Белград е пристанище на две реки – Сава и Дунав. Гостоприемна и приветлива столицата на Сърбия предлага много възможности за културен туризъм, в съчетание с красивите пейзажи на крайречните паркове и градини.
Белград е столицата на Сърбия и е най-големият град в страната. Разпололожен е в северната част на балканската държава, при вливането на река Сава в река Дунав. Населението е 1,2 млн. жители.
Красивият и модерен Белград предлага интересни културни и архитектурни забележителности на своите посетители като Етнографския музей, Патриаршията, сградата на Скупщината (сръбския парламент), Народния театър, църквата “Свети Марко”, храма “Свети Сава”, бившия кралски дворец, конака на княгиня Любица и др. Повечето от тези здания са построени в края на XIX и началото на XX в.

 

 

 
3-ТИ МАРТ В БЕЛГРАД-БЕЛИЯТ ГРАД НА САВА И ДУНАВ
Продължителност – 4 дни
03.03.2016 / 06.03.2016
Цена:265лв.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

Програма:
1 ден
Екскурзия в Сърбия – 1 ден   05.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.30 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Около обяд пристигане в Белград. Разходка по централната улица „Княз Михаил”, възможност за разходка из Кале мегдан (Белградската крепост) и разглеждане на военноисторическия музей, който се намира в самата крепост. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден
Екскурзия в Сърбия – 2 ден Закуска. Панорамна обиколка на Белград – църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, крепоста ’’Кале мегдан”, Нови Белград. По желание – разходка с корабче по Дунав и Сава (при минимум 20 участника) – 15 лв на човек. Свободно време. Възможност за традиционна вечеря с жива музика (с доплащане 35 лв. на човек – без напитки). Нощувка.

3 ден
Екскурзия в Сърбия – 3 ден Закуска. Свободен ден в Белград или  полудневна екскурзия до областта Войводина с разглеждане на Нови Сад и Сремски Карловци – с доплащане 25 лв за възрастни и 15 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 участника. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада пред кметството, католическата катедрала „Света Богородица”, православната църква „Свети Георги”, синагогата. Фотопауза на Петроварадинската крепост – една от най-впечатляващите крепости в Югоизточна Европа, кацнала живописно на един хълм над Дунава на 3 км от Нови сад. Разходка из Сремски Карловци: Патриаршеския дворец, Съборната църква, Старата гимназия. Възможност за посещение на винарна и дегустация на вина в Сремски Карловци – център на известен винарски район. Завръщане в Белград. Нощувка.

4 ден
Екскурзия в Сърбия – 4 ден  Закуска. Отпътуване от Белград. Разглеждане на Ниш: пешеходна разходка в центъра на града: площад Крал Милан с паметника на освободителите на града, пешеходната търговска улица Обреновичева, университета, кметството, крепостта. Вечерта пристигане в България.

 

 

 

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус

3 нощувки със закуски в хотел 2 или 3 звезди в Белград

Екскурзовод на български език

Туристическа програма

 

Доплащане по желание:
Разходка с корабче по Дунав и Сава (при минимум 20 участника) – 15 лв на човек

Възможност за традиционна вечеря с жива музика – 35 лв. на човек – без напитки

Полудневна екскурзия до областта Войводина с разглеждане на Нови Сад и Сремски Карловци – с доплащане 25 лв за възрастни и 15 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 участника.

 

61

Translate »