Samsung, Hyundai, Kia, LG…са само част от марките, легитимирали южнокорейската икономика като една от водещите не само в Азия, но и в целия свят. Ключови отрасли като корабо- и автомобилостроенето, електрониката, производството на полупроводници и др. превърнаха някогашната бедна страна в една от най-развитите индустриални нации на планетата. И в същото време синоними на Южна Корея станаха названия като Страната на утринната свежест, Страната на зората, Страната на висшата красота. И когато посетите някой от многобройните национални паркове, когато се докоснете до историята и културното богатство на тази хилядолетна земя, ще разберете  защо я наричат така. А Китай – малко или много е познат на българските туристи. Пекин, Великата китайска стена, Забраненият град са сред забележителностите, които ще може да видите и в тази екскурзия, обединила двата икономически гиганта на Азия.

 

 

 

 

 

 

 

ЮЖНА КОРЕЯ – КИТАЙ
ДВА АЗИАТСКИ ГИГАНТА
Маршрут: София/Варна – Истанбул – Сеул – Демилитаризираната зона – Андонг – Сувон – Сеул – Пекин – Истанбул – София/Варна
Дати:16.10.2016 – 27.10.2016
Полети от София и Варна
12 дни/ 9 нощувки
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 2499 евро/ 4888 лв. при записване до 15.06.2016 с включени летищни такси
Стандартна цена: 2699 евро/ 5279 лв. с включени летищни такси

 

 

 

 

 

 

Предимствата в тази програма:
•    Удобни полети от София/Варна до Азия с една от най-добрите авиокомпании в света
•    Възможност за посещение на две държави в Азия, които до момента не са предлагани на пазара по този начин.
•    Богата и балансирана програма, обхващаща важни обекти от двете държави
•    Всички екскурзии са включени в пакетната цена
•    Посещение на ДЕМИЛИТАРИЗИРАНАТА ЗОНА в Южна Корея
•    Настаняване в добри 4-звездни хотели
•    Балансирано съотношение на качество и цена
•    Водач-преводач от фирмата-организатор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма:
1 ден, 16.10.2016 – ВАРНА / СОФИЯ– ИСТАНБУЛ
Полет от морската ни столица с Турските авиолинии в 16.05 и кацане в Истанбул в 17.05. Излитане от София за Истанбул в 21.40 и пристигане в турския мегаполис в 23.05. Тук двете групи се събират.
2 ден,17.10.2016 –ИСТАНБУЛ – СЕУЛ
Полет от Истанбул в 01.20 и кацане в южнокорейската столица в 16.55. Трансфер от летището и настаняване в хотел „PEYTO” 4* или подобен. След кратка почивка време за среща с местното кулинарно изкуство – вечеря в корейски национален ресторант. Завръщане в хотела и нощувка.
3 ден, 18.10.2016 – СЕУЛ
След закуска обзорна екскурзия в Сеул. Това е най-големият град в Южна Корея с население над 10 милиона жители. Разположен на двата бряга на река Хан, градът е финансов и търговски център от световен мащаб, седалище на световноизвестни индустриални компании,но и средище на културни ценности от векове и много паркове. Основите на днешния град са положени още през далечната 1394 година. Сега в Сеул има 4 обекта на ЮНЕСКО, дворци и множество будистки храмове и конфуциански съкровищници – символи на многолетни традиции. Най –сетне тук се намират и най-добрите училища и университети в страната, затова и да бъдеш жител на Сеул е и въпрос на престиж. По време на екскурзията из града ще посетим Синята къща – южнокорейския еквивалент на Белия дом. Комплексът е построен в традиционен корейски стил и е дом на президента, сената, управителя на областта. Издигнат е на площ от 62 акра на мястото на Кралската градина на династията Чосон, управлявала страната над 500 години. Следва посещение на двореца Деоксугунг – един от петте велики двореца, издигнати от династията Чосон, където основна атракция е смяната на караула пред портата Даханум. Продължаваме към храма Джогиеса – център на дзен будизма в Южна Корея. В непосредствена близост е Бучкон ханок –  традиционно корейско селище със сгради и околна среда, съхранени цели 600 години. Ще се разходим по павираната улица на артистите и занаятите Самчеонг и по античната улица Инсадонг. Накрая ще  наблюдаваме вечерно  шоу с вечеря в „Корейска къща” – комплекс, представящ традиционна местна култура. Завръщане в хотела и нощувка.
4 ден, 19.10.2016 – ДЕМИЛИТАРИЗИРАНАТА ЗОНА /ДМЗ/
След закуска се отправяме към едно от най-търсените от туристите места в страната – т.нар. Демилитаризирана зона, на около 45 км от Сеул. Тя се намира на 38-мия паралел, до границата със Северна Корея, и представлява силно охранявана  ивица земя, буферна зона между двете корейски държави при разделянето им след Корейската война през 50-те години на миналия век. Преди да навлезем в нея ще посетим  парка Имджингак, в който са изложени паметници от Корейската война, и Моста на обединението, където южнокорейците оставят послания за обединение на двете страни. След като навлезем в ДМЗ, ще има филмова презентация, разглеждане на изложбената зала и най-интересната атракция – влизане в т.нар. Трети инфилтрационен тунел. Той е прокопан от Северна Корея, дълъг е 1635 метра, намира се  на 73 метра под земята. Открит е през октомври 1978 година и е бил предвиден за десант на 30 000 севернокорейски войници в рамките на 1 час. След тунела ще отпътуваме с трамвай до  обсерваторията Дора, от която може да се види територията на Северна Корея и близкото село Гиджеонгдонг, където се вее на 160-метров пилон най-големият национален флаг в света. Накрая ще стигнем до станцията Дорасан – последната северна гара в Южна Корея. Завръщане в Сеул. Нощувка.
5 ден, 20.10.2016 – СЕУЛ – АНДОНГ
Закуска и свободно време за разходка из столицата. След обяд отпътуване за град Андонг, на 240 км от Сеул. Андонг се смята за люлка на корейското конфуцианство. Учението на китайския философ Конфуций навлиза в Корея още в началото на новата ера и с течение на столетията става основа на корейския светоглед. Настаняване в  „Andong Grand Hotel” 4* или подобен. Нощувка.
6 ден, 21.10.2016 – АНДОНГ
След закуска се отправяме към конфуцианското средище Досансеовон, на около 30 км от Андонг. Това е училище с дълга история – основано е през 1574 година. Следва древното селище Хахое, обект на ЮНЕСКО. Тук са разположени 130 традиционни къщи с различен размер, който се поддържат от едни и същи семейства поколения наред. За финал на деня сме предвидили малък спектакъл от танци с маски. Завръщане в Сеул. Нощувка.
7 ден, 22.10.2016 – АНДОНГ – СУВОН – СЕУЛ
Закуска и отпътуване за крепостния град Сувон. Той е известен с впечатляващата си кръгообразна отбранителна система, построена през XVIII век от владетеля Чонджо. Тя обгражда елипсовидно вътрешността на град Сувон, като общата дължина на крепостната система е 5740 метра! В района на Сувон ще посетим Корейското фолклорно селище, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. То дава представа за традиционния начин на живот и художествените занаяти в Южна Корея: дърворезба, керамика, изработване на лакирани и плетени бамбукови изделия. Отпътуване за Сеул. Настаняване в хотела и нощувка.
8 ден, 23.10.2016 – СЕУЛ – ПЕКИН
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за Пекин. Пристигане в китайската столица. Трансфер от летището и настаняване в  „Howard Johnson Paragon Hotel” 4* или подобен. Нощувка.
9 ден, 24.10.2016 – ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА
След закуска отпътуваме за символа на Китай- Великата китайска стена, едно от чудесата на света, изключително творение на инженерната мисъл, достъпно за наблюдение и чак от Космоса! Обяд, след който ще посетим Летния дворец в Пекин /обект на ЮНЕСКО/– най-добре запазеният императорски комплекс в Китай, чиято музейна експозиция представя уникални постижения на китайската архитектура, култура и изкуство. Завръщане в хотела. Нощувка.
10 ден, 25.10.2016 – ПЕКИН
След закуска ще посетим площад Тянанмън – един от най-големите площади в  света, разположен на обща площ от 440 хиляди кв.метра, в състояние да побере…1 милион души! Този площад носи названието на едноименната врата /в превод Вратата на небесното спокойствие/, която го отделя от Забранения град. Този площад носи печалната слава при студентските вълнения през 1989 година и последвалата разправа с демонстрантите от силите на реда. Забраненият град ще посетим след разходката из площада. В продължение на пет столетия той е бил дом на императора и неговото семейство, церемониален и политически център на китайските владетели и е бил забранен за достъп на простосмъртни. Днес е със статут на дворец – музей. В програмата за този ден сме включили и Небесния храм в Пекин. Това е даоистки храмов комплекс, посещаван от императорите от династиите Мин и Цин за годишните церемонии с молитви към небесата за добра реколта. Завръщане в хотела. Нощувка.
11 ден, 26.10.2016 – ПЕКИН – ХУТОНГ – ПЕКИН
Закуска. Отправяме се към Хутонг – стар квартал на Пекин, който се радва на нов живот с многото си кафенета, ресторанти и магазинчета за сувенири. Тук ще се разходим с рикши, ще посетим зеленчуковия пазар и някои други забележителности, като накрая ни очаква  манифактура за производство на изкуствени перли. Освобождаване на хотела, свободно време и трансфер до летището.
12 ден, 27.10.2016 – ПЕКИН – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/ВАРНА
Полет за Истанбул в 00.10. Кацане в турския град в 05.15. Излитане за София в 07.50 и пристигане  в 09.05. Варненци ще имат време за самостоятелна разходка из Истанбул. Полетът им за Варна е в 17.45 , пристигане в 18.45.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
________________________________________
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 2499 евро/ 4888 лв. при записване до 15.06.2016 с включени летищни такси
Стандартна цена: 2699 евро/ 5279 лв. с включени летищни такси

 

 

 

 

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
•    Самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Сеул/ Пекин – Истанбул – София/Варна
•    Летищни такси в размер на 392 евро/767 лв. към 07.042016 г. Подлежат на препотвърждение в момента на издаване на груповите билети. При промяна се изисква доплащане.
•    Самолетен билет с включени летищни такси Сеул – Пекин
•    6 нощувки със закуски в хотели 4* в Южна Корея (4 в сеул и 2 в Андонг)
•    1 вечеря в местен южнокорейски ресторант
•    1 вечеря с фолклорно шоу в Корейска къща
•    Сити тур на Сеул
•    Екскурзия до Демилитаризираната зона
•    Сити тур на Андонг
•    Посещение на Сувон
•    3 нощувки със закуски в хотел 4* в Пекин
•    3 обяда по маршрута в Пекин
•    Описаните в програмата обекти – Посещение на Великата китайска стена, Забранения град, Фабрика за перли
•    Всички трансфери и транспорт по програмата в Южна Корея и Китай
•    Местни лицензирани екскурзоводи на английски език
•    Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро
•    Водач – преводач от фирмата органзиратор

 

 

 

 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•    Виза за Китай – 80 USD/ 138 лв.
•    Лични разходи
•    Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – около 10 USD на ден.

Необходими документи:
•    Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
•    Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай
o    международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
o    попълване на визов формуляр – адрес, семеен статус, работодател, имена на родители, телефони и др.
o    2 цветни снимки паспортен формат
o    такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната –80 USD на човек
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

 

 

 

16

 

Translate »