допълнителна екскурзия – полет с балон над прелестния лунен пейзаж над Кападокия, с продължителност около 45 – 50 мин. Закуска в хотела. Отпътуване за град Ючхисар, разположен на височина, от която се открива неповторима панорама към околността. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, свързани помежду си. Разглеждане на националния парк Гьореме – център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, запазили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Следва посещение на долината на приказните комини Зелве, оформени под въздействието на вятъра и водата, представляващи вулканични форми, които ще оставят у вас незабравими спомени. Посещение на традиционно грънчарско ателие, с демонстрация на местни занаяти. Вечеря. Нощувка.
Пети ден
12.09.2015 Закуска. Освобождаване на хотела и попътно посещение на древния град Каймаклъ. Градът е открит през 1938 г., разположен е осем етажа под земята и е известен като туристическа атракция от 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще имате възможност да разгледате отблизо уникални съоражения запазени и до днес. Продължаване към Адана и посещение на античния град Анаварза и едноименната крепост. Първоначално градът се е наричал Цезарея, но по-късно в чест на император Юстиниан, който го е изградил наново след опустошително земетресение е приел неговото име – Юстиниаполис. От крепостта Анаварза се открива невероятна панорама към гр. Чукурова, известен в древността като Киликия – историческа област, част от хетското царство, по-късно и от персийското царство на Ахеменидите, както и столица на независимото арменско княжество на Рубенидите, превърнало се в силен съюзник на кръстоносците и в бастион на християнството. Следва обяд в местен ресторант и разходка край река Джейхан с възможност за фото пауза при стария каменен мост, построен от император Адриан през 2 век. Настаняване в хотел в Адана. Нощувка.
Шести ден
13.09.2015 Закуска. Освобождаване на хотела, отпътуване за Мерсин и попътно разглеждане на църквата „Свети Павел“ в Тарсус – град под егидата на Юнеско и родно място на светеца. Свободно време за разходка в централната част на Мерсин. Следва посещения на пещерата „Дженнет“ в залива Нарлъкую, образувала се след пропадането на огромни блокове от варовиково плато, в местност представляваща каньон, с дълбочина 170 м. и дължина 500 м. Обяд в местен ресторант и разглеждане на Момината крепост, построена по времето на селевкидите. В крепостта са запазени останки от резервоари за вода, църковен комплекс, сред които е и църквата „Св. Текла“, датираща от 4 век – важен център на християнството. Според местна легенда, основен мотив за построяването на църквата е историята на момиче на име Текла, преследвано от езичниците заради проповядване на християнството, което е намерило убежище в пещерата, превърната по-късно в църква. Днес святото място, носи нейното име и е смятано за свещена реликва, известна с чудотворната си сила. Продължаване за Анамур и настаняване в хотел. Нощувка.
Седми ден
14.09.2015 Закуска. Освобождаване на хотела и посещение на крепостта Мамур, разположена на морския бряг, на главния търговски път, по който са минавали керваните от Памфилия за Киликия и Месопотамия. Разглеждане на древния град Анемуриум, римската баня, агората, базиликата, и части от крепостната стена. Продължаване за Алания и екскурзионна програма с разглеждане на пещерата Дамлаташ, намираща се в дълбините на хълм, извисяващ се на 100 м. над морето с постоянна вътрешна температура от 22-23 °C и с богато съдържание на карбонат. Любителите на историята могат да посетят археологическия музей в града. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Осми ден
15.09.2015 Закуска. Трансфер до летище Анталия. Отпътуване от летище Анталия в 10:25 ч. с чартърен полет на BH Air за София. Пристигане на летище София в 12:00 ч.

ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.07.2015

Възрастен
в двойна стая
Трети
възрастен
Единична
стая
Дете
25,99 г.
Дете
611,99 г.
300 евро 300 евро 410 евро 100 евро 200 евро

Цената включва:
Чартърен полет София – Анталия – София
Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут
1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*
2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*
1 нощувка със закуска в Адана в хотел 3*
1 нощувка със закуска в Анамур в хотел 4*
2 нощувки на база All Inclusive в Анталия в хотел 3*
Екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата в Анкара, Кападокия, Адана и Мерсин.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
* Цените се заплащат в лева по курса на БНБ: 1 евро = 1,95583 лв.

Цената не включва:
Летищни такси – 79 евро (на човек)
Такса гориво – начислява се при промяна на цените на горивата. /виж забележката най – долу, т. 3/
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 74 г. – доплащане 7 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 75 до 79 г. – доплащане 14 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 4000 щатски долара за лица над 80 г. – доплащане 25 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел.  +359 2 930 23 55

Входните такси за музеите:
1.Крепостта в Алания 15 турски лири
2.Пещерата Дамлаташ 5 турски лири
3.Музея на Анадолските цивилизации 15 турски лири
4.Крепостта Ючхисар 5 турски лири
5.Национален парк Гьореме 20 турски лири
6.Долината Зелве 10 турски лири
7.Древния град Каймаклъ 25 турски лири
8.Гробницата на Мевляна, Коня вход 3 турски лири (по желание може да се доплати за слушалки – 3 турски лири)
9.Арх. музей в Адана 5 турски лири
10.Църквата „ Св. Павел“ 5 турски лири
11.Църквата „ Св. Текла“ 5 турски лири
12.Пещерата „ Дженнет“ 10 турски лири
13.Момината крепост 5 турски лири
14.Анемуриум 5 турски лири

Посещение на атракционно заведение в Кападокия 20 евро
Обяд по време на туристическите обиколки
Полет с балон над Кападокия 120 евро

Заминаване: София – Анталия 08.09.2015 / 08:00 – 09:35
Връщане: Анталия – София 15.09.2015 / 10:25 – 12:00
Авиокомпания: BH Air
Тип самолет: Airbus A 320

Забележка:
1.Всички входни такси се заплащат само в турски лири.
2.Не се препоръчва посещение на Ючхисар и Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.) и за страдащи от клаустрофобия.
3.Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те.
Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.
Визов режим: Няма изисквания за визи.
Начин на плащане: депозит 30% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: Валиден международен паспорт; За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

24

Translate »