Хърватия е държава в Югоизточна Европа. Граничи със Словения и Унгария на север, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора на изток. На запад има излаз на Адриатическо море.
Хърватската култура има тринадесетвековна история. Запазени са множество паметници на културата, художествени произведения и научни трудове. В Хърватия има шест паметника на световното наследство и осем национални парка.

 

 

 

 

 

 

Обиколен тур на ЮЖНА АДРИАТИКА
Сараево – Мостар – Неум – о. Корчула – Дубровник – Будва – Котор – Бар – Тирана – Дуръс – Поградец – Охрид – Скопие
Хранене: HB
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати:28.04.2016-05.05.2016, 03.09.2016-10.09.2016, 17.09.2016-24.09.2016,
Цена от:720 лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:

1 ДЕН – / СЛИВЕН – САРАЕВО /
Отпътуване от Сливен от магазин Била в 03.00ч. Отпътуване от София в 06.00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски. Пътуване по маршрут: Пирот – Ниш – Чачак – Ужице – Мокра Гора – Вишеград – Сараево (Босна и Херцеговина). Пристигане в Сараево. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН – /САРАЕВО – МОСТАР – НЕУМ/
Закуска. Туристическа обиколка на Сараево с възможност да се видят: историческият мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Неум. Пристигане в курорта и настаняване в хотел Grand hotel Neum 4*. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН – /НЕУМ – Сплит* – Трогир* – НЕУМ/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Трогир и Сплит ( с допълнително заплащане – 20 евро ). Отпътуване за града-музей Трогир – историческата му част е включена в списъка на световното наследство на UNESCO. Историческият Стар град се намира на неголям остров, разположен между континенталната част и остров Чиово. Туристическа програма – Катедралата Свети Лаврентий с портала на майстор Радован, Лоджията с часовниковата кула, Двореца на Луцич, крепостта Камерленго. Отпътуване за Сплит – културен и икономически център на област Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. Връщане в хотела в Неум. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН – /НЕУМ – остров КОРЧУЛА – ДУБРОВНИК/
Закуска. Отпътуване до остров Корчула (с автобус и корабче). Посещава се град Корчула, където през 1254г. се е родил великия пътешественик и откривател Марко Поло. Туристическа обиколка: стените на стария град, кулата Велики Ревелин, площад Св.Марко, Катедралата Св.Марко, къщата на Марко Поло. Отпътуване за Дубровнишка Ривиера. Пристигане в курорта Млини. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН – /ДУБРОВНИК/
Закуска. Панорамен тур на Дубровнишка Ривиера и Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина. Разглеждане на ботаническата градина на острова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН – /ДУБРОВНИК – КОТОР – БУДВА – БАР – ТИРАНА – ДУРЪС/
Закуска. Отпътуване за Черна гора. Преминаване с ферибот през Которския залив, известен също като „най-южния фиорд”. Продължаване за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Отпътуване за известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тесните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св. Троица, катедралата Св. Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла будванска ривиера. Продължаваме към град Бар. Посещаваме стария град на Бар – крепостта на Стари Бар, часовниковата кула, най-старата църква в Черна гора, османската баня – хамам. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Туристическа програма: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула. Продължаваме за Дуръс. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН – /ДУРЪС – ПОГРАДЕЦ – манастира „СВ.НАУМ” – ОХРИД/
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Дуръс с разглеждане на останките на крепостната стена, най-големия Амфитеатър и Джамията Фатух. Отпътуване за Охрид, като преди това ще разгледаме Поградец. Разходка в града – старата православна църква „Св. Мария”, новата църква „Възкресение” и джамията в центъра на града. Продължаваме към Македония. Посещаваме манастирът „Св.Наум”, намиращ се на 28 км. от Охрид. Пристигане в Охрид и настаняване в хотел. Туристическа програма в старата част на Охрид с местен екскурзовод: църквите Св.София, Св.Йоан-Канео, Св.Панталеймон, Св.Богородица Перивлепта-Климент Охридски, Духовното училище, Самуиловата крепост и Старият чинар. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН – /ОХРИД – СКОПИЕ – СЛИВЕН/
Закуска. Отпътуване за България. Кратък престой в Скопие. Посещение на църквата „Св.Спас” и гроба на Гоце Делчев, разходка из Старата Чаршия. Възможност за обяд. Продължаваме по пътя към България. Пристигане в Сливен късно вечерта.

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Дата човек в двойна стая трети човек в стая единична стая дете до 12 г. в стая с 2ма възрастни
28.04.2016  720лв.  695 лв.  920 лв.  590 лв.

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Сараево

2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел Grand Neum 4* в Неум

2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел ASTAREA-2 3* в курорта Млини, Дубровнишка Ривиера

1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Дуръс

1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Охрид

транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/

водач от фирмата организатор

екскурзоводски услуги

местни екскурзоводи за обиколките в Дубровник, Корчула, Тирана, Дурас, Будва, Котор, Охрид и Скопие;

групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси за забележителностите по програмата:

Дубровник – 28 евро общо за възрастен; 18 евро общо за дете до 14 г. (Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишка катедрала, Княжев двор);

екскурзия до Трогир и Сплит – 20 евро / НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ, организира се при група минимум 35 души, заявява се и се заплаща на място/;

Корабче до остров Корчула – 10 евро;

Корабче до остров Локрум – 10 евро;

доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 4 лева; от 71 до 75г. – 6 лева; от 76 до 80г. – 10 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

 

 

 

 

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

• Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
• Срок за записване: до запълване на свободните места.

 

56

Translate »