Първите сведения за населението на Барселона датират от Новокаменната ера, но самият град е основан като колония през І в. пр. Хр. от римляните, които нарекли колонията „Барчино” (Barcino). Няколко хиляди души живеели в колонията, която била оградена от защитна стена, останките от която могат да бъдат видени и до днес в старата част на Барселона. За повече от 200 години Барселона е била под мюсюлманско управление, последвано от християнска реконкиста, за да се превърне в графство на Династията на Каролингите, които управлявали Франкската държава и наследили Династията на Меровингите.

 

 

 

 

 

24 май – Барселона – самолет – специална промоция
21.05.2016 – 24.05.2016
Цена:885лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:

21.05.2016 (СЪБОТА) – 18:40 ч. – полет София – Барселона с авиокомпания „България Ер”. 20:40 ч. .– пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка.

22.05.2016 (НЕДЕЛЯ) – Закуска. Свободно време. Програма по желание – обиколка на Барселона с екскурзовод на български (с доплащане 68 лв. при предварителна заявка и заплащане в България). Програмата започва от пл. „Каталуния” и включва: Готическия квартал, Катедралата, „Ла Рамбла”, пл. „Каталуния”, Пасейдж де Грасия с Ябълката на раздора и къщите на Гауди, Саграда фамилия, пл. „Испания”. Свободен следобед. По желание – посещение на парка Гюел – едно от най-впечатляващите творения на Гауди (с доплащане 38 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата и таксата за вход в парка. Посещението се организира при минимум 6 участника. За това посещение се налага използване на метро. Нощувка.

23.05.2016 (ПОНЕДЕЛНИК) – Закуска. Свободно време. Възможност за факултативна полудневна програма „Традиции и модернизъм в Барселона” (с доплащане 65 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва обиколка с екскурзовод на български и се организира при минимум 6 участника. Обиколката започва от пл. „Каталуния” и включва Двореца на Каталунската Музика, квартала Ел Борн с църквата „Санта Мария дел Мар”, парка Цитаделата, Триумфалната арка и завършва с Олимпийското пристанище, където можете да останете, за да се насладите на традиционна морска кухня. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 155 лв.) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 80 лв.). Нощувка.

24.05.2016 (ВТОРНИК) – Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. 17:55 ч. – полет Барселона – София с авиокомпания „България Ер”. 21:45 ч. – пристигане на летище София.

 

Цената включва

Самолетен билет, включително летищни такси и такси гориво с авиокомпания „България Ер”;
3 нощувки със закуски в централно разположен хотел в Барселона.

 

 

Цената не включва

Трансфери летище – хотел – летище – 38 лв. на човек в посока;
Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
Таксите за вход в музеи, градски транспорт и пр.;
Обиколка на Барселона с екскурзовод на български;
Посещение на парка Гюел с екскурзовод на български (Посещението на парка е обвързано с обиколката на Барселона. Ако се заяви отделно, придвижването до парка е самостоятелно);
Обиколка „Традиции и модернизъм в Барселона” с екскурзовод на български;
Вечеря с фламенко спектакъл или фламенко спектакъл с една чаша напитка.

 

Допълнителни услуги:

Парка Гюел – 38 лв.
Обиколка на Барселона –  68 лв.
Традиции и модернизъм в Барселона  –  65 лв.
Вечеря с фламенко шоу в Барселона  –  155 лв.
Фламенко шоу в Барселона с 1 напитка  –  80 лв.

Хотел Via Augusta** – Хотелът е 2*, но е много хубав и в действителност отговаря на 3*. Всички стаи са оборудвани с климатик, плоскоекранен телевизор, сейф, безплатен безжичен интернет и напълно оборудвана баня. Хотелът се намира над бул. „Диагонал”, на 15 мин. пеша от „Каса Мила” и „Пасейжд де Грасия”. Най-близката метростанция е „Fontana”, а на 2 мин. от хотела се намира спирка „Gracia” на градския „ес-бан”/ „FGC Barcelona” линия L6 и L7, с който се стига за 2 спирки (10 мин.) до пл. „Каталуния” и Готическия квартал.

 

25

Translate »